onsdag 10 mars 2010

Spännande, främmande dofter

Matte har hittat oss med nosarna djupt inborrade i hennes smutstvätt. Hon undrade vad vi hade för oss, egentligen. Men vadå? När ens matte först försvinner med ett mystiskt mumlande att hon ska flyga, och sedan kommer tillbaka med kläderna inpyrda med spännande, främmande dofter så måste man bara snusa in all information man kan få! Vi har sniffat ut, att matte har hälsat på minst tre katter när hon varit borta. Då tycker vi, att det minsta man kan begära är att hon berättar lite om dem. *stampar med tassen*

Här är Sotis. Han är 15 år, så det är en herre med livserfarenhet! Sotis är en riktig spinn- och kurrmaskin som bor hos mattes syster.

Här är också Sotis! Det är mattes duktiga systerdotter som gjort en alldeles egen misse.
Då ville lillasyster förstås ha en egen kisse. Det bidde en av gammelmattes katter. Matte har inte riktigt klurat ut, om det är Tusse eller Eddie?

Gammelmatte och gammelhusse är riktiga kattvänner. De har till och med satt upp en skylt för att hälsa missarna välkomna? I alla fall har de två fina katter, som de tagit hand om sedan deras förra ägare inte ville ha kvar dem. Men här var de välkomna!
Här är Tusse, en långhårig kille med mamelucker på bakbenen och en tjock plym till svans. För några år sedan föll han olyckligt vid upphoppet till hatthyllan, då han landade på en halsduk som gled ner på golvet.

Tusse slog i bäckenet i en kant så hårt att en flisa lossnade och han kunde inte stödja på bakkroppen. Vettisen sa, att han måste hålla sig i stillhet i minst en månad. Gammelmatte köpte en stor hundbur, så att Tusse fick vara med ute på gräsmattan som han var van vid.

Men hur kul är det att sitta stilla när man är van vid promenader i sele? Tusse jamade så ynkligt, att gammelmatte och gammelhusse turades om att bära runt Tusse på promenaderna, så att han fick patrullera sitt revir som han var van vid. Det var långa veckor för Tusse, men bäckenet läkte och rörligheten kom tillbaka.

Här har vi Eddie, eller Edvin som han egentligen heter. Han och Tusse är väldigt lika, men Eddie är liksom en storlek större i alla dimensioner.

När Eddie flyttade in hos gammelmatte och gammelhusse, talade han tydligt om för dem vad han ansåg om tvåbeningar. Det var morr och fräs så att de skulle hålla sig på avstånd. Första månaderna höll han sig undan i källarplanet och kom fram på nätterna. Men så småningom kom han på, att det var kul med en kattkompis, och att de här människorna var ganska snälla trots allt.

Det var Eddie, som av en olyckshändelse kom att bita gammelmatte i handen. Troligen blev han överraskad av att det fanns hundar i närheten, och ibland kan det gå så tokigt. Nu håller gammelmatte och gammelhusse noga koll på både hundar och katter, så att ingen ska känna sig trängd.

Det var alla tre katterna, som vi känt lukten av. Fast räknar man med med pysselkatterna, har ju matte faktiskt hälsat på fem missar?

10 kommentarer:

 1. Tvätt är spännande, tänk vad mycket man får veta! Får ni träffa kattsläkten någon gång? Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Dui och Deco - det är ju som att sticka in nosen i ett helt doftbibliotek! *sniffa, snusa* Vi har träffat Tusse. Han höll koll på oss, för han var nog rädd att vi skulle flytta in helt fräckt. Men vi bor ju med matte! *morrhårsdarr* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin presentation!
  Tjusiga kissekatter allihopa.
  Svarta och lite vita.....mmmmm.....min favoritfärg.....katter.....mmmmm.....min favoritstorlek! (Nasse-citat från Nalle Puh...)

  Matte har just letat reda på gamla bilder på mig och mina katter, de kommer snart på Hunderingar.

  Tasskram från Trassla

  SvaraRadera
 4. Trassla - Fina missar i samma färger som en viss tjusig hund har! Vi måste tassa över till dig och titta på bilderna. Bara vi har snusat färdigt på tvätten... Tassen!

  SvaraRadera
 5. Självklart måste ni ju utföra en nosologisk undersökning av mattes kläder. Det är ju var katts plikt att nosa reda på så mycket information som möjligt.

  SvaraRadera
 6. Sippo - man måste ju hålla koll på vad matte har varit ute på för äventyr. Särskilt om hon har gosat med andra missar. Det är mycket spännande man kan få reda på! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Med tanke på den knapptassiga information ni fick inför resan, egentligen bara att matte skulle flyga, var det ju helt nödvändigt att ni gjorde som ni gjorde - skaffade information på egen tass. Bra jobbat.

  SvaraRadera
 8. Kattson - mjau, när matte försvinner så där mystiskt så får man försöka klura ut lite själva. Det riktigt spritter i nosarna när man känner så många spännande lukter. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Så bra att matte presenterar alla dem hon vänsterkattat med.

  Hoppas ni gnuggade in henne med er ägardoft innan hon for så att inga katter fick för sig att hon var deras.

  SvaraRadera
 10. Nea - vänsterkattat var ett braigt ord, det är just vad matte har gjort. Hon var noga inpyrd med våra goda dofter innan hon for, så till en början ville de andra kissarna bara lukta på väskan och hennes kläder. Hihi! Inte gosa med matte! Tasskram.

  SvaraRadera