söndag 18 april 2010

Gott-gotti-gott-gott

Rasmus är en riktig raskatt, påstår matte. Med det menar hon inte en katt med stamtavla. Nej, just i det här fallet betyder det bara att lillmissen har fått saker att rasa idag.


Det började med en blomkruka, som rasade i golvet. Under tiden som matte tog hand om jord och skräp, passade Rasmus på att med sina jordiga små tassar knata över datorns tangentbord. Vi hade nästan glömt bort, att vi tänkt överraska matte med en större dator. Vi hade ju planerat att få lilldatorn av växa! Därför höll kvittermissen på att gödsla datorn med prima blomjord.


Tro för all del inte, att matte hade förstånd att vara tacksam när hon märkte det. Hon pep i högan sky, och började snabeldraka bort jorden! Har ni hört, så dumt. *svansknyck* Där får man, för att man försöker hjälpa till.


Matte hade nätt och jämt hunnit ställa undan snabeldraken, förrän hon skulle laga middag. Fisk i ugn. Medan hon grejade med fisken, ville Rasmus undersöka vad som luktade så gott i skräppåsen. Det var fiskpaketet. Det luktade faktiskt så smarrigt att Rasmus råkade välta hela sopkorgen och det rann ut fiskvatten från upptiningen på köksgolvet. Mmm. Tre kissar stod och sniffade, helt saliga. Troligen har matte något fel på luktsinnet, för enligt henne luktade det blörk. Tänk, vad konstigt! Att det som är gott-gotti-gott-gott för en del, är usch-och-fy för andra.


Matte torkade upp fiskvattnet och moppade golvet. Hon förstörde den goda lukten alldeles. *sniff* Lite tröst är det, att vi fick fisk till middag. Mumsigt!

12 kommentarer:

  1. Tänk att matte inte förstod att ni ville få datorn att växa! Fisk! Det är ju jättegott, tycker vi med! Konstigt att de måste ha så bråttom att ta bort sån´t som vi gillar! Tasskram

    SvaraRadera
  2. För det första tycker jag er matte har rätt i att alla katter är raskatter. Det tycker jag också. För det andra tycker jag ni är jätteduktiga som försökte få lilldatorn att växa. Märkligt bara att matte inte förstod det. Kanske skulle ni försöka vattan den med fiskvatten?

    SvaraRadera
  3. Det är konstigt att hussar och mattar inte alltid förstår, och att vi bara vill hjälpa till! Ni är så duktiga så! :-)

    SvaraRadera
  4. Dui och Deco - matte kan vara så oförståndig ibland! *fnys* Fisk både är smaskigt, och doftar gott. Borde säljas som parfym, tycker vi. Nospussar.

    Kattson - vi tyckte också att lillmissen var duktig. Och så kommer matte, och bara förstör alltihop! Vattna med fiskvatten *antecknar ivrigt* Tassen.

    Molly och Grabbarna - tack, vi försöker ju vara snälla och hjälpsamma kissar. *nickar* Men så blir vi bara missförstådda. Tasskram.

    SvaraRadera
  5. Hihi jag skrattar alltid gott åt era inlägg! Raskatt.. ;) Fiskstank låter inget vidare för en människa kanske, men jag tvivlar inte en sekund på det var smaskens för er!

    SvaraRadera
  6. Tina - ååå, vad det luktade gott! *snusar* Man borde faktiskt spilla ut några droppar varje dag, tycker vi. Men då kommer väl matte med sin trasa. *mutter* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Heja Rasmus! Det är rätta takter. Nu vet jag i alla fall vad en riktig raskatt är för nåt. Att er matte inte uppskattade det hela är fullkomligt ofattbart. Människor är lustiga. *tass*

    SvaraRadera
  8. hej.
    oj va ni verkar ha haft trevligt såhär på förmiddagen1 vi har oxå haft ganska trevligt med massa gos och bus,dessutom säger matte att hon ska köpa mjukmat idag.

    SvaraRadera
  9. Eftersom jag är en mogen katt på snart elva år, kan man jama att jag har viss livserfarenhet. Den har lärt mig att människor sällan har vett att uppskatta vad vi gör för dom. Vi miss-förstås och miss-tänkliggörs. Naturligtvis skulle jorden fått ligga kvar! Men er matte vågade inte tro på er innovation. Så är det att vara före sin tid. Eller, med andra jam, att vara katt.

    SvaraRadera
  10. Sippo - Rasmus tackar för berömmet! Han funderar på att uppta en karriär som raskatt. Man kan stjälpa ner mycket spännande: Dentabitsasken, skinkpaketet eller, i brist på andra godsaker, torrfodersburken. Tassen!

    Pip och Murre - vi hade det jättemysigt. Matte muttrade något om städning, men det var inget att bry sig om. Mjukmat är ju jättesmaskens, vilken tur för er! Kurr och burr.

    Gustav - du är en klok kille, Gustav. Matte uppskattar oss inte efter förtjänst. Vänta bara! Om några år, när någon annan tagit kattent på idén, så kommer nog matte att ångra sig. *buff*

    SvaraRadera
  11. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh
    Så härlig läsning igen.

    Väntar på nåt´fraån Wikkivinsten.
    Nalle.

    SvaraRadera
  12. Nalle - vad roligt att du tycker det är skoj att tassa över till oss! Något inlägg blir det absolut om den fina Wikkivinsten. Vi har bilder, men texten spretar liksom iväg åt sju håll samtidigt. När vi fått ordning på orden, så kommer det något. Hon är ju så supersöt, Wikki, som hittar på så mycket roligt! Kurr och burr.

    SvaraRadera