måndag 20 december 2010

Tillträde förbjudet

Lurade! 
Här trodde vi att matte av sitt hjärtas godhet serverade en andra frukost. Kanske borde vi ha fattat misstankar när hon började flytta runt saker från ett rum till ett annat. Matskålarna, vattenskålen och lådan omlokaliserades till vardagsrummet. Dessutom inleddes operation snabbstädning i kök och badrum. Ni vet, den sortens städning där allt skräp staplas i en prydlig hög så att det inte syns att det är just skräp. Alternativt kastas in i ett köksskåp. Men inte kunde vi väl ana att matte hyste lömska planer på att stänga in oss.


Frukost nummer två var bara ett lockbete. När vi kom sprintande för att mumsa torrisar i vardagsrummet drog matte igen dörren till resten av lägenheten. Upprörande! Här skulle det komma besiktningsgubbar som skulle kika om  kök och badrum hyperventilerade som de skulle. I alla fall var det något med ventilationen? Och så fick vi inte vara med! 


 Rasmus: Men vad i mjausingen, har vi fått utegångsförbud till köket?


Hehe, men matte hade inget för sin fuskstädning. Hon glömde att torka av spegeln i badrummet, som var alldeles full av söta tassavtryck. Hur nu de hamnat där?

11 kommentarer:

 1. Matknepet är ett synnerligen fult sådant, tror att vi alla utsatts för detta ett flertal gånger.
  För övrigt är det märkligt att inte ni fick delta i besiktningen. Vem kan se och lukta bättre än ni?

  SvaraRadera
 2. Läckra torrisar har lurat mången katt i lömska fällor. Men ni fick er lilla hämnd med tassavtrycken, det kanske lär matte att uppskatta er hjälp med den där hypergrejen bättre i framtiden.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 3. Så gement! Det är väl självklart att man ska vara med vid dessa tillfällen! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Men så taskigt av matte att lura iväg er med torrisar och sedan stänga in er. *skakar på huvudet*

  SvaraRadera
 5. Gustav - tänk att man inte lär sig? Extra matransoner tillhör ju inte vanligheterna. *suckar* Nåjam, om inte besiktingen gick som den skulle får matte skylla sig själv. Vi hade ju kunnat hjälpa till så hade det gått som en dans.

  Frasse - allt går ju mycket bättre när vi hjälper till och övervakar, så är det bara. Hihi, matte kom ihåg tassavtrycken på väg till jobbet. då fick hon sitta där med lång nos. Kurr och burr.

  Dui och Deco - precis vår åsikt! Man måste ju se vad de gör, helt enkelt. Tänk om killarna skulle behöva fråga oss om något? Kurr och burr.

  Sippo - det var ett riktigt nedra bakhåll. Inte bra! Har matte tänkt på att Tomten kommer snart? Då får man inte göra sådana hyss, så det så!

  SvaraRadera
 6. Mat har lurat mången kisse. Lite fisigt av matte att ta till såna knep för att låsa in er. Men det var nog lite bra om hon själv inte var hemma när dessa hypergubbar kom. Nog har dessa gubbar sett värre saker än tassmärken på badrumsspeglar vid sina besiktningar.
  Vår matte putsade speglar i söndags, men de är visst fulla av tassmärken idag igen. Men nu struntar hon i dem, idag i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Det där matknepet känner jag igen så "liten" som jag är. Här används det när dom 2-benta ska åka iväg :(
  För inte får man vara i sängkammaren då inte :(
  Matte säger att det beror på att jag envisas med att klättra på precis allting o så får man visst inte käka upp knopparna på Orkideérna heller ??!!
  Känsliga typer som bor hos mig tycker jag !!!
  Hälsningar Kjelle Bus

  SvaraRadera
 8. Såna där knep känner man ju till. Det förargliga är att man kommer på dem för sent. Men matte fick väl sitt straff direkt? Antar att det inte blev nån ordning med ventilationen om inte ni var med och visade hur det skulle vara?

  SvaraRadera
 9. Smulan och Amanda - nog var det lite mörtigt av matte. Men hon tänkte nog som ni, att hon ville att vi skulle säkert instängda och inte "rymma" ut i trapphuset när inte hon var med. Förresten tycker inte alla om katter, säger matte. *förvånade* Kurr och burr.

  Lillagul och Kjelle Bus - människor har så många konstiga idéer för sig, tycker vi. Man måste väl få undersöka lite grann? Då måste man ju göra det på nära håll, så klättring är ett absolut måste. Tassen!

  Kattson - skulle inte förvåna oss om de måste göra om hela besiktningen, nu när inte experterna kunde vara med. Det låter som om alla tvåbeningar kan de här knepen. Tänk att luras med maten!

  Inkan - här injamar vi till fullo. :(

  SvaraRadera
 10. Min husse brukar förevisa dammsugarn och vet att jag inte gillar oljudet den ger ifrån sig så han brukar helt enkelt skrämma iväg mig när han ska städa. Dessutom gillar jag inte gubbar med mörk röst så när sådana kommer på besök gömmer jag mig så ingen kan hitta mig.

  Bli lurad med mat! Vem har inte gått på den lätte? Fast då brukar jag trampa lite på tangentbordet efteråt på den där apparaten som han påstår har gjort min hemsida

  SvaraRadera