onsdag 23 februari 2011

Varulven och Skalle-Per

Nu har matte, eller snarare vi, testat nya kammen. Först var matte inte alls nöjd, för det kammades inte loss någon päls alls. Det var väl inte meningen? Så tittade hon på en film, och förstod att hon varit alltför rädd för att trycka en aning på kammen. Fast ändå lossnade det nästan inget hår, tyckte hon, och började tycka att det var ett dåligt köp. Så tittade hon ned på sina kläder. Där var all päls. *hihi* Nästan så att vi funderar på att börja kalla matte för varulven istället.


På tal om namnbyten, så överväger matte att döpa om Bambu Bitt. Jodå, han lever än. Men varulven påstår att vi far fram som en svärm gräshoppor och att Bambu Bitt börjar bli lite tunnbladig och mer likna en Skalle-Per.


Så fick vi nytt, smaskigt godis igår. Kulor med ostsmak. Väldigt gott, men som vanligt är vi oense med matte om vad som är en lagom portion. En var tyckte vi var helt oacceptabelt!


Ostkulor är mumsigt.


Nu är det skruvlock på burken, men det tänkte inte matte på, så hon satte på locket som om det vore ett trycka dit-lock. När så burken av en händelse bara råkade välta ned från köksbordet, så trillade det ut en massa goda kulor. Gissa vilka som blev glada? I alla fall tills matte slängde sig ned på knä och samlade ihop dem. Fast några extra hann vi snika till oss. 

9 kommentarer:

 1. Här brukar det också hamna mer päls på matte än på kammen när jag kammas :)
  Visst är dom smaskiga dom där ostkulorna !!!
  Här ska oxå finnas en burk någonstans ?
  Alltför länge sedan den var framme tycker jag !
  Så Bambu Bitt är numera en Skalle Per *fniss*
  Var väl meningen att ni skulle gnaga på den ?

  SvaraRadera
 2. *alla fnissar åt Skalleper!!! Ni har verkligen visat er uppskattning! Och vi är imponerade av att er matte inte lyckats ta livet av BambuSkalleBittPer än!

  Vi har inte testat ostkulor - får be lillie jaga sådana (de rullar väl inte för fort? *oroliga. lillie är inte så snabb... *underdrift). Människor har VÄLDIGT svårt att förstå det där med hur många godisbitar vi vill ha. Tänk om de bara fick en ostbåge? Eller ett gelehallon? Då skulle de allt protestera rejält!

  SvaraRadera
 3. Visst är det bingo när det far ut en massa godis på golvet?! Det har hänt här också, men på tok för sällan. Senast tappade matte burken med våra vanliga torrisar, och det var ju inte ett enda dugg kul. Hon fick plocka upp allt själv.
  Ostkulor ska jag beställa, tror jag gillar det.

  SvaraRadera
 4. Mjau, jag klarar inte att läsa om kattgott! Måste jama med matte om detta. Visst måste det väl räcka att jag gått ner sex hekto - jo det är faktiskt sant, se dagens inlägg :-)
  Skalle-Per är väldigt välfunnet men ändå... Ärligt jamat, visst är skalligheten tillräckligt tuff att dras med utan att man dessutom ska behöva byta ut sitt namn mot ett mindre välklingande.
  Vi misstrodde ju skällis-kammen från början, det är bara att beklaga att vi fick rätt.
  Bra att ni hann lägga tassarna på några extra ostkulor.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. Fnissjam, vi skrattar morrhåren av oss här. Vi känner så väl igen det där med en godisask som ramlar ner på golvet så det hamnar gott överallt. Det gäller att vara snabb bara.

  Så måste jag jama att jag föredrar namnet Bambu Bitt. Fast hon behöver kanske få växa till sig lite igen.

  SvaraRadera
 6. "Fniss" Skalle-Per! Ni är ju underbara! Låter gott med nytt godis, var glada att ni får en i alla fall, här är det så snålt att vi för det mesta inte får något alls. Den där förjamade dieten börjar vi få nog av! Nosbuff

  SvaraRadera
 7. En av alla de konster vi katter är fenomenala på är konsten att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. En skällis, till exempel, hade säkert varit nere i källaren eller nåt sånt när burken råkade ramla i golvet. Men ni, ja ni var precis där ni skulle just då!

  SvaraRadera
 8. Dom däringa ostkulorna ska vi be matte att hon köper nästa gång.
  Vi har inte testat dom.
  låter spännande jamar vi.

  Vet ni vad:
  Det finns en katt som spelar oiano på youtube:
  Nora heter katten:

  http://www.youtube.com/watch?v=v0zgQAp7EYw&NR=1

  Hoppas länken fungerar.


  Tassen på er fina katter

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 9. Vilken tur att ni hann med några.
  Tazz o Kram

  SvaraRadera