onsdag 2 februari 2011

Man tager vad man haver

Mums! Matte kom hem med tre exemplar av våra favvoblommor idag. Bambu, eller gallergräs som det visst också kallas. Tyvärr har de tidigare haft lite kort livslängd hos oss, för matte är dålig på växtskötsel och bambu torkar ut väldigt lätt. Ingen bra kombination!


Men så läste vi om att Sol&Månes matte hade bambu i en självvattnande kruka. Ingen sådan fanns på StationsOmrådet, men man tager vad man haver, sa Cajsa Warg. Här hittade matte tips på hur man kan göra en egen självvattnande kruka. Röret till vitaminbrustabletter (med utgånget datum) användes som vattningsrör och en kasserad gardin håller jorden ifrån lecakulorna. Så här blev vår häckliknande balkonglåda med bambu:


 Rasmus: De här grönsakerna är jättesmaskiga, matte!

Röret väckte stort intresse bland oss kissar. Matte muttrade något om att "låta bli", men det ser ju jättespännande ut. Först tänkte vi, att vi kunde bli sådana där book mejkers och hålla en vadslagning där alla satsar en ask Dentabits och gissar hur länge röret får sitta kvar i lådan. Fast matte trodde, att det kunde vara olagligt. Men vi tyckte att ni kunde få rösta ändå, utan att satsa något alls! Det finns en liten undersökning i sidokolumnen, högst upp, där man kan rösta till och med söndag 6 februari.

Den stora frågan är: Hur länge får vitaminröret sitta kvar i balkonglådan?

11 kommentarer:

 1. Så fiffigt. Sånt skulle husse aldrig lyckas med, allt han tar i exploderar. Jag gissar på att röret alltid får sitta kvar. Vi vet ju vilka snälla och artiga missar ni är. *blink*

  SvaraRadera
 2. Uschjam, när jag läser Sippos kattentar får jag dåligt samvete. För jag röstade ju direkt på... äsch det kan ju kvitta :-)
  Måste fråga - gillar vi katter bambu? Matte säger att hon inte heller vet, hon har bara gräs och palmer för det är det enda som växer hos oss.
  Synd att ni inte får bedriva kattsinoverksamhet men ska bli spännande att se röstresultatet ändå. Tur det är anonymt :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 3. Vad fyndig matte är! Men det där röret ser ju jättespännande ut! Nu ska vi rösta.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. *mums* grönsaker....ni kunde ju ha en gissningslek till "Hur länge finns det bambukvistar kvar" eller dyligt...gissar på att ni tar en smakbit då och då

  SvaraRadera
 5. Jag undrar också mer över det gröna, hur länge det får vara kvar? Är det gott? Och man blir inte konstig i magen av det?
  Och så har jag röstat på att röret får vara kvar. Skulle det försvinna är det förstås en ren olyckshändelse.

  SvaraRadera
 6. Kjelle Bus matte som tassar in en sväng som omväxling :)
  Kan katter äta Bambu ?
  Kjelle Bus rästar på att röret sitter kvar för altid och jag vill helst ej avslöja vad jag röstar på ;-)

  SvaraRadera
 7. DEt var en jättefin uppfinning tycker jag. Den kan ni ta kattent på. Jag tippar att röret sitter länge, om inte matte tar bort det. För vem skulle annars göra det?

  SvaraRadera
 8. Så finurliga som ni grabbar är gissar vi att den sitter kvar så länge som ni inte har tråkigt. Vi håller med Nea att ni ska fixa omröstning hur länge era växter räcker innan ni har ätit upp den *fniss*

  SvaraRadera
 9. Sippo - tack för förtroendet. Vi är ju så snälla och lydiga missar, så vad pratar matte om? *oskyldigt*

  Frasse - kattsino, det var fyndigt! *fniss* Vi Stationskatter tycker bambu är jättemumsigt. Likaså ampelliljor, som är en otroligt tålig växt som till och med tål mattes misskötsel. Båda finns med på listan över kattvänliga blommor i boken "Innekatten Hur du och din katt kan trivas tillsammans i ert gemensamma hem" av S Rosén. Matte köper dessa växter som kattgodis, så det är meningen att vi ska smaska i oss. Kattgräs är förstås smarrigt, det med, men krukan brukar vandaliseras å det grövsta av NÅGON eller NÅGRA okända förövare. Kurr och burr.

  Dui och Deco - visst ser det ut som ett mysterium med röret som sticker upp? Och mysterier är till för att lösas, juh. Nosbuffar.

  Maya - det var en bra idé! Smakbit kallar vi det för. Matte påstår att vi går fram som skogsavverkningsmaskiner! *fnys*

  Gustav - vilket bra förslag Maya och du hade. Klart man måste hålla koll på bambuns bäst före-datum. Vi tycker det är jättegott, och det fungerar som kattgräs. Det KAN komma upp en hårboll, men det där man gör på lådan fungerar som det brukar utan förändringar.

  SvaraRadera
 10. Lillagul - jepp, bambu är riktigt kattgodis, tycker vi i alla fall. Fast matte var tvungen att kolla i en kattbok innan hon köpte bambu första gången, så att det var något vi säkert tålde. *kurr*

  Kattson - ååå, tänk om vi kunde ta kattent! Fast idén var ju någon annans från början, förstås. Då blir det kanske plagikatt? *trampar olyckligt med tassarna* Vi vet inte heller vem som kan tänkas ta bort röret. Matte har så konstiga idéer ibland.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - hihi, tråkigt ska man väl ändå inte behöva ha? Det där med hur länge växterna räcker var ingen dum idé alls, faktiskt... *kurr*

  SvaraRadera
 11. Vilken fiffig matte ni har. Det är klart röret kommer att sitta kvar. Det är ju mycket godare att bita i det gröna än ett rör ;-)

  Matte hälsar:
  Om bambun klarar 1-2 veckor så rötterna hinner växa ner en bit och når vattnet så kommer den leva läääänge.

  SvaraRadera