måndag 22 februari 2010

Pälslossning

Nu har matte gjort det igen! Totalt missbedömt situationen. Vi börjar märka att pälsen gärna vill donera katthår lite varstans, mer och mer för varje dag nu. Matte kommer viftande med sin borste och kam, men vi tycker lite synd om henne. Inte ska hon väl behöva ha ett sådant besvär?

Det där med pälsen kan vi sköta själva. Gno av lite på gardinerna, eller den rena tvätten som ännu inte är undanlagd. Sådant går alltid att lösa med lite fantasi. Inget att bråka om, faktiskt.

Det är klart, lite päls får vi i oss också, när vi fixar frisyren. Eller ganska mycket, om sanningen ska fram. I morse hade vi omtänksamt hostat upp en hårboll. Riktigt stor. Bara för att visa matte att vi kan ta hand om överskottet päls som yr omkring. För att matte inte skulle kunna missa vinken, la vi den omtänksamt nog mitt i den trånga passagen mellan kylskåpet och köksstolen.

Men vet ni? Hon såg den inte! Hon upptäckte den på annat sätt. Med sin barfotatass, nämligen. Särskilt glad över vårt bidrag till pälsvården verkade hon inte heller bli. Vadå? Kan väl inte vi rå för att hon kniper ihop ögonen som en nyväckt hamster med grav ögoninflammation vid frukostdags. Klockan var säkert minst fyra! När magen är hungrig ska väl alla mattar och hussar vara vakna?

9 kommentarer:

 1. Människor har en förmåga att missförstå våra avsikter. Klart att vi klarar att hantera pälsen själva. Precis som du jamar så är det ju knappast kattens fel att människor är totalt blinda vid fyrasnåret.

  SvaraRadera
 2. Nu har det alltså hänt igen. Människan har totalt missuppfattat en i grunden enkel och naturlig situation. Istället för att bli tacksam över att ni själva tar ansvar för er pälsvård så verkar det som om hon tyckte att hon blev störd i nattsömnen. Som ni mycket riktigt påpekar - klockan var ju ändå fyra!

  SvaraRadera
 3. Verkar som om många av våra kattkompisar redan börjat nedgradera pälsen. Här behåller vi pälsen på, det ligger allt för mkt kallt vitt på backen och kyligt är det i luften också.

  SvaraRadera
 4. Hmm föreslår att ni väljer en matta för nästa hårboll, det brukar vara ett säkert kort!Tänk att det ska vara så svårt att uppskatta att man tar hand om sig själv? Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Sippo - missförstådd igen. *suckar* Och varför i mjausingen har matte så konstig dygnsrytm? Påstår man ska sova klockan fyra! *fnys*

  Kattson - visst var det en smula otacksamt av matte? Hon slipper ju extra jobb om vi fixar pälsen själv.

  Puma - vi släpper ifrån oss en massa av vår fina päls. Matte påstår att datorn snart har mer päls än vi. Där suger visst stråna fast sig lite extra. Fast inte vill hon kamma den, minsann. Det är det bara vi som råkar ut för.

  Dui och Deco - vi har provat det med. Kanske måste vi fortsätta testa var bästa stället är? Där matte blir gladast, alltså? Kanske huvudkudden. Hmm. *buff*

  SvaraRadera
 6. Alltså förstår inte eran matte heller om pälsdonation? Ja försöker donera så mycket päls som möjligt för att öka isolationen i huset och hålla matte varm. Men de brukar också resultera i kamning. *fnyser* Där får man för att man vill hjälpa till.

  SvaraRadera
 7. Haha tack det var kanske på tiden att jag som matte fick lära mig varför det ligger hårtussar lite överallt efter fluffkatten Molle (mesta dels) ;)

  SvaraRadera
 8. "morgonstund har guld i mund" så sant som det är jamat! Att sen inte människorna förstår sej på sånna finesser kan inte vi rå för.
  Er pälsvård håller jag med om, den klarar vi bäst själva utan människornas inblandning.*tass*

  SvaraRadera
 9. Nea - din idé var jättebra, för det har varit kallt inne också i vinter tycker matte. Isolera? *funderar* Risken är förstås att matte inte fattar att vi vill hjälpa. *suckar*

  Em - Molle kanske är väldigt självständig och hjälpsam, precis som vi är? Eller så gör han som Nea, och vill att du ska få det lite varmare. Någon omtanke är det säkert bakom!

  Maya - matte som försökt övertyga oss om att det heter "morgonstund - sov som John Blund"! Tur att vi får veta hur det egentligen ligger till. Kurr och burr.

  SvaraRadera