onsdag 3 mars 2010

Vimmel i trapphuset

Matte brukar fnysa åt tidningarnas vimmelbilder. Det är bara hos människor det behövs stora folksamlingar för att det ska bli ett ordentligt vimmel, jamar hon. För katter räcker det med bara oss tre. Den som inte tror henne, har nog aldrig provat öppna en kattmatsförpackning med hungriga katter slingrande runt fötterna. Eller öppnat en ytterdörr och försökt hindra nyfikna katter från att ta sig ut i trapphuset.

Isak: Ha! Äntligen ute! *lyssnar* Åh, är det hissen?

Isak: Ingen fara, matte. Hissdörrarna är ordentligt stängda.

Rasmus: *snusa, lukta* Här luktar stressad grannpojke! Försenad till ... *sniff* ... engelskalektionen.

Rasmus: Du kan sova tryggt, matte. Ingen kan trilla ner genom luckan.

Egentligen tycker inte matte att det gör något om vi kikar lite i trapphuset. Hissen och dörren till spiraltrappan är alltid stängda, så vi kan inte rymma någonstans. Men ett område är förbjudet: hörnet med grannarnas barnvagn. Hon vill inte att det ska kunna sägas att vi hoppar upp i vagnen eller förstör på något sätt. Skulle vi väl aldrig... Fast gissa vilken plats som alltid är mest intressant?

11 kommentarer:

 1. Oooooh!
  Ni är nästan polare med Klosterkissarna nu, antar jag?
  Trappistmunkar, som ni är...?

  Imponerad vovve vid namn Trassla (utan bönekvarn)

  SvaraRadera
 2. Trassla - trappistmunkar! *kattfniss* Undrar om matte skulle raka en ton(fisk)sur på oss då? Tass!

  SvaraRadera
 3. Det var en ordentlig säkerhetsrunda ni gjorde där ute. Nu måste ju matte verkligen känna sig trygg. För att inte jama om er nosologiska undersökning. Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 4. Spännande plats att undersöka-med mycket dofter!Ni är ju stencoola! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. En katt utan er erfarenhet och skicklighet skulle möjligen kunna nosa sig till att grannen var stressad, men för att veta att det berodde på att han var försenad just till engelskalektionen måste man ha gedigen utbildning. Imponerande!

  SvaraRadera
 6. Beträffande stomjölk finns det mejerier i Tyskland och Holland som tillhandahåller detta.
  http://www.kurgestuet.de./system/page.php
  Tapeter är ett elände det går alldeles för lätt sönder. Som när vi hade mösslingar i väggarna. Dessa jagade vi jagade flitigt försökte flytta tapeten liksom..............
  Man måste ju komma åt eländet eller hur.....
  Vår husse har slutat att spinna. Han ser ut som en hamster efter besöket hos tandläkaren "suckar". Han blev inte bra i tänderna tycker vi bara mera gnällig.
  Världen utanför dörren till världen vågar vi inte gå ut igenom. Pi har med sele vågat ut någon gång. Men kommit in med en fart som inte kan beskrivas. Världen är ond har sagt med bruten röst "funderar"

  SvaraRadera
 7. Sippo - tack! *stolta* Man får passa på och kolla, lyssna och lukta på allt spännande där ute så vi vet att vi törs släppa iväg matte på jobbet på mornarna.

  Dui och Deco - just dofterna är så annorlunda jämfört med vad som finns inne i vår lägenhet. Ibland lägger vi oss och rullar runt på golvet. Det gillar inte matte, i alla fall inte om det är grusigt och geggigt. *kurr*

  Kattson - Rasmus lägger alltid nosen i blöt, så man kan säga att han har tränat flitigt. Det kommer till nytta förr eller senare. Han var riktigt duktig, det injamar vi med.

  Pricken, Svart, Moses och Pi - tycker verkligen att det borde vara bättre hållfasthet på tapeter, för nog måste man väl få tassa till dem lite grann? Tråkigt att husse inte är riktigt på hugget, så att jama. Man borde ju bli bättre och inte sämre av att gå till tandläkaren.

  SvaraRadera
 8. Åh så ni tar också kontrollrundor i trapphuset. De brukar ja också göra. Där brukar vara så mycket nyheter att läsa.

  Klart ni inte skulle förstöra några barnvagnar. Tycker de e fånigt att ens komma på idén! De ingår ju i alla katters grundutbildning att kontrollera att saker är säkra så de e väl inte så konstigt att ni vill kolla att de där vagnarna är säkra för minimänniskorna!

  Nospussar

  SvaraRadera
 9. Nea - det är alltid jättemycket nytt i trapphuset, så det känns som om det bara spritter i nosarna på oss! Klart att man vill kontrollera allt. Det märkliga är ju att människorna inte alltid är så tacksamma för det som de borde vara. Konstiga typer. Tasskramar.

  SvaraRadera
 10. Vilken snäll matte ni har som låter er vara ute i trapphuset och nosa, men jag förstår inte varför man vill nosa på barnvagnarna? Barn är ju lite.. läskiga sådär..
  När mina katter går ut i trapphuset sitter dom bara där som två frågetecken så det är bäst att dom stannar inne tycker jag.

  SvaraRadera
 11. Tina - trapphuset är jättespännande. Fast helst vill vi nog att det bara ska vara vi och matte där. Om hissen öppnas eller någon kommer ut från sin lägenhet vill vi helst gå in i vår lägenhet igen. Så barnvagnarna är bara spännande så länge de är barnfria... Tassen!

  SvaraRadera