söndag 12 december 2010

Frågan besvaras med ja!

För en tid sedan var matte borta jättelänge på kvällen. Vi hann bli riktigt hungriga innan det blev kvällsmat, någon gång vid halvelvatiden. Matte hade varit på en föreläsning som en veterinär höll. Väldigt intressant och givande, tydligen. Men det märkliga var, att matte nästan fnissade när hon berättade om föreläsningen.


Idag fick vi syn på en del av hennes anteckningar från föreläsningen. De såg verkligen konstiga ut. En lista med en massa bockar bredvid, som en checklista.
 • klättrar i hyllorna. Fäst dessa! 
 • biter i sladdar (mattes kråkfötter: headset till mobil, sladden till DVD:n, två laptopsladdar, skrivarsladden, klockradion, bordsfläkten, dricksfontänen)
 • hårsnoddar
 • skosnören
 • varma spisplattor - täck med kastruller med kallt vatten
 • påsklämmor
 • dricka vattnet från snittblommor
 • välta vasen
Därefter hade matte krafsat dit: Frågan är med JA besvarad! Men vad var frågan egentligen?  Jo, den löd så här: Har du en demoleringskatt hemma? Undrar vad som menas med det...

Rasmus: Zzz... Här sussar en verkligt oskyldig kisse. 

14 kommentarer:

 1. Vad kan menas med detta då? Rasmus ser ju hur oskyldig ut som helst ju.

  SvaraRadera
 2. Vad håller din matte på med för konstigheter? Det kan ju vem som helst se att Rasmus oskyldig! Jag jamar, se bara på den totalt oskyldiga och söta uppsynen... Nä nu får allt er matte skärpa sig och sluta den här förföljelsen av lillmissen! Ni får sätta ner tassarna ordentligt alla tre, för vem vet vart hon kastar misstänkta blickar nästa gång annars..
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Helt fel fråga! Frågan borde givetvis vara: Har du en säkerhetsansvarig katt hemma? Vilken plikttrogen säkerhetsansvarig katt dessutom!

  1. Kollar att alla hyllor håller.
  2. Kapar sladdar som annars kan vara farliga för tvåbeningar. Tänk så hemskt om någon människa skulle råka få en kabel om halsen och kvävts. Huuu..
  3. Hårsnoddar kan en tvåbening sätta i halsen eller kanske inte få ur pälsen. Så klart att de måste delas för säkerhets skull. Precis lika så med 4. Skosnören.
  5. Klart säkerhetsansvarig måste kolla plattorna så inte hans människa bränner sig. Sunt kattförnuft ju!
  6. Påsklämmor. Det hörs ju på namnet. PåsKLÄMMOR en människa kan ju KLÄMMA sig på en påsklämma så de måste ju tas om hand.
  7. Blommvatten. Återigen en säkerhetsåtgärd. Kan ju vara livsfarligt. Klart det måste undersökas.
  8. Är säker på att säkerhetsansvarig åter igen försöker unanröja en farlig situation genom att oskadliggöra vasen på bästa sätt.

  Helt klart är att det inte handlar om en demoleringskisse utan om en katt med ovanligt stor pliktkänsla för hemmets och tvåbeningars säkerhet!

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Vi håller med Nea, det är naturligtvis så det är! Stackars Rasmus, oskyldigt anklagad. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Här håller vi absolut med Nea - detta med att hålla hemmet säkert och tryggt för tvåbeningarna är ett heltidsjobb! Fast matte har sin egen teori om det där med sladdarna... hon tror att det pillrar skönt i våra tänder, för vi har så känsliga nerver i tänderna. Det där kom hon att tänka på när Aragorn envisades med att tugga på plastpåsar... hmmm... undrar om det ligger något i det?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 6. Sippo - kvittermissen ser ju lika oskyldig ut som en sovande kattunge.

  Alice - instämmer helt. Inte kan väl de mjuka tassarna och söta nosen pillra sönder saker? Tass!

  Nea - OM det nu var Rasmus som gjort de här sakerna, så var det säkert bara för att kolla säkerheten, precis som du jamar. En hårsnodd som fastnar i pälsen kan ju ställa till med vad som helst. Kanske matte måste raka av sig alltihop. Kurr och burr.

  Maya - mmm, Nea är klok, hon.

  Dui och Deco - Nea har helt klart en poäng i det hon jamar. Lillmissen orkade inte höra påä dumheterna utan tog sig en kattlur istället. Kurr och burr.

  Imma - man har tassarna fulla med att övervaka hemmet och matte! Matte undrar också vad det beror på att sladdar var så delikata. Särskild som hon försökte smaksätta dem med citron, tabasco och allt möjligt. ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Ligan med Bandit i spetsen har faktiskt ingen aning. Konstigt ?!

  SvaraRadera
 8. Rasmus, han är en oskyldig sötnos. Så-det-så!
  *nosgos*

  SvaraRadera
 9. Inkan - förstår att Ligan har precis lika snövitt samvete som lillmissen och de stora grabbarna. Vi katter är alltid oskyldiga. Till allt!

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - lillmissen blir jätteglad att han har så snälla bloggvänner. Klart att han är oskyldig! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Håller fullständigt med Nea theCat
  klart att vi måste hålla koll på våra tvåbeningar så inte dom skadar sig, vilket inte dom kan.
  Vi är ju säkerhetskatter.

  Vet ni vad:
  Ni MÅSTE komma och kolla på våran blogg, mjau
  Det är jag:
  Tarzan och Mimmi som har ngt kul där, *FNISS*

  Chicko och Sessan kunde inte låta bli att *FNISSA åt oss, mjau
  så kolla våran blogg OM ni vill och har lust.'
  OM den fungerar vill jama
  jama om det isf.
  Vi har kollat, så DEN ska fungera, den där länken.

  Tassentass
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 11. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan - vad spännande, då måste vi tassa över till er. Vi håller med om att tvåbeningar behöver lite extra koll så att de inte råkar ut för något. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Det känns ju jätteskönt att Nea har rätt ut begreppen. Fanns det verkligen ingen säkerhetskatt med på föreläsningen som kunde berättat för deltagarna hur det verkligen ligger till?

  SvaraRadera
 13. Kattson - måste fråga matte, men det verkar ha varit lite tunt med kissemissar på föreläsningen. Annars kunde vi ju ha berättat hur det egentligen ligger till. Kurr och burr.

  SvaraRadera