tisdag 16 februari 2010

Som hund och katt

Vi var extra noga med att väcka matte i morse. Såklart att vi ville ha vår frukost, men det var inte bara det. Matte ska ut på presentjakt till gammelmatte, som just nu ligger på sjukhus.
Gammelmatte hade nämligen två hundar på besök. Jättesnälla hundar, som varit där förut. Den här gången kom gammelmatte in med sin ena katt, Eddie, i famnen efter en promenad i sele. Hundarna var nyfikna och ville hälsa och nosa lite. Eddie blev troligen överraskad och reagerade med att bita gammelmatte i handen. Det blev ett riktigt djupt bett. 

Eftersom det var söndag kväll var gammelmatte endast i telefonkontakt med sjukvården. Hon fick rådet att tvätta ordentligt med tvål och vatten och givetvis åka till vårdcentralen nästa morgon. Måndag morgon var handen ordentligt svullen och värkte. Efter besöket på vårdcentralen gick det undan: operation och rengöring, dränering av såret, antibiotika i dropp. Gammelmatte fick stanna över natten på sjukhuset, pga att antibiotika ska ges med vissa intervall, men får troligen åka hem idag. Sådana här gånger blir matte så olycklig för att gammelmatte bor omkring hundra mil bort!

Så nu ska matte hitta någon present, som man kan fördriva tiden med när man är sjuk och handen inte vill fungera riktigt som den ska. Ljudböcker kan vara bra. Det får nämligen inte bli för stort paket, för man får ju nästan inget i brevlådan längre, och vi vill ju inte skicka ut gammelmatte på utflykter för att hämta paket!

Som tur är, mindes matte att hon läst om kattbett hos Wikki, så nu har gammelmatte stränga order att kontrollera vilket penicillin hon får när hon åker hem.

Så tokigt kan det bli, när oturen är framme. För normalt är inblandade hundar och katter hur snälla som helst och brukar tolerera varandra. Kompisar är kanske att ta i? Men blir man överraskad så är det lätt hänt att hugga till, och då kan det gå så fel.

Vi skickar blöta små kattpussar till gammelmatte. Ska bestämt jama åt matte att slå in dem i paketet!

16 kommentarer:

 1. Ibland kan katter bli rädda utan att man riktigt förstår varför. Det här bettet tog ju tydligen ovanligt hårt. Rengöring med bakteriedödande medel kan ofta hjälpa om det sätts in direkt, men ibland måste antibiotika till. Tror i alla fall att katten är jätteolycklig när den nu förstår hur det blev. Hoppas gammelmatte inte är arg på den, men det tror jag nog inte.

  SvaraRadera
 2. Stackars både gammelmatte och kissen. Jag tror nog kissen skäms lite för bettet. Det var ju liksom inte med mening tror jag.

  SvaraRadera
 3. Kattson - ingen är arg på katten, som tur är. Allt var bara ren otur. Eddie undrar nog var gammelmatte är, för katterna sover alltid i hennes säng. Bettet tog olyckligt, och eftersom gammelmatte är höftopererad tar man nog inga risker med infektioner, kanske särskilt kring leder. Tass.

  Sippo - javisst är det synd om båda två! Eddie ville ju komma och gosa och stryka sig som vanligt efter en stund. Han förstod nog inte heller riktigt vad som hände. Kurr.

  SvaraRadera
 4. nämen ojoj stackars gammel matte..
  ja ut på paketjakt,det tycker vi!
  /tass

  SvaraRadera
 5. Pip och Murre - nu har matte varit ute på paketjakt. Nu ska hon bara slå in presenten, och våra nospussar, och posta paketet. Tasskram.

  SvaraRadera
 6. Oj uj aj aj en olycka händer rätt lätt. Varma tassar till gammelmatte. Pricken får meducin som spruttas i munnen Flagyl heter det. Äckligt som en självdöd råtta. Husse lirkar med munöppning och Prickens mun är som den värsta råttfälla. Då får husse vara snabb.

  SvaraRadera
 7. Pricken, Svart, Moses, Pi - vi skickar tasshälsningarna vidare till gammelmatte, så blir hon jätteglad. Stackars Pricken och alla andra som måste ta meducin. Det hjälps inte att tvåbeningarna försöker säga att det ska kurr-era. Det är äckligt i alla fall! Vi hoppas att husse är snabb i tassarna. Annars blir Prickens gap kanske en hussefälla? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Stackars gammelmatte och Eddie, vad tokigt det kan bli ibland! Tror säkert att gammelmatte blir jätteglad nmär hon får paket från er! Nosbuffar

  SvaraRadera
 9. Dui och Deco - vi tror också att hon blir glad! Presenter är skoj, och så kan det vara trevligt att få något att fördriva tiden med när ena tassen inte fungerar riktigt som vanligt. *buff* tillbaka.

  SvaraRadera
 10. nej men usch, stackars gammelmatte och stackars Eddie. Hoppas att hon får åka hem idag. Min människa har oxå fått ett kattbett ifrån hennes förra katt Ozzy, som blev arg på henne en gång. Hon fick oxå en svullen och blå hand som hon fick sprutor och medicin för på sjukhuset. Det hette nånting med förgiftning. Men nu är hon bra igen och enda minnet ifrån den episoden är ett ärr i hennes hand

  SvaraRadera
 11. Maya - ja, visst är det synd om båda två! Inte var det ju meningen att det skulle gå så tokigt. Otäckt för din människa att när handen blev så konstig och ändrade färg och allt. Så skönt att allt gick bra, för bett i händer kan visst vara luriga om de tar vid t.ex. leder, tror vi oss ha hört. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Ja tänk vad det blir epidemi med kattbitna stackars människor ibland... Jag har "råkat" tugga på matte några gånger men som tur är såtålde hon mina bakterier. Och Stora matte har blivit bra i sin hand nu, det behövde inte gå åt mer än en pencillinkur. Amoxin eller nåt sånt hette det.
  Klokt av dem att ta väl hand om gammelmatte, älskade människor ska ha bästa skötsel! Skickar bästa sortens healing-spinn: *kurr kurr kurr*
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 13. Wikki - vi tackar och skickar healing-spinn vidare till rätt adress, så blir gammelmatte glatt överraskad! Så skönt att stora mattes hand läkte som den skulle. Visst är det lite underligt, att om man hör talas om en person som blir biten, så råkar snart halva bekantskapskretsen ut för det? Nosbuff.

  SvaraRadera
 14. Hur går det med gamla matte "funderar" vi undrar så.....Moses försöker med astrala kunskaper att överföra bra energi till kattbetet. Han är duktig på såna där egendomliga saker. En gång gjorde han en tidsresa till farao Ramses i Egypten som blev sur på att Moses hette Moses. Han blandade ihop Moses med Moses alltså han med stentavlorna.
  Apropå åsnan som husses dotter Sara har den är en härlig fyrbening. Åsnan är en super fyrbensdriven glad vän som vill jobba. Det tar 40 minuter att gå till ICA affären men lite snabbare hem :-). Husses dotter Sara är glad över att ha en sån bra åsnekraft.

  SvaraRadera
 15. Ja alla de där kattmatsburkarna vore bra att ha så man kunde välja själv vad man skulle äta.
  De värsta husse har släpat hem i mat väg är sill i sås. Andra hemskheter är kyckling/anka med morötter och kalkon med gröna böner "suckar".
  Hoppas att tandläkaren inte slarvar med klistret."oroliga" Det vore tråkigt om husse höll käften resten av livet.
  Hur är det med handen som är biten.
  I dag var det vår luft i luften. Varma värmande tassar.

  SvaraRadera
 16. Pricken, Svart, Moses och Pi - förlåt, matte ser inte alltid kommentarer som lagts till lite i efterhand, så att säga. Gammelmattes hand har blivit mycket bättre. Hon fick visserligen stanna på sjukhuset längre än vi trodde först, men det är ju bra att man inte blir hemskickad för tidigt! Rodnaden och svullnaden skulle gå ner först. Allt eftersom har hon fått tillbaka rörelseförmågan i handen och fingrarna och såret läker bra. Vi tackar så mycket för omtanken om gammelmatte och Moses särskilt för hans energiöverföring. Hoppas att husses tänder blir fixade utan att det går ut över talförmågan. ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera