tisdag 30 mars 2010

Språklektion


Vi har lärt oss många, nya, spännande ord idag! Isak låg på köksbordet och kråmade sig i solskenet som föll in genom fönstret. Det både syntes och hördes hur gott han mådde, så matte försökte smyga sig på honom med blixtmaskinen. Då var batteriet slut. Matte rabblade långa, intressanta ramsor, som vi försökte lägga på minnet för kommande behov.


I brist på bilder på solkatten Isak tänkte vi för en gång skull vara tidigt ute. Det är nämligen vi, som alltid skickar julkorten för sent, så de kommer i mellandagarna. Därför tänkte vi vara ute i tid med påskkorten! Matte lät oss välja ett var. *spinner* Till er alla önskar vi en


GLAD PÅSK


11 kommentarer:

 1. Vilka fina ägg. Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina ägg o katter! Glad Påååååsk.
  *Påååååsk kaninsniff* Kaniniss

  SvaraRadera
 3. Vilka fina kort! Glad påsk på er med!Våran matte säger också konstiga saker ibland, ord som man inte hade en aning om att de fanns.. Kul att ni var besökare 17000 ho oss! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Sippo - vi tyckte också de var så söta! Hoppas alla katter får ett med Dentabits i till påsk. Tass.

  Kaniniss - visst är de fina? Kanske påskharen kommer med ett ägg med morötter i till dig! Kurr och burr.

  Dui och Deco - man borde kunna tassa ner alla ord, så att man inte glömmer bort dem... Men vi misstänker, att vi skulle få träna i smyg i garderoben, så att inte matte hör. *fniss* Tänk vad många besökare ni haft! Och fler ska det bli! Tasskram.

  SvaraRadera
 5. Undrar om vi skulle göra en särskild avdelning in Kattademins Ordbok för såna där ord som våra människor säger när de är irriterade? Det kanske vore bra att ha.

  SvaraRadera
 6. Ja, morötter mmmm *drömmande uttryck*

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara kort! :) Bra valt! Ibland kan det vara skönt när blixtmaskinen är urladdad så man får vara ifred lite, men det händer inte så ofta. I alla fall inte hemma hos oss. Glad påsk önskar Siri, Blueberry O Wildberry!

  SvaraRadera
 8. Kattson - det borde absolut finnas ett eget avsnitt med de där orden! Så vi kan kolla i Kattademins Ordbok vad katten de menar, egentligen. Kurr och burr.

  Kaniniss - vi tänkte att du kanske skulle gilla det? Vi jamar mer mmmm när det gäller räkor eller tonfisk. ;) Tassen.

  Siri, Blueberry och Wildberry - vi tyckte också det var så fina påskmissar! Det är rätt skönt när blixtmojängen är utmattad, det tycker vi med. Synd bara att det går så snabbt för den att bli pigg igen. Tasskramar.

  SvaraRadera
 9. Jag gillar också räkor mmmmm

  SvaraRadera
 10. Jättefina bilder. Så nu är de påsk. Ja hoppas på Dentabits i påskägget :)

  Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Kaniniss - åh, det var spännande att höra! Det hade vi nog inte kunnat gissa. När gammelhusse muttrar om kaninmat brukar det inte vara räkor han menar. :) Kurr och burr.

  Nea - visst var det gulliga små missekort? Det känns som om det var nyss som Tomtekatten skulle komma, och nu är det redan påsk. Vi håller tassar och svansar för att din matte (och vår) har fattat att det ska vara Dentabits i våra ägg. Nospuss.

  SvaraRadera