fredag 26 mars 2010

Kattomställning


Nu har vi fått nog! Det gäller att sätta ned tassen i tid, så att matte inte får en massa konstiga idéer. Hela veckan har hon kommit hem jätte-jätte-sent. Efter sju varje kväll. Vi hinner nästan tyna bort om vi får mat så sent. För att inte tala om att goset och buset blir lidande. Och inte har vi fått tassa ner saker i bloggen heller. *sniff*


Och vad har matte för ursäkt? Hon måste jobba, påstår hon. *fnyser* Skulle jobbet vara viktigare än vad vi är? Vi är hennes små (nåja) bebisar, brukar matte ju säga. Precis som på den här bilden, när Findus var bebis.

Findus. Liten och oerfaren stationskatt.

Därför tänkte vi, att matte kunde passa på att introducera katt-tid på jobbet nästa vecka. Först hänger man upp en kattklocka på väggen. Den här varianten säljs av Sprall

 Utmärkt hjälpmedel för kattomställning.

När kattklockan sitter på väggen, kan matte införa katt-tid på jobbet. När hon vet att hennes små buskissar börjar bli hungriga, kan hon helt enkelt tassa fram visarna på klockan. Sedan kan hon gå hem från jobbet med gott samvete. Hon har minsann gått hem i tid! I katt-tid.

Vadå fusk? Vet ni vad människorna ska göra i helgen? Just det! Ställa fram visarna på klockan. Vi förstår faktiskt inte, varför man bara ska få tassa fram visarna ibland när det är tidsomställning. Vi tycker att kattomställning av klockan är en mycket smartigare idé. Då kan man flytta visarna varje dag ju. Alla mattar borde få ha katt-tid. Hussar med, så klart.

12 kommentarer:

 1. Alltså, av alla bra idéer är nog denna en av de allra braigaste! Katt-tid - genialt! Skall genast jama till matte om en sådan där kattklocka... fast, det är klart, vår matte är nästan alltid hemma eftersom hon är sjukpensionär... men en sådan där klocka kanske skulle få henne att ägna oss ÄNNU mer tid?!?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 2. Instämmer med Imma här ovan!
  Mycket bra tassat tycker ja!

  Nospuss!

  SvaraRadera
 3. Dåligt med mat, dåligt med gos, ingen bloggtid. Och så kommer matte med dåliga undanflykter som att hon måste arbeta?? Matte är helt klart i skriande behov av en kattklocka. Så här får det ju inte gå till.

  SvaraRadera
 4. Oj oj! Stackars er! *medlidande öronvink*
  Jag blir gosad med väldigt ofta så jag kan dela med mig till er. *ler*

  *Kaninsniffar* Kaniniss

  SvaraRadera
 5. Vi håller fullständigt med! Vår matte har precis fått jobb, så hon börjar nästa vecka och det kommer bli hemskt att inte ha henne hemma mera. Så vi tycker också att hon borde använda katt-tid :) Tasskramar!

  SvaraRadera
 6. Imma - vi tackar för berömmet! Vi jamar, att detta är en bra idé för alla mattar och hussar. Ni har ju en toppenmatte, men kanske kan ni få lite mer katt-tid på det här sättet. Tassen.

  Nea - tack. Vi var tvungen att sätta ned tassen för vår och alla våra medkatters skull! Sen middag... *mutter* Nosbuffar.

  Kattson - visst är det så. Ska se om vi kan skicka iväg en beställning på egen tass. Annars får vi kanske fråga Imma om råd. Hon beställde ju Sippos bok alldeles själv. Kurr och burr.

  Kaniniss - vad gullig du är som delar med dig av ditt gosförråd! *svansdans* Vi saknar det där lilla extra myset när matte är borta så länge. Därför har vi väckt henne bortåt sju gånger i natt, när vi har tyckt det var gosdags. *hihi* Tasskram.

  Siri, Blueberry och Wildberry - er matte borde ABSOLUT använda katt-tid! Det är jättetrist när människorna är borta så länge på dagarna. Vi tycker förstås det är bra att er matte fått jobb. Grattis! Men att vara borta så länge är helt onödigt, tycker vi. Nosbuffar.

  SvaraRadera
 7. Jag kan tyvärr inte väcka min matte, men en av försvararna (katt) Av huset Edlund gör det.
  Hon låter som en morotsåg *hihi* klocka 4 på morgonen då trötta kaniner som jag vill sova. *pust*
  *Kaninsniffar* Kaniniss

  SvaraRadera
 8. Ni är så smarta! Klart vi ska ha katt-tid! Bra att ni sätter ned tassen ordentlig så att matte inte tror att hon kan göra som hon vill! Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Kaniniss - smart katt! Morotsåg, det måste vara ett köksredskap? Ett som man använder när man vill ha morotslantar. ;) Kurr och burr.

  Dui och Deco - tack, ibland får vi våra ljusa idéer, som matte kallar dem. *blygsamt* Instämmer, matte kan ju inte få tro att hon ska bestämma allt, heller! Nosbuff tillbaka.

  SvaraRadera
 10. Morötter mm *drömmande uttryck*

  *kaninsniffar* Kaniniss

  SvaraRadera
 11. Voff!
  Det har varit liknande situation här i Brädhögen. Matte har varit borta voffans mycket. Hon påstår att det stundar bättre tider framöver.
  Vi får hålla tassarna för det!
  *vift vift vift*

  SvaraRadera
 12. Kaniniss - mjaha, fast vi föredrar nog älgkött. *suckar längtande* Kurr.

  Trassla - förstår inte varför mattar måste vara borta så mycket. Helt onödigt, om du frågar oss. Vi håller tassarna för att det blir bättre både för din och vår del. *håller hårt* Kurr och burr.

  SvaraRadera