fredag 12 februari 2010

Liten blir stor

Isak: Ingen skillnad från det här hållet!

Findus: Nix. Ser lika liten ut bakifrån också!

Tur att matte har tre sådana smarta katter. Vad skulle hon göra utan oss?

Ni ser den här pytteknyttiga datorn på bilden? Jättelätt att ta med sig. Men väldigt liten skärm, förstås. Vi har minsann hört matte jama om att hon hela tiden får rulla bilden för att kunna läsa. Då tänkte vi att vi skulle hjälpa till lite.

Vi funderade länge på bästa lösningen på problemet. Så kom vi att tänka på hur matte gör när hon planterar kattgräs. Strör ut fröna över jorden. Täcker över. Och vad behövs för att få allt att växa? Lite vatten! 

Som av en händelse hade vi faktiskt vatten i närheten. På bordet, alltså. Hade varit lite besvärligt att trixa upp vattenfontänen från golvet.

Buketten med kattgräs. I vasen finns en skvätt vatten. Precis vad vi behöver!

Beslutsamt välte vi omkull vasen. Vi hoppades att datorn skulle bli ordentligt vattnad. Så att den växer och blir riktigt, riktigt stor. Tyvärr välte vasen åt fel håll och allt vatten rann ner på golvet. *sniff* Vår snilleblixt fungerade inte!

Fast matte blev visst väldans glad ändå. Hon gestikulerade en massa med armarna. Pep i falsett. Måste ha varit av lycka! Sliter tag i datorn för att undersöka den. Hon ville nog se om den hunnit växa lite.

Findus: Sluta yla, matte. Datorn har inte blivit större, jamar jag ju. Än.

Vi försökte jama om för henne, att vi tyvärr misslyckats med vattningen denna gång.

Fast vi tänker försöka igen. *funderar* Kanske behövs lite blomnäring? Eller jäst? Då borde den bli större, ju. Fungerar inte det, får vi nog sverka den. Då måste det vara något produktionsfel på den. Borde gå på garantin, tycker vi.

14 kommentarer:

 1. Vad smarta ni är ! Självklart är det så det fungerar! Matte pep säkert för att hon inte har kommit på det själv! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Jag är så imponerad att jag glömmer att vifta på svansen, den står helt i nolläge...vilka smartkissar ni är!
  Jag är helt med på era idéer! Försök annars att lägga på en jästhandduk, ställa in den i ett jästrum, eller, i värsta fall, skicka den på semester...till Jästrikland. passa gärna på att ge den semester under en regnperiod, det fungerar säkert!

  Egentligen är jag inte viftnödig över huvud taget i kväll. För över mitt huvud är taget en HINK. Jag har sååår vid svansroten...matte pillar och klämmer ut äckliga saker...atherom heter f-nskapet.
  Dessutom *sniff* hoppade en okopplad elakvovve på mig, när husse och jag var och handlade. Elakvovven morrade och brottades och bet upp mitt sår. Efter elakvovven hom hennes husse - en fyllhund. Matte blev upprörd och anmälde saken...
  *litet ynk-vift och stooort gnyff*
  Trasslavovven

  SvaraRadera
 3. Är det så man gör för att få större dator? Det låter väldigt spinnande! Växer dom fort tro? Över natten? Frågan är också, vad händer om man kissar på datorn? Det finns säkert någon som provat! Matte hällde kaffe i tangentbordet en gång...sedan fick hon köra hårtorken en lång stund och det luktade kaffe i hela huset!
  +++++++++++++++++++++++++++ oj Ida ville skriva plustecken för hon tycker att ni är så smarta!++++ hon ligger på plustangenten och är imponerad!
  Kram från Fjutten!+

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat grabbar! Tror ni har rätt i att det behöver gödning. Vatten gödning och jord brukar få de mesta att växa.

  Tass!

  SvaraRadera
 5. Jamars så smarta ni är. Tänk vad er matte måste vara stolt över sina supersmarta missar. Jag funderar nästan själv på att vattna husses dator.

  SvaraRadera
 6. Tänk att ingen kommit på denna enkla men geniala idé förut! Det fordras smarta katter för sånt. Ge inte upp. Jag är säker på att datorn kommer att växa bara ni kommer på rätt vattningsmetod.

  SvaraRadera
 7. Men !
  Vad får ni allt ifrån.
  Helt underbart att läsa om alla roligheter där uppe i höjden.

  Nalle

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco - så är det nog! Matte blev förstås avundsjuk för att hon inte är riktigt lika snabbtänkt som vi är. Bara för att krångla till det för oss, har hon tagit bort vasen från bordet. Det var väl tass-kigt? *buff*

  Trassla - vilka kloka förslag du kommer med! Jästrummet gör kanske susen? Värt att prövas. Men vad är det vi hör? Har vår hundkompis fått en hink på huvudet? Vilket elände! Vi hoppas att de där dumma såren har läkt snart. Det är otäckt med lösa hundar. I alla fall när de har ägare, som kanske helst inte skulle ha djur. Tröstartass!

  Fjutten - vi undrar också hur lång tid det tar när datorn ska växa. Vi frågade matte om vi kunde få göra ett experiment. Vi tyckte hon kunde köpa några datorer till. Inte så många. Kanske bara en fem-tio stycken. Så kunde de få olika mycket vatten, jäst och blomnäring. Kanske kiss också? *funderar* Så att det hela gick riktigt vetenkattligt till. Men matte tyckte visst inte att det var någon bra idé. Kurr och burr! Ps. Hälsa Ida.

  SvaraRadera
 9. Nea - vi missade jorden! Ska tänka på det till nästa gång. Då går det nog bättre! Tasskram.

  Sippo - vi tror faktiskt att matte blev lite stolt. Du måste jama hur det går om du vattnar husses dator. Så kan vi jämföra bästa gödningstipsen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Kattson - hur är det man brukar säga? Det är så lätt att det blir svårt! Vi är övertygade om att vi kan få en större dator. Practise makes purrfect. Det SKA gå!

  Nalle - hej! Vet du, det brukar matte också fundera över. Varifrån vi får all inspiration. Fast hon kallar det oftast för bus? *frågande* Vi måste bara få säga att vi älskar dina underbara kattprylar! Skylten Mattes låda hänger på toadörren. Gissa om det är ett samtalsämne när det kommer besök? Alla börjar le när de ser skylten. Allt annat var superfint, det med! Kurr och burr.

  Till alla - tack för berömmet! Vi blev väldigt uppmuntrade av att ni tyckte vi var smarta. Och så fick vi ju en massa gödningstips som vi måste prova! Kurr.

  SvaraRadera
 11. Men snälla ni, kissa inte i tangentbordet! Man kan få värre än statisk elektricitet i pälsen då, tror jag? Om den har sin sladdsvans i väggen! Se upp! Det är säkrare att stjälpa i saker. Jag bygger ner lite pälsbollar i mattes, vi får se hur det går.
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 12. Wikki - vi vill förstås inte vara med om några farligheter. Bra att du varnade! Pälsbollar hade vi inte tänkt på. *hmm* Får kanske datorn att ömsa skinn? Spännande att höra vad du kommer fram till. Nosbuff.

  SvaraRadera
 13. Bäst vore väl skit!! Allra bäst är väl från hästplutt hussefar lägger sånt i rabatterna då växer det ska vi säga. Så försök att lägga en omgång på datorn så får vi se.

  SvaraRadera
 14. Pricken, Svart, Moses och Pi - en sådan hästkur borde få sprutt på datorn! Kanske kan vi smuggla upp en ponny i hissen? Annars får vi väl tassa ner en inköpslista när matte ska gå och handla. Kurr och burr.

  SvaraRadera