lördag 11 december 2010

En farlig butik

Idag har matte varit inne i en farlig butik, påstår hon. Inte så att butiksinnehavaren har en människoätande tiger bakom disken, utan farlig på ett annat sätt. Det finns så mycket fint där som matte skulle vilja ha, att hon skulle kunna göra av med hela lönen där inne. Men det ska vi allt bli fyra om. Lite måste matte allt lägga undan till vårt kattgodis!


Matte såg en så färgstark, bli glad av-bricka som hon köpte.


Lite nya disktrasor behövs alltid.


Sedan fanns det visst katter på rymmen i affären. Enligt matte var det Lisa Larssons kissar. Undrar om de var tatuerade i örat, eftersom matte kunde se det på en gång? Matte stod länge och suckade över dessa missar. "Fast", berättade hon, "så kunde jag se framför mig hur jag sitter med en tub superklister och en hög skärvor, och då fick det vara". Låter väldans konstigt, det där.


Efter alla matte-saker som inhandlats, började vi leta efter Stationskatt-saker. Till slut hittade vi några askar Dentabits längst ned i en påse. Då berättade matte en riktig rysare. Det är någon som går och hamstrar Dentisar så det är alldeles, alldeles slut i flera affärer. Inte en enda burk kvar! *morrhårsdarr* Till slut hittade matte några askar på Ica Maxi, och kvällen var räddad. Puh!


funny pictures of cats with captions
Inga Dentisar?! Då får vi flaskborstsvans och så här stora ögon.

11 kommentarer:

 1. Min människa suckar avis - tänk om vi hade en sån butik här oxå....
  Men jag är ganska glad för det för då skulle hon väl inte ha några pengar kvar och köpa godis till oss för

  SvaraRadera
 2. Husse påstår att de flesta butiker är farliga, för pengarna verkar liksom få egna ben och springer i väg. Mystistiskt jamar vi.

  SvaraRadera
 3. Tjusig bricka o kuliga disktrasor !
  Matte säger att hon vet att det finns farliga affärer , där pengar rullar.
  Vilken himla tur att er matte lyckades hitta Dentisar !!!
  Undrar vem det är som köper alla dentisarna ??
  Det kanske är Tomten ? Snart jul ju o många missar som önskat sig Dentisar i julkklapp kanske ?!
  Trevlig 3:e advent grabbar o matte !
  Hälsningar Kjelle Bus o Tant Gul

  SvaraRadera
 4. En farlig butik... vår matte håller med, en sån fin bricka skulle nog ha följt med matte hem därifrån också, kuliga disktrasor man blir glad av.
  Lisa Larssons katter är jättefina och de bör få en plats utom räckhåll för oss missar, annars är risken stor för att de går i kras.

  Trevlig tredje advent på er!

  SvaraRadera
 5. Tur att matte kom därifrån med lite pengar kvar. En disktrasa och en bricka kan man ju faktiskt inte äta så Dentisar var ju naturligtvis viktigast. Men det är oroande att de börjar ta slut..Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Maya - det fanns mycket fint i butiken, säger matte. Fast inte Dentisar och det tyckte vi var lite konstigt. *funderar*

  Sippo - det kan nog vara sant, pengarna verkar få vingar och flaxa iväg. Fast matte glömde att skriva det viktigaste om affären, och det är att den stöder Kattfonden och ett katthem. Så då kändes det bra att handla där.

  Lillagul och Kjelle Bus - pengar verkar vara riktigt opålitliga. Får ben, vingar och rullar iväg... Hujam, det var så hemskt att alla Dentisar var slut, men om det var Tomten så är det förstås bra att kissemissar får en bra julklapp. Trevlig 3:e advent ni med! Kurr och burr.

  Smulan och Amanda - precis vad matte tyckte, det där med utom räckhåll. (Fast lite måste man få undersöka, tycker vi.) Ibland hittar matte så mycket fint att det är svårt att stå emot. Då försöker hon tänka på att det ska vara saker som hon ändå ska använda. Trevlig 3:e advent till er med! Kurr och burr.

  Dui och Deco - fyjam, så hemskt om pengarna inte räckt till Dentabits. *ryser* Hoppas att affärerna kan fylla på sina lager, annars tror vi att många missar får en dyster överraskning. Nosbuff tillbaka.

  SvaraRadera
 7. Man undrar oroligt vem det är somhar ansvar för dentisarna i butikerna? Och så här till jul också. När antalet börjar understiga en kattiljon askar borde man ju beställa mer? SKa skicka ut blogghjälpen direkt så vi inte står utan i jul!

  SvaraRadera
 8. Mjau, så fina saker! Matte har också köpt en kattgrej med en rulle på - tejphållare säger hon att det är. Fast jag tycker kattens päls mer liknar en ko. Får se vad ni jamar om den, matte visar den säkert på bloggen snart.
  Det där med dentisarna låter rent ruskigt. Våra tog precis slut. Hoppas tomten har en särskild matsäck med bara dentisar i...
  Jultass och julklapp :-)

  SvaraRadera
 9. Kattson - en kattiljon borde verkligen vara minimilagret på Dentabits. Annars kan ju stackars missar blir utan sitt godis! Klokt att engagera blogghjälpen redan nu, för vem vill ha en jul utan dentisar? Och du, man får ta av det undre lagret innan det övre är slut... ;)

  Frasse - undrar om det är vår matte som har designat tejphållaren? Låter just likt henne att strula till det så kissen får kofäll. Det blir spännande att se bilden. Dentisbrist kan bli ett allvarligt problem när helgerna närmar sig. Får hoppas att Tomtekatten har en välfylld säck! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Om det är er matte så ber jag jamarns mycket om ursäkt för det där med kon - det var ett stort MISStag - jag menar, bara för att man är svartvit behöver man ju inte vara en ko!
  Tasskramar!

  SvaraRadera
 11. Frasse - nej, så talangfull är inte vår matte att hon designar saker, vi försökte bara skoja till det. Men OM matte hade designat den, så är det inte otroligt att hon blandat ihop kattpäls och kofäll. ;) Ska bli skoj att se fler kattprylar! Kurr och burr.

  SvaraRadera