tisdag 9 mars 2010

Vad är lagom?

Matte är tillbaka igen. Flygandet hade gått bra, men vi är fortfarande lite förnärmade att hon inte ville hålla flyguppvisning utanför fönstret. *fnyser*

Matte undrade om vi och kattvakten haft det bra. Det har vi. Jättebra! *slickar nosarna* Men så är vi ganska finurliga kissar också, om vi får jama det själva. Matte hade skrivit lite instruktioner i ett anteckningsblock om vad kattvakten skulle tänka på. Där stod att vi kunde få dela på ett mått torrfoder, alla tre. Alldeles för lite, hävdar vi med eftertryck. Nästan på svältgränsen. Därför puttade vi undan måttet och gömde det längst in i hörnet bakom några blomkrukor.

Som följd av detta visste inte kattvakten hur mycket mat hon skulle ge oss. Hon tyckte, att rågade matskålar nog var lagom. Det tyckte vi med! Så när matte kom hem, insåg hon att vi fått ungefär fem gånger så stora portioner som vanligt. Men hon bara skrattade. Är det fest så är det! Förresten har hon fått en massa gott när hon hälsade på hos gammelmatte och gammelhusse. Lite rättvisa får det väl vara? Vi vill gärna ha tillbaka vår snälla kattvakt fler gånger.

Tyvärr var det svårt att övertyga matte om att fortsätta med den nya portionsstorleken. Snålt ställde hon undan plåtburken med torrfoder fast vi kunde tänka oss påfyllning. Som tur är, är Rasmus en handlingens katt. Kvittermissen välte omkull foderburken så att den trillade ner på golvet och locket flög av. Nu gällde det bara att äta snabbt, snabbt, för vi hörde att matte kom kilande från vardagsrummet. Borde ha lagt något mjukt för burken att landa på.

Resultatet av vår lilla matexpedition blev att matte ska köpa plåtburkar med låsspännen på. Fusk, tycker vi. Sånt är för svårt för våra tassar, ju. *mutter* 

Förresten: man måste väl ändå kunna förhandla om vad som är lagom portioner?

10 kommentarer:

 1. Vilka enormt handlingskraftiga kissar ni är. *imponerad* Det krävs målmedvetenhet för att genomföra en sådan operation som ni gjorde. Starkt jobbat! *klappar tassarna*
  Fast ni har nog rätt i att lägga något mjukt under nästa gång, så matte inte märker något.

  SvaraRadera
 2. Lite fegt med lås tycker vi! Föredömligt arbetat med att gömma måttet och se till att få mer mat..det gäller ju att passa på. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Fnissar så morrhåren hoppar! En sådan underbar kattvakt ni haft. Mycket mat till katterna de e rätt!

  SvaraRadera
 4. Sippo - gömma måttet var en väldans bra plan. Man blev så mätt i magen av det. Det gäller att ta saken i egna tassar om man inte ska få snålportioner! *stampar med tassen* Tassen.

  Dui och Deco - vi blev nog lite inspirerade av er när ni jamade om hur ni fick Dentabits av både husse och matte. *beundrande* Lite påhittig måste man vara så man får lite extra gott! Kurr och burr.

  Nea - det var en superbra kattvakt. *spinner* Egentligen borde hon vara kattvakt på heltid och hjälpa stackars sugna katter så de får lite godsaker att mumsa på. Nosbuff.

  SvaraRadera
 5. Hejsan är matte hemma nu igen?! :)
  Ja tyvärr så klias det väldigt mycket för Tiger just nu, det finns inget att göra åt det förutom att vänta på att det ska läka och se till att han absolut inte kliar upp det värre, och cortisonet tar bara bort allergin inte själva såren eller klådan, men förhoppningsvis kanske det börjar klia mindre när såren läker mer. Han och vi får helt enkelt stå ut tills dess, roligt att se er igen.

  SvaraRadera
 6. Em - jepp, nu är matte tillbaka med allt vad det innebär av snålare matportioner. ;) Fast mysigt med allt gos, förstås! Vi håller tassarna för att Tigers sår läker snart, för det är ett elände när man bara vill klia-klia-klia. Tröstartass!

  SvaraRadera
 7. Det är en uppenbar förhandlingfråga hur mycket mat man ska ha och när. Jag tycker ni ska ta in kattvakten som ombud när ni ska förhandla om detta. Hon verkar klok och har dessutom klart för sig hur stora portionerna ska vara.

  SvaraRadera
 8. Kattson - det var en jamarns bra idé. Av någon anledning vill inte matte lyssna på oss när vi klagar på portionerna. Klart att kattvakten är på vår sida! Tassen!

  SvaraRadera
 9. ...alltså...
  Beror detta på att jag är vovve? För jag fattar faktiskt ingenting om vad ni jamar om?
  Små portioner? Maten tar SLUT? Gömma saker och luras?

  *skakar mitt lurviga huvud*

  Jag, Trassla, tibetansk terrier, egentligen hederlig herdehund, får *host host*
  så mycket torrfoder jag vill...!
  Jag äter NÄR jag vill, skålen är ALLTID fylld. Om den inte är det, ber matte om ursäkt och säger "lilla gumman, är det slut?" Det är klart att du ska få mer!
  Varför får inte ni katter lika mycket som jag? Äter ni .......tills ni ........spricker......eller?

  Voffsan så märkligt!

  SvaraRadera
 10. Trassla - vår matte hävdar envist att vi som innekatter, och kastrerade, har lätt för att *host* gå upp i vikt. Egentligen har vi bara en ovanligt vacker och fyllig päls, men matte verkar ha lite svårt att förstå det. Så när vi får en generös kattvakt som vikarie är det verkligen toppen! Tänk om alltid matskålen var fylld... *drömmer* Kurr och burr.

  SvaraRadera