tisdag 16 februari 2010

Kattgodis

Matte har pratat med gammelmatte, och det blev en natt till på sjukhuset för att få antibiotika i dropp. Fast gammelmatte verkar ta det hela med ro. Hon kallar det för att hon har semester. Äter mat andra lagat och vilar en hel del. Det låter nästan som att hon har det som vi tre katter?

Matte har postat paketet till gammelmatte. Hoppas gammelmatte tycker det blir skoj med present. Vi tyckte nog, att matte köpt en lite tråkig sak. En bok, sa hon. Fast vi såg att det minsann var CD-skivor. Det hade nog varit bättre med en mus med kattmynta. Eller röda pricken-penna? Men gammelmatte kan ju alltid prassla med papperet och krypa in i kartongen, som vi brukar göra.

Vi har också fått presenter idag. Kattgodis! Matte kallar dem för ampellilja och gallergräs, men vi vet förstås bättre.
Findus: Men hallå, killar! Vad har ni där? Mycket bättre än en vintertrött pelargon. Kommer!

Isak: *Sniff* Mmm, luktar godis.

Rasmus: Nästan svårt att välja. Var ska en stackars katt börja?

Findus: En tugga för matte, en tugga för gammelmatte... *gapar*

21 kommentarer:

 1. Men hörreni! Liljeväxter är faktiskt inget bra alls för katter att bita i, det är en giftig växt för en katt!

  SvaraRadera
 2. De har lite konstiga idéer om presenter våra tvåbeningar. Klart gammelmatte hade velat ha en "röda pricken" leksak! mpellilja har atte koll på men gallergräset skulle hon vilja se! Vi närmar oss slutet på vårt GODA Wikki-gräs.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Det skulle nog varit bättre om det varit ni som valt en pressent att skicka. Vi katter har ju liksom lite bättre smak än våra människor. Tänk så glad gammelmatte skulle bli över en kartong att krypa in i.

  SvaraRadera
 4. Tina - det låter inte bra alls. Självklart vill matte vårt bästa och det är ju knappast att gnaga på giftiga växter. Kanske har du något lästips om detta? Varför vi har ampelliljor (och över huvud taget alla andra växter hemma) är just för att vi ska kunna tugga på dem utan att det gör något. Matte har hittat en sammanställning på ofarliga "kattväxter" i boken "Innekatten Hur du och din katt kan trivas tillsammans i ert gemensamma hem" av Susanna Rosén och Eivor Rasehorn. Den är från 2006, och där står ampelliljan (Chlorophytum) med bland de ofarliga. Men ibland omvärderas ju saker, och det var därför vi undrade om du hade något lästips? Kurr.

  SvaraRadera
 5. Dui och Deco - matte har ingen fantasi när det gäller presenter! *suckar* Gallergräset står i den bruna krukan, längst bort från kameran sett, med bilden på Rasmus. Ska se om vi kan lyckas få till en bättre bild. Om det är något kvar av gallergräset... Det var jättegott! Wikki-gräs är ju också himla mumsigt, men det räcker ju inte i evighet. *sniff* Nosbuff!

  Sippo - synd att inte matte tog med oss för att handla. Då hade det blivit en kulig present! Tomma kartonger är ju nästan det bästa med paket, det tycker säkert gammelmatte med. Tass.

  SvaraRadera
 6. Klart att gammelmatte skulle tycka det var bäst med en stor kartong, men vi får hoppas att hon uppskattar att er matte i alla fall ansträngt sig och skickat en present, även om den inte var så bra som den ni hittat på.

  SvaraRadera
 7. Det behövs nog en rätt rejäl kartong till gamla matte "funderar" kanske en sån där flyttkartong. Den skulle hon nog tycka vara bra. Mysigt att krypa in och boa jodå. Husse har inga krukväxter bara några egendomliga växter som klistras på fönstret. Då slipper man besvär säger han. Vi får havre som husse odlar. Inte havren utan de gröna stråna om ni förstår. Hårbollarna kommer där de ska på mattan "flinar". Jodå vi är med vår tid. Pi läser tio tidningar på Internet. Sen berättar han för oss andra. Moses är snart klar med sin Indiska astrologi kurs. Svart studerar filosofi ur tvåbenings perspektiv. Pricken är sjukskriven. Och Pi sitter dagligen flera timmar vid datorn.

  SvaraRadera
 8. Skicka med en stooor hundslick och måååånga hundsvansvift till gammelmatte!
  *nosen i vädret*
  Hundar har en mjuk fin tunga! Så voff så!

  Hoppas att gammelmatte snart är pigg och frisk igen!

  *vift vift vift*

  Trassla Pälsboll

  SvaraRadera
 9. Halloj, ja det där med vilka blommor som e bra och inte skulle nog va viktigt att veta. Tyvärr vet jag inte... men men... som tur är och peppar peppar så har inte kissorna här gnagat på några blommor än...

  SvaraRadera
 10. Kattson - hon håller säkert masken så inte matte blir ledsen. Kanske blir hon rentav lite glad? Men vi tror att lådan varit bäst. Kurr och burr.

  Pricken, Svart, Moses och Pi - stor kartong? Lite besvärligt, förstås. *funderar* Då går den nog inte ner i brevlådan. Men gammelmatte skulle förstås tycka det vore mysigt med en egen koja. Mattan är precis rätta stället för hårbollar, det inser ju varje förnuftig kisse. Det är bara tvåbeningar som tycker att de ska hamna på golvet. Stackars Pricken som är sjukskriven. Han skulle kanske behöva en kartong, han med? Tröstartass.

  SvaraRadera
 11. Trassla - vi tackar för den snälla vift- och slickhälsningen till gammelmatte. Vi håller också tassarna för att hon snart är bättre. Och det gör vi för din del med, förstås. Hoppas att de dumma såren läker snart och att du sluppit hinken? *spinner tröstande? Kurr.

  Ninni - vi tuggar ganska mycket på växterna, men det är det meningen att vi ska få göra. Matte har bara köpt blommor som ska vara ofarliga för katter. Fast ibland händer det förstås att man gör nya upptäckter om vad som är farligt och inte, och då får man tänka om. Än så länge har vi aldrig mått dåligt av de blommorna vi har hemma. Däremot har blommorna mått lite dåligt av oss ibland. *fniss* När vi har ätit aningens för stora delar av dem!

  SvaraRadera
 12. Godis? Ja kommer omedelbums!

  Men vänta.. e de sant att liljeväxter som ampelliljan inte är bra för oss? Nu blir ja orolig.

  SvaraRadera
 13. Akta så ni inte får ont i magen pojkar?! :)

  SvaraRadera
 14. Nea - du är så välkommen! Godis är gott och godare i sällskap!

  Matte är jättedålig på blommor. Hon vet inte hur det är med liljeväxter i allmänhet. Men ampellilja har hon läst i en kattbok (se ovan) att det går bra. Fast i tidningen Kattliv, i en frågespalt, så skrev de att de unga bladen kan vi bli lite på snusen av. Ungefär som kattmynta!

  Matte tycker att det där med växter är svårt, så hon har alltid med sig en kopia av växtlistan från kattboken med sig i väskan. Så kan hon kolla innan hon köper en ny växt. Listan är baserad på info från Giftinformationscentralen. Människor är konstiga! Har de ett ställe dit man kan ringa om man vill ge gift åt någon? *funderar* Låter olagligt. Nosbuff.

  Em - vi aktar och aktar! Ungefär som när Ronja Rövardotter skulle akta sig för att trilla i helvetesgapet? *fniss* Då var hon tvungen att hoppa över det. Så vi aktar oss jättenoga! *tugga, smaska* Tass.

  SvaraRadera
 15. Ampelliljor älskar vi att tugga på. Vi brukar ta en bit av "Mamsell Mamsens" Aloe-plantor också! De är också goda!

  Vi brukar kalla Ronja för Ronja Rivardotter i stället! Det låter mycke´ "kattligare"!

  Tass på er!

  SvaraRadera
 16. Så där gjorde jag oxå förut. Men se då blev min människa jätteputt och satte "godiset" så högt upp att jag inte nådde. *mutter*. sen satte hon kattgräs åt mej som jag inte alls tyckte va lika gott.

  SvaraRadera
 17. Chinook och Cherokee - vi har aldrig haft "godis" i aloesmak. Det kanske vi måste be matte köpa? Annars tycker både vi och matte om ampelliljor. Vi, för att de är så goda. Matte, för att de klarar nästan vad som helst. Till och med vår behandling!

  Ronja Rivardotter! *fniss* Och Rasmus och jag (Findus) kallar oss ibland för strumpmissarna... *hihi* Kurr.

  Maya - näää! Ställde matte undan godiset? Men hon tog väl fram det på lördagarna? *funderar* Kanske ville hon tugga på det själv.

  Kattgräs tycker vi är jättegott. Men vi tuggar slut på det så snabbt. Eller så har matte lite för dålig framförhållning på att plantera?

  SvaraRadera
 18. Hej kattkompisar! Ni kan lugnt tugga vidare på era ampelliljor! De är helt ofarliga! Namnet till trots så är de inte alls några liljeväxter (och RIKTIGA liljor kan vara otrevliga för katter att tugga på, men de smakar så illa dessutom) utan tillhör det ofarliga agavesläktet! Så vad som oroat många är just att den heter något med lija och man läst att liljor är giftiga för katter. Den borde nog heta ampelgräs snarare...
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 19. Wikki - skönt att höra, för vi gillar ampelliljor jättemycket! Det är klurigt med växtnamn som luras så där. Som solros, som inte alls är en ros? Åååå, då ska vi tugga mera! *smask* Nosbuffar.

  SvaraRadera
 20. Vad roligt att det kom till användning, man måste prova sig fram vad som fungerar för just sin kisse:)

  Nu ska jag fortsätta flytta! ;)
  /Em

  SvaraRadera
 21. Em - här var en kommentar som vi missat. Det är väl jättebra när man kan hjälpas åt och vidarebefordra smarta tips. Body i stället för tratt låter som en mycket kattvänligare variant! Kurr och burr.

  SvaraRadera