fredag 11 februari 2011

Missnöje

Ibland har tvåbeningarna så konstiga ord för saker och företeelser. Tänk på ordet missnöje. Vi tycker att det låter ganska trevligt. Som lillmissen uppenbarligen har det när han leker med mattes hängande ljuslykta, musebusen eller ampelliljan.


Rasmus: Här är jag verkligen missnöjd!

Faktiskt så har matte börjat använda ordet på det viset, i alla fall för sig själv, eftersom hon läser så mycket kattbloggar. Fast det höll på att gå lite galet när hon fyllde i en enkät från CDOn, där hon beställt DVD-boxar ifrån. Hon tyckte att allt funkat så bra, med snabb leverans, så det var helt naturligt att klicka i att hon var mycket missnöjd. Nu kom matte på det innan hon skickat iväg svaret. Men håll med om att företaget fick ett bra betyg! 

Förresten skyller matte på vår blogg när hon håller på att avsluta alla sina SMS med Kurr och burr. Men det är väl en jättebra fras att sluta med?

12 kommentarer:

 1. visst är det konstigt med ord, för visst måste missnöjd betyda "en katt som tycker det är toppen" men det gör det visst inte.. Fina bilder! Trevlig helg på er! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen upplagt för ...ja, MISSförstånd...något som egentligen måste betyda något väldigt intelligent. Eller hur? Människorna använder helt enkelt sitt språk på fel sätt. Sedan kan man jama att de inte MISStolkar vårt språk, de MÄNNISKOtolkar det. Rätt ska vara rätt.
  Och kurr och burr är SÅ bra!

  SvaraRadera
 3. Missnöjd låter faktiskt hur bra som helst. Typiskt att det ska betyda något annat för människor. Kurr och burr är jättebra att sluta med.

  SvaraRadera
 4. underfundigt ord må jag jama. Förresten det ser riktigt roligt ut det där nöjet...

  SvaraRadera
 5. Det finns massor av ord som tvåbeningar misstolkar. Tänk t ex på MISStänkt. Det är ju så klart nåt vi tänkt ut, men tolkas ju negativt av tvåbeningar. MISStag, nåt vi tagit tag i. Det här belyser ju bara behovet av en språkkurs i jamiska för tvåbeningar. Hoppas Gustav orkar genomföra sina kurser i ämnet. Behovet är jättestort!

  SvaraRadera
 6. Vi nickar och samtycker (=misstycker)!! Och det är så typiskt att människor alltid skall klanta till det!!!

  Misstag, missförstånd, missuppfattning, missnöje, missat... allt är ju självklart BRA saker!

  Tassen och buff!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 7. Så sant som det är jamat.
  Konstigt det där med människojam.
  Husse säger att han också tänker i "bloggtermer" ibland.
  Tex -"Åh titta, en fjäderkotlett"
  hehe

  SvaraRadera
 8. Vi håller med alla och matte kan också säga ord som pippisar och fjädrkottletter *fniss*
  Vilken tur att matte hann rätta till svaret i enkäten till företaget. Vår matte tycker att cdon.com är jätte bra att handla ifrån. Bra priser, brett utbud och snabba leveranser!
  Sedan om er matte skriver Kurr och Burr i sina SMS är väl bara bra!!!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 9. Så där mina 2-benta oxå tänka , alltså att en katt är nöjd när den är MISS-nöjd :)
  Husse brukar fundera om man har en fet katt som liknar en säl ? Är det då en SÄLskapskatt ??
  Jo det var minst sagt fräckt att jag inte fick följa med o kika på Fjäderkotletterna på storbildsskärmen hos mattes föräldrar :(

  SvaraRadera
 10. Så lustigt, vår nye vän Frasse (jo vi har faktiskt samma namn och är rätt lika till sättet också) tar också upp detta med MISSnöjd. Eller rättare sagt hans matte! Tassa in här så kan ni läsa mer om detta tvetydiga ord:
  http://gunillaofrasse.allas.se/ny-van-frasse-standigt-pa-jakt-efter-torrisar/
  Ha en jamarhärlig helg!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 11. Jamen det är väll hur mysigt som helst att få ett SMS som avslutas med kurr och burr. Det blir säkert alla glada av. Matte har också en försändelse på gång från CDon, en förhandsbokning så den kommer inte än. Hoppas att de fortsätter med sin fina service.

  SvaraRadera
 12. Hahah Matte kom hem en dag och berättade att hon faktiskt hade sagt: Men JAM i affären. :D Kassörskan hade dock inte fattat något.

  Att vara miss-nöjd är väl toppenbra att vara, då är ju allt på topp.

  Nosgos

  SvaraRadera