lördag 6 februari 2010

Att gå på lådan

Äntligen! Faran avvärjd! Nu kan matte inte tassa fel...

För ett par månader sedan , just innan vi stationskatter fick en egen blogg, hade vi tassverkare i lägenheten. De gjorde en totalrenovering av mattes låda. Fast tassverkarna kallade det för "badrum". Det gör inte matte! Hon jamar, att hon ska gå på lådan. Precis som vilken normal kisse som helst.

I vilket fall, tassverkarna gick igenom mattes låda ordentligt. Bytte rör. Tog bort våtrumsmatta och -tapet. Satte dit kakel och klinker. Just kaklet tycker vi om! Det gör att det blir mycket bättre ljudeffekt på våra felina, fin-fina arior som vi jamar för full hals medan matte duschar.

Det går snabbt att jama om vad tassverkarna gjorde. Men eftersom det tar mycket längre tid att göra alla sakerna, så tog renoveringen ungefär fyra veckor. Det vi tyckte sämst om, var att vi fick sitta instängda i halva delen av lägenheten medan matte var på jobbet. Visserligen gick det ingen nöd på oss, för vi hade vår låda, vatten och mat i vår halva. Men vi var ju så nyfikna! Vi hade gärna varit med och  hjälpt tassverkarna och kommit med goda råd, men det gick ju inte när vi var instängda. Synd. 

Även handfat, badkar och toalettstol byttes. Det gick faktiskt över förväntan för matte att vara utan sin låda, och förresten fanns det utrymme i källaren som hon kunde låna. Men en natt, när hon vaknade och behövde gå på lådan, hade hon inte alls lust att klä på sig och åka ned i källaren, Vi tyckte, att hon började titta så lustigt på vår låda. Nästan så att vi blev oroliga.

Därför tyckte vi, att det var en bra idé av matte att beställa en fin skylt av Nalle. Tipset om Nalles fina, roliga saker kommer förstås från Wikki, som är fenomenal på att leta upp alla möjliga fankattiska människor, fina kattprylar och artiklar.
 Vi börjar på nära håll. En söt röd katt...

... sitter på trappan...

... till ett fint, gammalt utedass. Allt prydligt märkt med texten Mattes låda. Nu ska vi väl kunna sova lugnt om nätterna. Matte kan bara inte gå fel! Fast det hade varit liiite kuligt att se henne försöka sig på att vika ihop sig in genom öppningen till vår låda...

4 kommentarer:

  1. "Fniss" bara tanken på matte ..att försöka komma in och få plats..hi, hi..Måste kännas skönt att matte har sin egen låda nu och dessutom med skylt! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Typiskt tassverkare att inte vilja ha kloka katters råd. Jag förstår inte varför. Vår husse och också tittat lustigt på vår låda ibland men då har jag fräst till på allvar. "Inga dumheter!"

    SvaraRadera
  3. VAd bra att ni äntligen fått ordning på mattes låda. Hoppas ni fick värme i golvet också, då är det ännu bekvämare att ligga där när man ska övervaka mattes duschning och annat. Jättefina skyltar har ni också hittat.

    SvaraRadera
  4. Dui och Deco - man blir alldeles proppfnissig av blotta tanken! Mattes låda har blivit jättefin och nu sneglar hon inte så där konstigt på vår längre. *andas ut* Nosbuff.

    Sippo - om bara tassverkare ville lyssna på oss! Då skulle det säkert bli mer kattvänliga lägenheter och hus? Fast matte var visst rädd för att vi skulle lägga nosen i blöt. Eller i alla fall i betongen och fogmassan. Konstigt att tvåbeningar får ögonen på vår lådor? Tass.

    Kattson - visst var det en jättetjusig skylt! Det kändes riktigt, riktigt bra när mattes låda var klar. Spännande när vi fick komma in och nosa för första gången. Inga värmeslingor i golvet, tyvärr. Fast vi ligger gärna vid handdukstorken. Varmt och mysigt! Kurr och burr.

    SvaraRadera