söndag 28 februari 2010

Den heliga japanska bergskatten

Rasmus: Inte kan du väl vara sur på lilla mig, matte?

Vi tre missar tycker det är jätteskojsigt med prassligt papper. Om matte har en papperskasse, får vi alltid den till leksak. Med avklippta handtag, förstås. Eller papper som kattgodisblommorna har varit inslagna i. Det får vi också leka med. Skrynkla ihop och bläddra i. Så hur skulle lilla kvittermissen veta att just det här papperet inte var en rolig leksak?

Rasmus hade hittat ett väldigt finurligt eget ställe. Bra utsikt. Och så fanns det en lockande liten springa att sticka in klospetsen i. Om man pillade lite försiktigt med tassen, så började papperet att prassla sådär kuligt. Pilla lite till, så kunde man få ett grepp med tänderna. Ritsch! Ljudeffekterna gjorde att en ytterst misstänksam matte kom snokande.

Mattes reaktion lät inte vänta på sig. Hon tog tag i Rasmus nackskinn (fast med andra handen under rumpan, förstås) och fräste ut honom så att pälsen stod rakt bakåt. Tydligen hade hon hört att man skulle prata samma språk som kattmamman när ungen gjorde något dumt. Lite förskräckt blev han nog, lillmissen, för han försvann snabbt under soffan när matte släppte ner honom.

Vad matte blev så arg för? Jama det, den som förstår det. *suckar* Rasmus hade ju bara lekt lite med papperet. Att man inte får göra det, när papperet sitter fastklistrat på väggen är ju inte så gott att veta. Han hade ju hittat en så förjamat fin plats ovanpå bokhyllan. Då nådde man lagom tapetkanten vid taket.

Är det här så mycket att väsnas om, matte?

Matte suckar över, att det inte var ett av de rummen som ändå skulle tapetseras om. Värst vad hon var petig. Förresten tycker Rasmus inte, att man ska fräsa åt honom så där. Han är minsann en äkta helig japansk bergskatt. Tjusigt värre!  Det hörde han, att matte kallade honom för när han grävde i ... sorterade soporna. Då tog matte bort ett äppelklistermärke ur pälsen på honom.

Fuji. Rasmus dubbelgångare?

Efter det lilla äventyret kom klosaxen fram. Och nu ska ni få höra det värsta: matte klippte våra klor också! Fast vi inte hade gjort något! *sniffar förnärmat* Det var väl orättvist?

15 kommentarer:

 1. Ojvoff!
  Förlåt en korkad liten vovve - HUR kom han upp dit???

  Kattkollektiv bestraffning låter kanske inte riktigt schysst...tänkte matte möjligtvis "förebyggande åtgärd"?

  Stackars er - nu kan ingen av er få titeln "Kvällens clou".

  Tassen (ingen pik) på er Klätterkatten & co!

  SvaraRadera
 2. Stackars missar! Det är verkligen inget roligt att bli utfräst. Jag har själv testat detta. Hur ska vi kissar veta vad som är okej att leka med och inte? Ser något kul ut, då vill vi ju testa det så klart. Så blev ni kloklippta också. Ingen ände på det hemska ni får vara med om. *tröstartass*

  SvaraRadera
 3. Trassla - kluriga kissar har många knep för att ta sig dit man vill. När Rasmus var ännu mindre, och lättare i kroppen, körde han bara in klorna i masonitryggen på CD-hyllan (den står en bit ut från väggen pga att den är grundare). Då fick han så bra tag så han kunde klättra upp. Nu när han blivit lite större, och bättre på att hoppa, så hoppar han upp från TV:n som står bredvid bokhyllan. Nu har matte laddat med en blomspruta i vardagsrummet. Lite fusk, tycker vi. Kurr och burr.

  Sippo - utfräsningar är inget kul, hälsar Rasmus. Det är verkligen inte lätt att veta vad man får leka med och inte. Isak och jag kunde nog busa när vi ungkatter, men ingen av oss har varit i klass med Rasmus fantasifulla upptåg. Vi har redan uppsökt klösbrädan för att få lite ordning på tassikyren. *sniff* Tur vi fick Dentabits efteråt, i alla fall. Tassen.

  SvaraRadera
 4. Det är ju stört omöjligt att förstå vad människor anser vara leksaker och inte. Papper som papper tycker jag. Om det sen sitter på väggen eller ligger på golvet - vad spelar det för roll. Kanske kunde ni ge matte en bit av nästa papperskasse att klistra upp på väggen där pappret revs ner?

  SvaraRadera
 5. Åhå-voff!
  Det fanns alltså en bokhylla med i spelet...den syntes
  liksom inte på bilden.
  Jag funderade på studsmatta eller hoppstylta.
  *fnissvoff*

  Trassla Knäppvovve

  SvaraRadera
 6. Tänk att de ska vara så känsliga "suck" De vet ju att papper är kul så vad är skillnaden.. Tröstartassar

  SvaraRadera
 7. jamarns, vad ni har fått utstå! Jag tycker inte att det är mycket att föra oväsen om - en tapetbit mer eller mindre...dom är så gnälliga människorna. Missunna oss att ha lite kul ibland...

  SvaraRadera
 8. Kattson - precis! Där jamade du ett sant ord! Hur ska man veta vilka papper man får leka med? *mutter* Ett bra tips, kanske lugnar hon sig om hon får en egen papperslapp att leka med. Klistra upp eller så. *kurr*

  Trassla - voffa inte så hemska saker. Matte blir alldeles blek om nosen! Rasmus på hoppstyltor? Vad skulle han inte kunna hitta på, den lilla filuren? Tassen!

  Dui och Deco - visst är det konstigt? *suckar* Annars får vi ju minsann leka med papperet. Skönt att andra kissar förstår vad vi menar! Tasskram.

  SvaraRadera
 9. Maya - gnälliga människor är inget kuligt alls! Vad ska man klippa våra långa, fina klor för? *sniff* Och inte brukar vi missunna matte lite kul om hon prasslar med något spännande. Tvärtom kommer vi alltid och ska hjälpa till då. Så varför är hon så grinig mot oss? Nosbuff.

  SvaraRadera
 10. Ååååå, var det SÅNT papper! Håller med alla föregående jamare och voffare: Hur ska man kunna veta vilka papper man FÅR prassla sönder eller inte? Som PellePlutt, hur skulle han t.ex. kunna veta att man inte fick äta upp lillhusses höstterminsbetyg från nian? Tasskramar från Fjuttgänget.

  SvaraRadera
 11. Ojojoj. De var de värsta. Men något säger mig att matte inte är sur så länge. Föreslå för Rasmus att ta på ett ställe som inte syns nästa gång.

  Men att klippa klor på er andra var ju bara så orättvist!

  Tröstbuffar!

  SvaraRadera
 12. Jag har också blivit tillsagd för samma orsak, fast med vattenflaskan. Har förstört en del tapeter, muttrar matte, och hon har fått stå för notan. Hallå vi kan ju inte veta vad man får och inte få busa med..
  tass Dino

  SvaraRadera
 13. Fjutten - visst är det fånigt att människorna låtsas att vissa papper är mycket viktigare än andra? Det blir så svårt för oss katter då.
  HÖ-stterminsbetyg måste ju prassla jättebra. Låter smarrigt. Nosbuff.

  Nea - bra tips, Rasmus får prassla bakom sängen eller nå´t nästa gång så han får vara ifred. Som tur är så surade inte matte utan vi hade mysig soffkväll senare. Man vill ju inte vara utan gos och kattgodis för bara lite pappers skull. *buff* tillbaka.

  Dino och Fläckis - visst är det svårt att veta vilka saker man inte får röra? Vattenflaskan är inget skoj alls. Matte tog fram den i vardagsrummet. Utifall att, jamar hon. Vadå, hon får väl hitta på kuligare prasselsaker till oss så låter Rasmus väggen vara ifred? Tass!

  SvaraRadera
 14. Åh vackra Rasmus, mitt hjärta slår ett extra skutt! *Kattnappa* bara låååna liten stund!

  SvaraRadera
 15. Em - hmm, tror Rasmus blev lite röd om nosen? Söt som socker är han, lillmissen, och med hela kroppen fortfarande alldeles proppfull med bus!

  SvaraRadera