tisdag 6 april 2010

Kullad!

Mästerkatten Wikki hade en rolig utmaning till oss.  Det gäller foto-kull, där man ska publicera den tionde bilden i första mappen på sin blogg. Sedan ska man jama historien som hör ihop med bilden. Till slut är det tänkt att man ska välja fem andra bloggare som ska leka fotokull (om de vill).

En rolig idé, tycker vi allihop! Vi letar gärna fram bilden och berättar. Sedan tror vi, att vi härmar Sippo och låter alla våra bloggkompisar själva välja, om de vill visa sin bild.Här kommer mattes tionde bild! Findus är ca tre månader gammal och har precis flyttat in hos matte. Hela kattungen består mest av tassar och öron, och däremellan en massa luddig päls. Helt bedårande, med andra ord. Det är tvära kast mellan intensivt bus och utmattad sömn som gäller. Här har matte lyckats få med Findus på kort när han är lite småtrött och alltså ligger stilla så att det går att fota honom. Han ligger och leker med de dinglande banden till ett förkläde, som är slängt över en köksstol.


Om ni vill, så kan ni väl tassa ner historien till tillhörande bild på era bloggar, vänner? Skulle vara sååå spännande att se. 

11 kommentarer:

 1. Matte låter jättekonstigt*skäms* "Åååå guuuuuu sååååå sööööööt han äääär!Pluttipluttisnutten!"
  Han är väldigt lik min kollega Minus, jamar jag.
  Fotokull verkar kul :) Ska fråga matte om hon kan hjälpa till1

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bild. Tänk att även jag varit så där liten. Uj uj...

  SvaraRadera
 3. Vi har funderat på kräm fortfarande speciellt på karbamid. En verkligt mystisk smörja eller hur lyssna nu och berätta för matte.

  Urea (från grekiska uron urin), urinämne eller karbamid är en kvävehaltig kemisk förening, med den kemiska formeln CO(NH2)2. Urea finns naturligt i urinen hos alla däggdjur. I jordbruket används urea som gödselmedel, inom industrin i vissa plaster och i livsmedelsindustrin som tillsats i glass och tuggummi (E-nummer E 927 b). När urea används av kosmetikaindustrin, till exempel i hudkrämer, kallar man den för karbamid. Ett annat användningsområde är i avgasreningen på dieselmotorer i tyngre fordon.

  Hm verkar gå att ha till lite av varje vore kul att smaka. Glass är i alla fall smaskens.

  Brandkvinna eller brandmatte *funderar* Husse säger att kvinnor är eldiga vad han nu menar. Men antagligen är det något med att damer och donnor samt kvinnor är utmärkta på att släcka eldar.
  Eld är brand som kommit lös.........

  SvaraRadera
 4. Söt var ordet! Kul utmaning! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Åh så söt han var som bebbe. :)

  Matte berättade att hon höll på att sätta kaffet i halsen när hon läste titeln på ert inlägg. Tydligen tänkte hon först in ett "n" någonstans. Inte för ja förstår vad som menas med de.

  Nosbuffar!

  SvaraRadera
 6. Söt den är!
  *kaninsniffar* Kaniniss

  SvaraRadera
 7. Fjutten - så där brukar matte också låta ibland när hon tittar på bilder! Visst är det konstigt? *stora ögon* Vad kul(l) om ni också är med på fotokull! Kurr och burr.

  Sippo - tack. Man kan inte tro att man varit så liten! Vi har sett jättesöta bilder på dig med i din bok.

  Pricken, Svart, Moses, Pi - när ni jamar det så känner vi svagt igen att karbamid är ett annat namn för urea. Det låter nog inte så lockande med urinämne i hudkrämer, för att inte tala om glass! Vad ni vet mycket, killar! Det är alltid lika intressant att tassa över till er.

  Dui och Deco - tack. *putsar morrhåren blygt* Visst är fotokull ett rolig påhitt? Tasskramar.

  Nea - man tackar och jamar! Vi vet inte heller riktigt vad din matte menade, men hon är kanske fågelskådare? Vi vet att det finns grav-and, så kull-and finns nog också... ;) Nosbuffar.

  SvaraRadera
 8. Kaniniss - tack, en trööött sötnos! Tassvink.

  SvaraRadera
 9. Vilken söööööt unge du varit, Findus! Och nu är du en stoooor snygging! *kurr*
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 10. Vilken dasslåda eller vad ska den kallas.

  SKITSNYGG :-)

  Vi har inte plats för sånt säger husse. Men husse har i alla fall sågat hål i dörren till toaletten. Ni pratade om trappa. Vår husse är specialist på katt-trappor. Titta på foton på vår sida "vårt hus insidan". Ni har väl tittat på bron som husse byggt till oss. Nu ska han bygga en djungelhydda så fort han samlat nog med vass.

  SvaraRadera
 11. Wikki - tack, tack! *svansdansar* Kunde linda matte runt ena tassen hur lätt som helst när jag var liten! Och gör det än idag. Tasskramisar.

  Pricken, Svart, Moses och Pi - skitsnygg var verkligen rätta ordet! ;) Vad spännande med er trappa. Vi ska titta på den senare, för när vi försökte nyss så ville inte vår dator leka med oss. :( Vi såg bara små kvadrater med kryss i, i stället för bilder. Det blir så ibland. Tass!

  SvaraRadera