lördag 20 mars 2010

Matte - växternas skräck

Matte var med om något märkligt idag. Hon var nere i blomsteraffären och skulle köpa mer kattgodis. Gallergräs, eller bambu. Nu har vi avverkat tre krukor och behöver påfyllning av en fjärde. Egentligen är det inte vi katter som gör slut på bambun, utan matte som glömmer att vattna, så det bara blir gallerhö kvar. Då behövs det nytt.


Troligen har ryktet spridit sig om det olyckliga ödet som krukväxter går till mötes, när de hamnar hos matte. Floristen började flacka oroligt med blicken, när matte kom in i affären. Hon såg nog helst, att hennes skyddslingar hamnade hos någon annan än matte.  Och det märkliga var, att när matte kom fram till hyllan med bambun,  så  blev det alldeles tomt i framkanten av hyllan. Gallergräset hade backat längst bak mot väggen, stod och darrade i bladvecken och susade: Ta inte mig! Påstår matte i alla fall. Hmm. Vi hyser vissa misstankar om att det är ett påhitt för att få oss att bli lite mer försiktig med kattgodiset.


Sedan måste vi jama, att idag har det varit fest. Vi har fått smaka renkött. Mums! Först små, råa bitar och sedan stekta när maten var färdig. Matte sa att det var vilt kött, men vi tyckte det var ganska lugnt och snällt. 

8 kommentarer:

 1. Aj, jag får skrattkramp! Er matte och min husse verkar ha lika gröna tummar, eller vad man säger. Han glömmer nämligen också att vattna så det mumsiga gräset ser ut som död vass istället. Snart får vi väl hotbrev hem från en ilsken fikus eller krokus också. *morrhårsdarr*

  SvaraRadera
 2. "fniss" så matte fick jaga kattgräset då? Hon fick tag i ett till slut utgår vi ifrån! Renkött låter spännande! Visst är det kul att testa lite nya saker ibland. Tasskram

  SvaraRadera
 3. Sippo - matte har sporren mitt i tassen när det gäller växter. Det är väldigt lätt hänt att det bara blir eterneller av alltihop. Det kanske är din husses erfarenhet också. Hu, vad du skräms! Hotbrev? *ryser* Undrar om pelargonerna har några övergödslade sysslingar? Eller sticklingar? Tassvink.

  SvaraRadera
 4. Dui och Deco - det blir ju en fullständig kattastrof för blomsterhandlaren om matte skrämmer bladen av växterna när hon kommer in i affären. Hon fick tag i lite bambu till slut, men så fick hon sträcka sig ordentligt efter det. Det är perfekt att prova nya saker när matte har handlat mat. Mums! *buff*

  SvaraRadera
 5. Märkligt att matte försökte er att det var vilt kött. Men smarta som ni är noterade ni att det var lugnt och snällt kött. Er lurar man inte så lätt.

  SvaraRadera
 6. Kattson - ibland tror vi att matte bara vill luras. Vilt? *fnyser* Det var hur beskedligt som helst, ju. Tassen!

  SvaraRadera
 7. hihi, det där var verkligen roligt. Ni skriver så inlevelsefullt jag kan verkligen se växterna stå och darra i hyllan. *tass* hoppas att ni fick er påfyllning i alla fall

  SvaraRadera
 8. Maya - lite skoj var det allt. *fniss* Matte fick tag på bambun. Den här gången. Kanske floristen smäller upp en STÄNGT-skylt på dörren nästa gång matte närmar sig? Tasskram.

  SvaraRadera