tisdag 9 februari 2010

Kumla-bunken

Matte är orättvis! *vråljamar* Det är fusk! Borde tas med på listan för dopingbrott, allra minst. Kan jam-ställas med förskingring av Dentabits. Eller klapp mothårs av sovande katt.

Så här är det: matte lagade till ett jättepaket köttfärs igen. Den händelsen behöver vi kanske inte jama så mycket om. Det gick till ungefär som senast. Några kanske minns, att det var då vi höll på att få en bläckfiskmatte. Den här gången försökte vi knipa åt oss lite köttfärs medan matte åt middag. Funkade inte alls. Vet ni vad hon gjorde?

Hon ställde in hela stekpannan i ugnen! *förtvivlade mjau* Det är väl att fuska?

Jaha. Där står den alltså! Hela smaskiga stekpannan.
Rasmus: Undrar om man kan locka på stekpannan? *provar kvittervissla* Nää. Det gick inte. Dumma panna! *besviket*
Och där stängs ugnen. Inte en chans för tre gottesugna kissar att komma åt köttfärssåsen.


Tro inte att det går lättare att sno åt sig en smakbit när matte tar fram stekpannan igen. Då brukar maten hamna i en dum, inbrottssäker plastbytta. Vi brukar kalla den för Kumla-bunken. *mutter*

23 kommentarer:

 1. FY vad fuskigt, riktigt fegt! det minsta man kan begära är väl en smakbit? OCH den ska man få samtidigt som matte och husse äter och gärna ett pyttelitet smakprov under tiden man väntar! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det var det gräsligaste... jag blir alldeles upprörd när jag hör om detta övergrepp! Inte får man stänga in god mat bakom luckor, heller?!? Tvåbeningar utnyttjar verkligen på ett skamligt sätt detta att de har annorlunda tassar än vi... tycker absolut att ni skall anmäla detta, för tänk om andra mattar/hussar tar efter er matte?!?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 3. Låter som ett fall för team-work. En får påkalla mattes uppmärksamhet medans de andra snor åt sej lite god färs... ett tips bara...

  SvaraRadera
 4. men inte får man sitta på spisen?? det får inte vi,vi får inte ens vara på bänkarna i köket,men det har vi inte varit heller så det så
  /jam på er.

  SvaraRadera
 5. Så taskigt av er matte att låsa in maten. Jag jamar som föregående katter har gjort, det måste vara kränkning och maktmissbruk och jag vet inte vad. Hoppas inte att andra människor tar efter.

  SvaraRadera
 6. Det här är ett ärende som borde prövas i kattdomstol. Det kan bli prejudicerande för hur man får hantera mat som katter har rätt till. Anlita en skicklig matadvokatt!

  SvaraRadera
 7. nä, fy vad elakt. Här hemma är det lag på att vi katter ska få en smakbit när det vankas mat. Fick smaka riktigt gott kött förra helgen, tror det kallades oxkött eller var det älgkött. Mumsigt var det iallafall. Trösttass/Puma

  SvaraRadera
 8. Stackare Kattliv som inte får sitta på spisen eller köksbänkarna! Vi får vara precis överallt och delta i matlagningen... tycker att det är det minsta man kan begära i sitt hem, så vi föreslår att ni driver detta ärende till kattdomstolen!

  Tass från Imma, taleskatt för klosterkatterna.

  SvaraRadera
 9. Dui och Deco - visst var det fuskigt fegt? Visserligen hade vi fått smakbitar när matte höll på att laga maten. Men vi är liksom aldrig överens om hur många smakbitar vi ska få! För oss känns det som om vi alltid får för lite. *fnys* Er idé om att få smakbit samtidigt som matte äter låter väldigt bra. Nosbuff.

  Imma - luckor är jättedumma. I alla fall när de används för att gömma maten! Kattluckor kanske kan vara bra? Vi skulle behöva en kattlucka i varje köksskåp. I alla fall till skafferidörren. Och dörren till skåpet med Dentabitsen! Tasskram.

  Maya - tur att vi får smarta tips från ännu smartare kattkompisar. Vi ska pröva med det. Helst innan matte får för sig att sätta maten i ugnen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Pip och Murre - vad roligt att ni är tillbaka! Matte är inte så förtjust i att vi är på spisen, bara för att hon är rädd om oss. Fast vi hoppar dit ändå! Men hon vaktar den väldigt noga när den är varm, och sätter dit kastruller med vatten för att täcka över plattor som varit påslagna och fortfarande är heta. Brända, nyfikna tassar vill vi inte ha, brukar hon jama... Tass!

  Sippo - verkligen tass-kigt. Vi hoppas att det inte sätter dumma makriller i andra hussars och mattars huvuden. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Kattson - en matadvokatt låter som en riktigt, riktigt smartig idé. Undrar om vi har råd att anlita Catt Jan Gran-misse? Annars kanske vi kan skaffa avbetalningsplan i kattgodis. Kurr och burr.

  Puma - vilken bra lag ni har hos er! Undrar om det är samma lag hemma hos alla katter? *funderar* Vi kanske ska fråga Immas matte? Tror vi har läst att hon är bra på kurr-idik. Älgkött är mumsismaskigt! *buff*

  SvaraRadera
 12. Jag förstår inte hur människorna kan vara så hemska. Hur kan man INTE låta katterna smaka, inte ens så lite som en liten smula??

  Förresten så har jag bytt bloggadress nu. I've got catnip har blivit Skatternas blogg. Kom och hälsa på vetja :D Vi seees!

  SvaraRadera
 13. Tina - det var riktigt dumt gjort av matte, tycker vi. Vi hade fått smaka en del. Men smakbitar som man norpar själv är alltid godare. Egentassigt fångad mat, liksom. Klart vi tassar över till nya bloggen! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. Förstår er pojkar den maten såg verkligen god ut :D
  /Em

  SvaraRadera
 15. Em - den luktade jättegott också för våra små nosar! Kurr.

  SvaraRadera
 16. Kumla-bunken...fnissvoff fnissvoff fnissvoff...SUVERÄNT!!!
  När jag bäst låg där på golvet, och höll på att fnissa mig ur pälsen över den fyndiga benämningen på något ointagligt, lockade lömska, lönnfeta, illvilliga matte på mig...och KAMMADE min fnissiga "frissiga" päls...

  *gruffar MISSnöjt, trots att jag är vovve*
  Orättvist!
  HON får kamma mitt hår, fastän jag inte får kamma hennes!
  Jag FÖRSÖKER varje morgon, när jag väcker henne. Jag står på bakbenen, sträcker fram mina framtassar så LÅNGT jag kan mot matte, som ligger och snarkar i sängen (nästan sant). Mina framklor skulle passa så bra, så bra, till att kamma mattes långa hår.
  Som voffat: Orättvist är vad det är!

  Trassla, nykammad pälsboll

  SvaraRadera
 17. gillar ni tillagad köttfärs? vi ska ha den rå om vi ska smaka. fast köttfärs är inte så himla gott. tacka vet vi KYCKLING!! mums tass dino & fläckis

  SvaraRadera
 18. Husse brukar blockera hela spisen med kastruller så det inte finns tassplats. Föresten är spisen farlig. En katt vid namn Skorpan som vi känner i Örebro brände tassdynorna. En varm platta var det på spisen och hans matte fick ställa honom i kallt vatten. Det är visst så man ska göra när tassadynor blir övervarma. Att sitta på köksfläkten är tillåtet hos oss. Vår husse brukar ge oss smakbitar medans han äter. Slaskar ut lite på bordet. Det så klart vi måste sedan tungtvätta bordet. Kumla-bunke ett väldigt bradigt ord "garvar"

  SvaraRadera
 19. Trassla - så lömskt med ett bakhåll mitt i en fnissattack. En stackars vovve måste väl få ha lite skoj i fred?
  Vi är säkra på, att du skulle göra ett bra jobb med mattes hår. Du är säkert inte bara "frissig" utan också frisörig av dig.
  Själva tycker vi att Kumla-bunken är en väldans passande benämning på den där rackarns lådan. Tass!

  SvaraRadera
 20. Dino och Fläckis - Vi gillar rå köttfärs också! Vi brukar få provsmaka både innan och efter den är tillagad. Fast kyckling är jättemumsigt med. Och räkor... *längtar* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 21. Pricken, Svart, Moses och Pi - hej! Bra gjort av husse att vara rädd om era fina tassar och blockera spisen. Stackars Skorpan! *ryser*
  Köksfläkten låter spännande. Den har vi hört andra kattkompisar jama spännande historier om. Fast vår är av så jamarns dum modell, så den går inte att sitta på!
  Visst är det bra med träffande och beskrivande ord? Matte jamar, att snapsarna i våra huvuden bara klickade till när vi kom på Kumla-bunken. Nähä. Inte snapsarna. Sy-naps-erna. Petnoga matte! Tassen!

  SvaraRadera
 22. Ännu en häftig och kul blogg!! Rasmus ser ut som vår Ester ungefär... kanske lika full av bus också?

  SvaraRadera
 23. Ninni - hej! Tack för berömmet. Det låter som om Rasmus och Ester liknar varandra både utanpå och inuti! Det är en riktig busmisse. Vi ska tassa över till er vid tillfälle. Kurr och burr.

  SvaraRadera