söndag 26 december 2010

Kartong, kattong eller kottong?

Skinka är smaskens! Hör vi att matte går till köket kommer vi ilande med expressfart. Julskinkan kan ju komma fram. Nu får vi inte smaka riktigt så mycket som vi skulle vilja. Matte påstår att det kan vara för salt. Men hallåjam? Hon mumsar ju minsann på. 


Efter att matte kom hem från jobbet på julafton, så blev det äntligen dags för fest med skinka. Fast först var vi tvungna att undersöka, vad matte kom hem med för något. Det var en bamsekartong! Riktigt mysig, fast ibland är det ännu kuligare att försöka tränga sig in i kattonger som är några nummer mindre.


Rasmus: Rymlig kattong med tillgång till låda och tvättstuga. 

Vi jamade åt matte, att vi varit lite sura när hon måste jobba på julafton, men om hennes arbetsgivare är så här generös och ger bort superfina kattonger i julklapp så är vi inte sämre än att vi kan ändra oss. Fast matte sa, att den riktiga julklappen är ett presentkort som hon ska hon lösa in via nätet. Troligen blir det något gott att mumsa på, som rökt lammstek eller lax. Då kan vi festa till nyår också, för då blir matte ledig istället.

Nu visade det sig att matte hade en baktanke med kartongen. Vi blev lite ledsna när vi såg att hon tog fram en kniv och började skära i den, för vi trodde att hon skulle ha sönder den och slänga bort den. Så blev det inte, som tur var.

Rasmus: Men matte, varför har du knivat bort flikarna runt öppningen?

Findus: Och här har det blivit ett litet hål.

Rasmus: En massa hål, faktiskt. Taket verkar inte riktigt tätt.

Nu visade det sig, att matte tänkt göra en sådan där "smocka till musebusen-låda"  som vi såg för några månader sedan. Fast vi ville leka på vårt eget sätt. Att sitta lugnt och snällt och vänta utanför lådan är inte riktigt vår stil. Här ska vara med och undersökas vad matte gör egentligen.  Varför tar hon fram vår Kotte? Det ska väl inte bli en kottong heller!

Findus: Okej, jag lurar här inne i kattongen, så kan lillmissen kolla läget på taket.

Isak väntade lugnt tills vi andra busat av oss lite. Sedan lade han sig på golvet av kartongen med alla fyra tassar redo. Matte fick stoppa ned kotten uppifrån, så att han tittade ned i lådan så att Isak kunde tassa till den. Matte tycktes mena, att vi var lite lata med att jaga Kotten. Äschjam, alla sätt är väl bra?

13 kommentarer:

 1. Kattonger är ju helroliga ju. Det tycker även jag som är lite medelålders.

  SvaraRadera
 2. Jag jamar instämmande, kattonger i alla former är jamarkul! Fast här har vi alldeles för många kattonger just nu, hela vardagsrummet är fullt och matte har börjat packa ner saker i dem, så vi har fullt upp att hålla koll på vad matte stoppar ner. De flesta står än så länge ihopvikta, men det är jamarskaoj att krypa emellan dem och försöka vika ihop dem till en hel kattong, fast det har vi inte klarat än, men inom en månad skall vi nog ha lärt oss det!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. vad gör det om människorna måste jobba bara man får kattonger...det är förlåtet.
  Skinka är jättegott det tycker jag med och jag får heller inte äta så mycket som jag vill

  SvaraRadera
 4. Kattonger ät kuliga, vi tycker bäst om dem som vi precis får plats i.
  Skinka är mumsigt, vi håller med om att matte är snål med att ge oss tillräckligt av den. Husse är mer generös, fast han får inte ge oss så mycket heller för matte :( Hon säger också att den är för salt för små kattmagar... struntjam tycker vi *mutter*
  Nosgos grabbar!

  SvaraRadera
 5. Klart att alla sätt är bra.
  Ligan gillar också kartonger.
  OCH papperspåsar

  SvaraRadera
 6. Er matte är ju superduktig på att göra KATTonger ännu roligare. Min matte är lite irriterad på mig för att jag gillar KATTongen till mitt julklappsklösträd bättre än själva trädet. Men som ni jamar - hallåjam, vad väntar hon sig? Vi katter älskar KATTonger och måste ha lite tid på oss att vänja oss vid nymodigheter som klösträd.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 7. Vilken skojigt hus er matte gjorde av kattongen, hon kan få diplom som kattitekt, tycker jag.
  Jag tycker skinka är sådärgott. Fram för mer leverkorv på julborden!

  SvaraRadera
 8. Det var en bra julklapp ni fick av matte. Tänk att det finns tvåbeningar som går och köper en massa dyra saker istället för att ta tillvara sånt som är gratis!

  SvaraRadera
 9. Sippo - absolut, kartonger är helmysiga! Man kan leka med dem hur länge som helst.

  Alice - tänk att ha så många kartonger omkring sig. *drömmer* Ni ska se att ni fixar att vika ihop en kartong om en månad! *kurr*

  Maya - det kändes ju lite bättre när matte hade en fin kartong med sig! ;) Förstår inte att alla mattar och hussar är så snåla med skinkan. *suckar*

  Smulan och Amanda - struntjam var ordet! Mindre kattonger är jätteskojiga. Det SKA gå att ta sig in i dem. *fniss* Kurr och burr.

  Inkan - javisst, prassliga påsar är döläckra! Vi är alldeles säkra på att det finns spännande saker i dem, om man bara krafsar lite till i botten. Tass.

  Frasse - det blev liksom två presenter i en, BÅDE kattong och klösträd. ;) Sedan vill man gärna undersöka klösisen i lugn och ro. Åtminstone vår matte ligger ofta och lurar med en läskig kamera i bakgrunden. Kurr och burr.

  Gustav - kattongen blev ju riktigt stilig, det medges. Leverkorv har vi aldrig smakat, men vi förstår att vi har gått miste om något riktigt smarrigt.

  Kattson - ja, kartongen var den bästa julklappen, tillsammans med gåvokortet till katthemmet. Sedan fick vi några nya myntamöss också. Konstigt, de bara försvinner efter ett tag?

  SvaraRadera
 10. Mjau jag tror det finns en dimension i kattonger som öppnar sig och snor de där mössen man får. Jag hoppar ned i varenda kattong jag hittar och letar efter öppningen till den där dimensionen men det har varit papp papp papp hittills. Men det ska gå! *krafs krafs*
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 11. Wikki - åh, är det DÄR mössen gömmer sig? Helt oförklarligt borta är de. Nog sjutton borde vi hitta den där öppningen snart? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Vilken tjusig kattong er matte kom hem med !
  Min matte jobbade också på julafton , men husse var ju hemma så vi myste han o jag.
  Men när lekledaren (= matte)kom hem så blev det buusa av :)

  SvaraRadera
 13. Lillagul - kattongen är toppen! Hihi, lekledaren var ett bra ord på matte. Lite trist när de måste jobba, men då blir de kanske ledig någon annan gång i stället. Kurr och burr.

  SvaraRadera