torsdag 9 december 2010

Hjälpredan

Det märktes att det var något särskilt på gång redan igår. Matte for omkring som en hamster i ett hjul, fast i vardagsrummet då. Plocka, flytta möbler, tömma bokhyllor. Skruva loss hyllorna från väggen. Man kan ju inte låta bli att undra vad som är i görningen.


Imorse fick vi besök. Lite oroliga blev vi, för först trodde vi att det var en ung man som ville flytta in på StationsOmrådet. Han sa att han kom hem. Fast matte påstod att det var i sin ordning, och att det var hans arbetsgivare som hade så knasigt namn. *fundersamma*


Den unga killen ville kika på TV-uttaget och hade med sig en väska full med spännande prylar. Kvittermissen tyckte att man måste vara gästvänlig och kom omedelbart fram och hälsade. Rasmus kikade igenom innehållet i väskan och blev mäkta förtjust när killen tog fram skruvmejslar. Lillmissen erbjöd sig på stående tass att hjälpa till.


Rasmus: Vänta så ska jag hjälpa dig! Jag är jamarns duktig på att skruva!
(Bilden är gammal, men Rasmus hade nog klarat TV-uttaget lika bra).

Killen blev nog glad för hjälpen, men matte verkade inte tycka att Rasmus skulle delta i arbetet. Det kanske har med arbetsrättsliga regler att göra? Därför passade kvittermissen på att göra en diskret lov ut i hallen för att undersöka vilka slags skodon grabben hade. Tyvärr kom han inte så långt i själva det nosologiska arbetet, för matte hade sett honom slinka iväg och kom skuttande som en hare på en greyhoundbana. Skosnörena fick vara för denna gång. Det är svårt att vara en kreativ misse när man har en misstänksam matte blängande bakom ryggen.

16 kommentarer:

 1. Stackars Rasmus som är å övervakad. Hur ska en företagsam katt kunna utföra ett ordentligt arbete med en sådan matte efter sig? "Hoppar som en hare på greyhoundbana.." *skrattar så morrhåren hoppar*

  SvaraRadera
 2. Tycker det var en fin gest av er att hjälpa till. Sedan förstod nog inte matte vilken kunskap ni besitter!

  SvaraRadera
 3. Så Rasmus är oxå hejare på att använda skruvmejsel ?!
  Det är jag med , hjälper gärna till när det ska skruvas upp eller ner nåt här hemma :)
  Synd att matte kom på dig när du smet ut i hallen !!!
  Skosnören som är sååå gooda att gnaga på :)
  Hälsningar Kjelle Bus

  SvaraRadera
 4. Ni vet verkligen hur man ska ta emot folk! Synd att inte matte har lika fint sätt som ni! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Man kan undra varför inte Rasmus fick hjälpa till, det skulle väl inte matte lägga sig i? Mattar har en tendens att avbryta viktigt arbete, det har jag också märkt. Tänk att du inte ens fick undersöka skorna ifred!?

  SvaraRadera
 6. Snacka om hejare till hjälpreda! Rasmus ser faktiskt ut att vara lika händig som den där Timell! ;-)

  SvaraRadera
 7. Man undrar ju vad killen skulle hos er att göra? Ni har ju en skicklig tassverkare på plats. Onödigt att ta dit amatörer, tycker jag. Om han nu ändå var där var det ju väldigt snällt av Rasmus att erbjuda sig att undersöka hans skor. Men matte missförstod tydligen alltihop?

  SvaraRadera
 8. Lillmissen verkar vara en riktig proffshjälpreda som alltid är beredd med en hjälpande tass eller två! Matte borde verkligen uppskatta hjälpen mer och inte hålla på och övervaka hela tiden. Eller kan det vara så att hon övervakar för att själv lära sig av proffset? Nåjam, vilket som så borde Rasmus belönas för sin hjälpsamhet med dentisar eller annat gott.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 9. hahhaha Fyyyy vilken taskig Matte du har :-(
  Ni som bara ville hjälpa till med skruvande och skosnöreförstärkning.
  Tazz

  SvaraRadera
 10. Så hjälpsam Rasmus är, vill vara med och se att allt blir rätt skruvat.
  Grabbens skosnören var säääkert alldeles för långa, Lillmissen ville bara korta dem lite så han inte snubblar på dem. Så kommer matte... Suck...

  SvaraRadera
 11. Vi jamar att det var mycket hjälpsamt! Vi hjälpte Riks Byggen när han var här och skulle fixa våra element, tror inte det gått utan vår hjälp faktiskt. Och du ser mycket händig ut med skruvmejseln!

  SvaraRadera
 12. Suck, tänk att vi yrkeskatter aldrig får det fulla förtroende som vi förtjänar?! Jag försökte länge visa matte och husse vilken skicklig kabelavbitare jag är - och vad tack fick jag för det? De bara försvårade min yrkesutövning! Det var därför jag ick över till bloggandet - det får jag i alla fall fri tass med!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 13. Sippo - ibland känns det som om matte bevakar mig som en hök. Det gör det ganska besvärligt att få något uträttat. *suckar*

  Max och Måns - tur att åtminstone killen uppskattade att lillmissen hälsade välkommen och ville hjälpa till.

  Lillagul och Kjelle Bus - åh, är du också bra på att skruva? Vi kan, vi. Fånigt att matte alltid ska lägga sig i, bara. Skosnören har ett härligt bitmotstånd. *drömmer* Kurr och burr.

  Dui och Deco - undrar varför inte matte lär sig genom att titta på hur vi gör. Gästvänlig måste man ju vara!

  Gustav - gissa om vi har funderat över varför matte alltid ska lägga sig i våra arbetsuppgifter! Titta och lukta på skorna måste man väl få göra?

  SvaraRadera
 14. Molly och Grabbarna - oj, vilket beröm! *röd om nosen* Bra katt reder sig själv, vare sig det gäller en skruvmejsel eller målarpensel. ;)

  Kattson - precis vår åsikt! Inte kunde han hjälpa oss heller, utan var tvungen att komma tillbaka. Han ville nog passa på att göra närstudier av Rasmus arbete...

  Alice - lillmissen är verkligen en mångsysslare som gärna ger sig i kast med det mesta. Lite extra Dentisar kunde han verkligen vara värd. Förstår inte heller varför matte hela tiden ska övervaka. Nosbuffar.

  Inkan - ibland begriper inte matte att vi faktiskt försöker hjälpa till! *suckar* Tänk vad fort allt gått om det var vi som gjorde jobbet... ;)

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - Rasmus hade ju stenkoll på läget, men så kommer matte och bara saboterar hela planeringen. *fnyser*

  Lisen och Goliath - wow, har ni fixat elementen? Vilken grej att prova på. Förstår att Riksbyggen aldrig hade klarat det utan er!

  Wikki - det där med att lägga hinder i vägen känner vi minsann igen. Varför får vi inte göra det vi är bra på? Fast vi måste ju säga att du är en hejare på att blogga! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 15. Alltså jag undrar precis som Kattson varför man alls tog in någon som skulle komma hem när Rasmus hade fixat det där helt på egen tass. Tror säkert Rasmus hade kunnat fixa det där hos grannarna också mot en ersättning på några askar Dentisar.

  Nosogs

  SvaraRadera
 16. Nea - ni har så rätt, Kattson och du. Kanske lillmissen kan börja extraknäcka som elektriker och allmän tassverkare här i huset! Kurr och burr.

  SvaraRadera