tisdag 2 februari 2010

Trevligt med gäster

Igår var det som jamat var födelsedagsfest. Vi passade på att fira Rasmus ordentligt på egen tass medan matte var på jobbet. Det märkte hon genom att hon fick plocka upp massa saker från golvet. Hon såg så konstig ut då. Mumlade att "Snart kommer de"!

Det som är trevligt med gäster är att det ofta blir lite extra godsaker. Då måste vi, som väluppfostrade katter, sitta med vid bordet. Man måste underhålla gästerna! Matte blev lite förvånad, för vi brukar vara ganska försiktiga när just de här gästerna är på besök. Fast det beror på att vi inte är så vana vid små tvåbeningar. Nu var småbeningarna hemma och då var vi hur tuffa som helst. Nästan så att matte muttrade att de fick ta med sig småbeningarna nästa gång. Undrar vad hon menade med det?

Vi var väldigt trevliga hela kvällen. Gosade med gästerna. Hoppade upp på köksbänken för att inspektera att fikat var perfekt. Ville gärna provsmaka, så att allt skulle vara till gästernas belåtenhet. Därför var Findus tvungen att tassa till sig en bit från mattes tallrik, så att hon inte serverade något som inte var godkänt. Matte blev inte glad, men det blev gästerna. De skrattade jättemycket. Nåjam, man kan inte vara alla till lags.

Matte fick också nya sorters kattgräs av gästerna. Fast de kallade det buketter. Ville väl vara märkvärdiga genom att använda lite finare ord. Vi provsmakade kattgräset och drack vatten från skålarna. Då ställde matte in kattgräset i ett rum med stängd dörr till natten. Vi fattar ingenting.

8 kommentarer:

 1. Blev det någon räk & gräddtårta?

  Tvåbeningar är så kinkiga när de får buketter med kattgräs. De räcker med att man råkar tassa ner vasen en enda gång (med vilje givetvis) så Sätts de högt upp eller bakom lås och bom.

  Knäppisar jamar ja bara!

  SvaraRadera
 2. Kul med kalas, som sagt brukar bli mr gos, gott och lek då! Gräset var väl till er ändå? Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att det var lite förvirrat för er. Människor är lite mystistiska ibland. Men det var ju trevligt att besökarna var väluppfostrade och bjöd er på fika. Det där annorlunda kattgräset om er matte fick, sånt fick husse med en gång när han fyllde. Vi fick inte heller provsmaka det. *suck*

  SvaraRadera
 4. Nät människor får kattgräs vet de ju inte vad de ska göra med det. De sätter det i nåt och häller på vatten. Men de äter ju inte en enda tugga av det! Vad ska man då med kattgräs till?

  SvaraRadera
 5. Nea - det bidde ingen räk- och gräddtårta. Men vi lyckades överjama matte att få räkor till helgen.
  Matte är så känslig när det gäller buketter. Man får inte ens ta minsta tugga utan att hon jamar ifrån. *suck* Kurr och burr.

  Dui och Deco - instämmer helt, det är skojsigt med kalas. Man tycker matte borde förstå att det är vårt gräs, men hon påstår med en dåres envishet att det är HENNES. Men hon gör ju för katten inget med det! Bara tittar på det? Tassen!

  SvaraRadera
 6. Sippo - roligt när många kommer på besök. Man får så mycket mer smakbitar då! *mums* Vi får helt enkelt jama att vi vill ha en egen bukett kattgräs nästa gång. Och det ska vi få göra vad vi vill med, så det så! Nosbuff.

  Kattson - det är liksom ingen ordning på nånting med de där buketterna. Vet inte om matte sätter gräs i vattenskålen, eller om hon försöker dränka gräset? I alla fall får man varken dricka vatten eller äta av gräset. Slöseri! Tass.

  SvaraRadera
 7. Har de ätit er ur huset nu? Gäster brukar vara "stora i maten". Passa er om ni ser nån ta fram en "doggy-bag"! Göm då alla räkor, kattgräs, mumsiga smaskiga saker och spärra alla utgångar! Utfärda en visi-kissemissi-terings-order att alla som tuggar och smaskar måste genomgå en besiktning! Skrik ut ett rungande "GAPA!" och "Töm alla fickor!"

  Matvrak är inte att leka med!
  *mjurr & Kurr!"

  SvaraRadera
 8. Chinook och Cherokee - *tittar runt* Vi är kvar i huset. Eller lägenheten. Har aldrig tänkt på att vi måste skydda kattgräs och mumsigheterna. *ilar runt och kollar allt* Tack för tipset! Vad skulle vi göra utan era klokheter? Kurr och burr.

  SvaraRadera