söndag 21 mars 2010

Jam från fönsterbrädan


Men... vad var det alldeles utanför fönstret?


Isak: Där fick jag dig allt! *tassar till rutan*

Det hjälpte inte att fånga det med tassarna. Så fort man lyfte tassen, var det borta. Inte ett spår kvar. Förutom ett litet tassmärke på fönstret, förstås.

Rasmus: Isak, nu är den på den här sidan.

Isak: Maka lite på dig, jag vill ju se!

Men det syntes inget borta hos Rasmus heller. Alla de där stora, vackra vita flingorna bara försvann hela tiden. Det gick liksom inte att lägga tassarna på dem. Det enda som fanns kvar var lite vatten. Ändå hade vi inte lekt med vattnet från dricksfontänen alls. Ytterst mystiskt!

15 kommentarer:

 1. Va, vad säjer ni hade ni vita saker utanför fönstret igen?! Här har det regnat, men nu så kommer det ner vitt igen. *suck*

  SvaraRadera
 2. Vad de är retliga när man inte får tag i dem, som flugor på fel sida..Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Har ni med massa otäcka flingor som faller? Jag blev helilsken på dem och jamade ut dem efter noter. Vi får börja dansa soldansen snart tror jag.

  SvaraRadera
 4. Det finns vissa saker som är nästan obegripliga att förstå hur de fungerar: dels det där vita som bara försvinner när man fångar det, dels den där röda pricken som också bara försvinner. Borde vi inte tillsätta en utredning för att klara ut hur det fungerar en gång för alla?

  SvaraRadera
 5. Maya - japp. Stooora vita flingor. *suckar* Lite senare regnade det. Men vi vill ha balkongväder nu. Varmt och soligt. Kurr och burr.

  Dui och Deco - det ser ju ut som om det bara är att fånga dem med tassen. Fuskigt att det inte går. Flugor och snöflingor borde komma på insidan av fönstret, jamade vi åt matte. Hon höll inte med. Tasskram.

  Sippo - Soldansen måste nog till nu. Så här kan man inte ha det. Nu är det så länge sedan vi jagade solkatter. Tassen.

  Kattson - fuskigt att saker bara försvinner så där! Du har rätt, det måste undersökas närmare. Röda pricken har alltför länge varit ett ouppklarat mysterium. *Kurr*

  SvaraRadera
 6. Åh, en panter och en tiger på spaning i fönsterkarmen.. Ni är så fiiina.. :)
  Men regn är väl ändå bättre än snö? Eller, det kvittar förresten. I alla fall så länge man är inomhus!

  SvaraRadera
 7. Tina - vi kände oss som riktigt stora, starka och farliga katter där vi satt och spanade på byten, syntes det? *kråmar sig* Regnet kanske kunde ta bort snön. Skönt att vara inne och bara titta på, i alla fall. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Sötnosarna, passa på att njuta av solen, får vem vet när det kommer mer snö ;)

  SvaraRadera
 9. Em -det är skoj att jaga snöflingor ett tag. Men omväxling förnöjer. Nyvakna vårflugor är inte heller fy skam...

  SvaraRadera
 10. Oj vad högt uppe ni bor. Matte (veklingen) sa att hon fick svindel bara hon såg hustaken på bilden.

  Hoppas ni snart kan jaga flugor och solstrålar istället för snöflingor!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 11. Nea - vi är lite imponerade att er matte såg hustaken för bakgrunden var så suddig! Men det är sant att vi bor högt uppe. När matte ska putsa fönster eller byta gardiner blir hon också en svindlare. Eller något sådant. Själva skulle vi gärna spatsera runt på fönsterblecken, men det tyckte visst inte matte var någon bra idé. *suckar* Vi hoppas också på varmare och soligare väder. Tasskramar.

  SvaraRadera
 12. Spatsera på fönsterblecken minssann :). *duns* oj där trilla matte i golvet, hon är så höjdrädd hon. Bäst ja går och kollar om hon skadat sig.

  Tass!

  SvaraRadera
 13. Nea - ojsan, det gick väl bra med din matte? Ungefär så reagerade vår matte med när vi kom med spatserings-funderingarna. Hon har kedjat fast fönstren så att det bara går att få minsta lilla nossniff i springan. Då har vi bättre tur med dörren ut till trapphuset! *hihi* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. Kaniniss - tack så mycket! *tvättar blygt morrhåren* Kurr och burr.

  SvaraRadera