måndag 1 mars 2010

Spinnrock och jordbävning

Vi tänkte att vi skulle jama en rapport om hur det går med högläsningen av Sippos bok. Matte satt i soffan iklädd spinnrocken. Det är alltså hennes frottémorgonrock, som vi katter älskar djupt och innerligt. Har matte den på sig, kan hon räkna med spinn och gos. Alltså slog vi oss ned på och bredvid matte, för att höra riktigt bra och mysa ordentligt.

Matte började läsa. Men vad är det som händer? En smärre jordbävning? Nä, bara matte som fnissade så att hela hon hoppade, åt Sippo och hans husse. Vi slog oss till ro igen, men säg det lugn som varar för evigt.

Matte kom till ett sorgligt kapitel. Ny jordbävning genom kraftigt hulkande, följt av ihållande nederbörd från matteögonen. Då fick det faktiskt vara nog! Vi flyttade över till kattbäddarna för att kunna lyssna i lugn och ro. Nederbörd inomhus? Så att man blir alldeles blöt om pälsen? Nä tack! Ska det vankas nederbörd, får det faktiskt vara av annan sort. Gärna engelsk. Bööörd. Stekta sparvar i mun, mjaaa tack! (Matte påstår att det stavas "bird". Har ni hört så dumt?)

Vi kan varmt rekommendera Sippos bok. Se bara till att ha fast mark under tassarna när era människor läser för er. Sittunderlaget ska sitta still! Inte uppnå 7,0 på Richterskalan!

16 kommentarer:

 1. *fnissvoff*
  Har möjligtvis Stationsmatte varit i Chile nyligen???
  *försöker se anklagande ut*

  Tass från Trassla Knäppvovve

  SvaraRadera
 2. Trassla - nja, matte är nog mer regelbunden besökare i "chylen". Får verkligen hoppas att hon inte ställt till mer än lokala problem. Tass!

  SvaraRadera
 3. nej,matte har levt på mindre än så så,närmare bestämt 700kr/månad så 2000kr är inga som helst problem!

  SvaraRadera
 4. Pip och Murre - oj. Men man kanske vänjer sig.

  SvaraRadera
 5. Vi har också läst Sippos bok nu, och vår Matte reagerade på samma sätt som eran. Som tur var så låg jag bara jämte henne i sängen så jag klarade mig ganska bra mot skakningarna.

  SvaraRadera
 6. Puma - så smart av er att ligga bredvid! Vi var lite rädda för whiplashskador ett tag. *kattleende* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Oj vad kul. Hoppas jag fått boken också. Är på landet nu men ska skicka in min matte till stan i morgon för att kolla om den kommit. Håller tassarna.

  SvaraRadera
 8. ja,vi funderar på att kanske köpa sippos bok,den verkar bra.
  men ni verkade ha mysigt en stund iallfall.

  SvaraRadera
 9. Som böcker ska vara då, både roliga och sorgliga. Tur att ni finns till tass för matte när det är ledsamt!En spinnrock verkar vara en mysig sak! Nosbuff

  SvaraRadera
 10. Hoppas ni inte fick svåra skador av jordbävningen. *orolig* Jag borde kanske skriva "undertecknad katt ansvarar ej för eventuella jordbävningar eller översvämningar." Nosbuffar till er allihop.

  SvaraRadera
 11. Kattson - Hoppas att matte dyker upp med boken i tassarna! Låter mysigt att vara på landet, tycker vi. Där är det kanske bra utemiljö för en kisse? Tass.

  Pip och Murre - det var riktigt mysigt. Bortsett från matteskalven. Soffa plus spinnrock brukar vara en oslagbar kombination. *Kurr.*

  Dui och Deco - spinnrockar borde alla människor som ägs av en katt ha, tycker vi. Ni har rätt, matte skulle nog inte klara sig så långt utan oss. Nosbuff.

  Sippo - vi har känt igenom hela kroppen från morrhår till svans och vi har inte fått några bestående men. Kattastrofvarningen kanske kan infogas på senare sålda böcker? Om andra kissars människor läser med lika stor inlevelse som matte, alltså. Det var en väldigt spännande bok! *buff* tillbaka.

  SvaraRadera
 12. Haha, spinnrock, vilket roligt namn på en mysig morgonrock...
  Vi har bara läst några sidor än så länge men det är bra att ni förvarnar så jag vet vad som komma skall....

  SvaraRadera
 13. Det var inte dåligt med en spinnrock på matte, att ett klädesplagg kan få katterna att gå igång sådär!

  Sippos bok ska jag också ta och beställa snarast! Jag tror katterna kommer uppskatta högläsning :D

  SvaraRadera
 14. Vilken tur du påminde mig. Skall kräva matte på lite mer högläsning. Sist vi läste satt Sippo i ett träd. Kanske dags att kolla så han kommit ner :) *fnissar*

  Spinnrock var ett jättebra namn på den där rocken.

  Tass

  SvaraRadera
 15. Maya - skojigt namn på ett mysigt plagg. Vi har nog gosat så mycket att spinnrocken har mer päls än alla stationskatter sammantaget! *spinner* Vilken tur ni har, då har ni ju hela Sippos bok kvar att läsa. Tass!

  Tina - spinnrocken är bra, men det allra bästa är att när matte masar omkring i den så vet vi att hon ska ta det lugnt. Sitta i soffan eller så. Mystajm, med andra ord. Vi gillade att lyssna på Sippos bok. Undrar om vi ska be matte läsa in den som jambok? *kurr*

  SvaraRadera
 16. Nea - klart man blir orolig om matte slutar läsa så där mitt i något spännande. Katt i träd ? Har man ju hört många rysare om!

  *Spinn*rock ska visst vara onomatopoetiskt, påstår matte. Onokattopoetiskt menar hon väl? Tasskram.

  SvaraRadera