måndag 8 februari 2010

Cat walk

Rasmus har varit kreativ igen. Kvittermissen tänkte prova på lite kläddesign. Kanske få ett eget klädmärke? Han har sett i reklamen som droppar ner i lådan (eh, brevlådan), att det varit lite populärt med låtsasrevor i kläderna. Konstigt.

Men snäll och hjälpsam misse som han är, skulle han hjälpa matte med att ge hennes kläder en modernare touch. Han kröp ner i IKEA-kassen med ren tvätt, valde ut några t-shirts och skred till verket. Matte skulle minsann få kläder med hål i!

Matte märkte inte vad lillmissen gjort förrän nästa morgon. Hon blev inte alls glad. Surar, rent ut sagt. Ville inte alls hamna på cat walk. Eller ha sådana designade kläder. Vi tycker faktiskt lite synd om matte. Hon har förstås missförstått Ramus hjälpsamhet. Men det är ju inget kul när något går sönder så där. Rasmus blev nog bara väldrigt ivrig. Inspirerad. Eller så kliade det i tänderna?

7 kommentarer:

 1. Nämen vad underligt att matte inte uppskattade Rasmums hjälp. Alla människor verkar ju vilja ha senaste modet annars. Han får försöka lite till vid tillfälle.

  SvaraRadera
 2. Håller med Sippo. Ibland kan det ta lite tid för tvåbeningar att vänja sig vid nya moden, så om Rasmus bara fortsätter på den inslagna vägen kommer matte säkert tycka det är jättesnyggt. Sen kommer det nog att sprida sig till vänner och bekanta - och vips är Rasmus Kläder i ropet!

  SvaraRadera
 3. Även jag håller med. Jag tror att det är så att matte måste få vänja in sig med att vara så modern. Ni får väl ta ett litet jam med henne om det här.
  Varmt och gott kel från gammelmatte Gittan

  SvaraRadera
 4. Tänk att sådan kreativitet inte uppskattas, belönas är just vad det borde!Handlingskraftigt och initiativrikt är väl orden. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Men så trist matte e då. Rasmus ville ju bara göra henne lite modemedveten.

  Lite dekorativa hål är så fint. Ännu finare blir det om man klär tröjorna i mjukt fint katthår.

  SvaraRadera
 6. Sippo - ibland reagerar hon lite konstigt, matte. Hon har nog inget sinne för mode! Tass.

  Kattson - kanske behöver hon bara vänja sig, som du jamar? *funderar* Fast hon kan vara så förjamat tjurig. Kurr och burr.

  Gammelmatte Gittan - *spinner av kelet* Vi behöver nog jama ut med matte. Hon behöver nog lååång tid för att vänja sig! Tasskram.

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco - tack för all uppmuntran! Rasmus blev mycket gladare nu. Han blev faktiskt lite nedslagen av mattes reaktion. *sniff* Nu inser han, att han bara är en ovanligt initiativrik lillmisse. *buff* tillbaks

  Nea - tråkiga kläder gör sig definitivt bättre sedan en katt piffat upp dem! Kanske kan Isak och jag också vara med och dekorera? Vi har tränat i flera år på att på ett synnerligen raffinerat sätt bepälsa kläderna. *sträcker stolt på svansarna* Nosbuff.

  SvaraRadera