lördag 4 december 2010

Akta svansarna!

Undrar om vi kan få låna Stationens högtalaranläggning. Här skulle behövas jamas ut en varning till alla och envar. Så här kunde det låta:


Upplysning till alla invånare! Varning för galen matte, som skuttar fram i tretakt utstötandes vilda tjut. Matten kommer i södergående riktning, mot trafiken, och väjer inte för något. Det är i nuläget oklart om hon förflyttar sig medelst vals- eller hambosteg, då de klumpedumpiga fötterna ideligen snavar på pälsklädda jamare. Akta svansarna och morrhåren!


Orsaken till mattes vilda glädjeyttring? Två DVD-filmer. Först upptäckte hon, att Shrek började säljas redan den första december, och inte på måndag som hon trodde. Därefter sprang matte på en gammal barndomsfavorit, som hon omedelbart införskaffade.


 Puss in Boots känner vi förstås igen. Men vilka är krabaterna i filmen till höger?

Rasmus: Har du glädjedansat färdigt snart, så att man törs komma ned från fönsterbrädan?

Matte försökte förklara det underbara med filmen "Trolltyg i Tomteskogen", men hon lyckades inte så bra. Det enda begripliga vi kunde få ur henne var följande:
-Var är Fjant?
-Här mamma!
Är det någon som begriper vad hon yrar om? *förvånade*

13 kommentarer:

 1. jaha, är det så en Matte beter sig när hon skaffar nya shrekfilmen för den hade vår Matte också tänkt skaffa. Bäst vi passar oss då!

  SvaraRadera
 2. Nu tjuter min matte så de gjorde ont i våra öron! Gapar om troll, tyg och tomtar i skogen.

  Verkar som det också är en av mattes barndomsfavoriter som ni har på bild.

  Nu mumlar hon något om vill ha trolltider och om gumma på en sked också.

  Tvåbeningar är konstiga!

  SvaraRadera
 3. Njae, här låter det som om det är på plats med den där högtalarvarningen ni talar om i början. Man förstår ju ingenting av vad hon talar om?

  SvaraRadera
 4. Matte fyller i med något om en mask och "Nu skall jag göra mig vacker".

  Fattar ingenting!

  SvaraRadera
 5. Matte har betett sig ungefär likadant här och tjoade nåt om "kolla - en hel tomtearme"
  Vi förstår ingenting heller.
  Jag tror det är bäst att krypa ner under täcket ett tag tills det har lugnat ner sig.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Vår matte blev också jätteglad! "Det är en hel tomtearmé" sa våran.. Ja, ja de har sina idéer. Då blir det myskväll med Shrek hos er ikväll förstår vi. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Husse köpte den där Shrek igår faktiskt. Han satt och småfnissade till den sen. Så suckade han djupt när han läste "Var är fjant..." Nu blir det sån där nostalgivarning igen. Tag skydd och rädda svansarna!

  SvaraRadera
 8. Nopp, inte det blekaste faktiskt. :-)
  Tazz o Kram

  SvaraRadera
 9. Puma och Sixten - ta på er tassrustningar och rulla ihop svansen på ryggen, så kanske ni klarar er bättre än vi gjorde. Det är farligt när matte glädjedansar!

  Nea - håller med fullständigt, tvåbeningar är märkliga varelser! Trolltider nickar matte instämmande åt, den står i vår bokhylla sedan några veckor, och hon berättar att hon såg den beskedliga gumman i affären, eller hur det nu var.

  Kattson - tror nog vi får ta till högtalarutjamet för allas säkerhet... Visst verkar allt underligt?

  Nea - matte fnissar åt det och yrar om att kamma sig med fiskskelett?! Det här verkar allvarligt.

  Alice - klokt att uppsöka en lugn plats tills den värsta yran har lagt sig. Matte fnissar åt tomtearmén så att våra morrhår blir alldeles bakåtfönade. *fnyser* Kurr och burr.

  Dui och Deco - vad är det vi har missat? Tomtearmén blev matte jätteuppspelt av. Och så säger hon att Tim har blivit en baseball. Ikväll blir det soffmys, så det gäller att skaffa sig en mjuk skön plats! Kurr och burr.

  Sippo - vad bra, då hopppas vi att vi också får fnissa åt Shrek. Blev din husse också konstig av att läsa "Var är Fjant"? Det är något skumt på gång. Här ska aktas svansar tills matte lugnat sig!

  Inkan - hmm, det är ett mysterium. Undrar om det är något smittsamt? Skönt att vi inte är de enda som inte förstår knasigheterna! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Voff!
  *håller för mina känsliga öron och gömmer mig bakom min solglasögonlugg*
  Varför? Varför? Varför skulle matte få läsa DETTA just idag?
  Hon fyller år och jag har ju inte fått min hundliga månadspeng...
  Nu tittar matte uppfordrande på mig och undrar varför jag inte köpt någon Trolltygsfilm till henne...
  *yyyyyyyyyyyyyyyl*
  Matte säger att hennes första valpkull alltid retades med henne när hon kammade sig. JUST PRECIS med de repliker som era tvåbeningar redan sagt...
  De måste varit odödliga, de där replikerna.

  *slokvift slokvift slokvift*

  SvaraRadera
 11. Trassla - grattis Trasslamatte, jamar vi så vackert vi kan. Inte var det ju meningen att ställa till det för vår hundkompis. Kan inte matte få låna ett tuggben så länge, tills du fått din månadspeng? *trampar olyckligt med tassarna* Vår matte blev så glad när hon såg filmen i affären, så NÅGOT speciellt måste det ju vara med den? Matte fnissade så glatt åt alla de här replikerna som bloggvännerna skrev om, så nog var det en film som gjorde intryck. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Här har matte å husse sett de tre första filmerna om Shrek... Alla i ett streck... vi tyckte att Puss in Boots var en tuffing! Han liknar Findus lite *blink*

  SvaraRadera
 13. Smulan, Amanda och deras 2-benta - Findus rodnar ända ut i öronspetsarna, så glad blev han! Vi gillar också Puss in Boots. Kul att ni kunde få tag i filmboxen. Kurr och burr.

  SvaraRadera