tisdag 30 november 2010

Tre jamare

För snart ett år sedan var matte rejält förkyld. I och för sig är det rätt trevligt för oss missar, för det brukar innebära att hon är hemma från jobbet med allt vad det medför i fråga om tätare förekommande måltider. Den här gången ledde det också till att vi fick vår egen blogg. *spinner* Matte, som inte hade en aning om hur man gjorde, hade då tid att sitta i lugn och ro och knåpa ihop en blogg till oss. Eftersom hon ändå var hemma från jobbet, gjorde det inte så mycket att hon fick utbrott eller att hon bröt ihop med jämna mellanrum. Det var när tekniken ville något annat än matte ville.


Ett av de tidigaste inläggen handlade om hur vi kissemissar kom fram till vad bloggen skulle heta. (Detta går att läsa om här.) Många trevliga namnförslag kasserades, men ett av dem har vi dammat av igen i dagsläget, nämligen Tre jamare. Vi har vissa funderingar på att ge oss in i bryggeribranschen.


Isak: Du matte, vet du om att möss inte flyter så bra?

Denna fråga fick matte, när hon observerat Isaks ivriga omkringvispande med tassen i vattenskålen. Nja, matte måste förstås medge att hon hade tämligen dåliga kunskaper om mössens simförmåga. Dock fiskade hon upp den lilla myntade musen, som vid det laget var grundligt genomdränkt.

 Ville Mus vid poolkanten.

 Rasmus: Oroa dig inte, Ville. Jag ska göra nos-mot-nos-metoden.

Mycket riktigt satte lillmissen igång med att daska till Ville med tassen så att han blev lite torrare. Lite kattgjord andning blev det också.

Rasmus: Och vad tittar ni på? Personalen har väl rätt till friskvård.

När matte lite försiktigt undrade vad som stod på, berättade vi om våra visioner.

Findus: Du förstår, matte, kranvatten är inte så skoj i längden.

Findus: Nu är det ju snart jul. Och vad köper ni tvåbeningar att dricka? Julöl, glögg och julmust, för att inte jama om vad de som går till Apoteket Röda Näsan kommer hem med.
Matte: Men jag tycker ju inte om öl. *förvirrad* Och Röda Näsan brukar jag verkligen inte titta in på. Vad har det med Ville Mus simtur att göra?
Findus: Mjoo, förstår du, vi börjar bli lite less på kranvatten. Till jul vore det väl trevligare med lite andra drycker!
Matte (harklar sig och säger försiktigt): Grabbar, vad har ni tänkt er nu?
Rasmus: Se här! *slår ut med tassarna* Vi har startat ett bryggeri. Ville Mus är en av personalen.
Findus: Vår specialitet är festliga drycker för katter. Isak höll på med provtillverkning.
Matte: Och vad skulle det bli för dryck? 
Isak: KattMUSt. Det självklara valet till skinkan.
Findus: Sedan har vi funderat på musserande drycker också. Lite porlande och bubblande, alltså, till festliga tillfällen.
Rasmus: Och de myntade mössen ska vara med och göra mynta-te, tänkte vi. Doftar ljuvligt gott!

Matte är i vanlig ordning lite långsam med att förstå alla fördelar med ett eget bryggeri, men vi tror att Tre jamare kan bli en succé. Vad säger ni, vänner?

8 kommentarer:

 1. Jag är helt ÖVERTYGAD om att det blir en DUNDERSUCCÉ! Att ingen tänkt på det förut!? *häpen* Här har man sörplat i sig det trista kranvattnet i alla år, till vardags som till fest. Väntar nu ivrigt på att produktionen ska komma igång. Jag beställer på stående tass sju flaskor. Minst. *förväntansfull*

  SvaraRadera
 2. Jamarns vilka bra ideer ni har! *antecknar för fullt* Sen kan ni utöka sortimentet med lite andra varor som dRÅTTningsylt. eller varför inte snapssorten Jamare med MUSkot. Jag tror ni skulle göra stor succe!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Vilken strålande idé! Vi skulle absolut köpa KattMUSt och MUSseradnde på studs! Det verkar vara bra gjejer! Det är lite skönt när de är hemma vår tvåbeningar när de är lagom sjuka. Man får mycket gos då. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Ett helt fankattiskt inlägg kära vänner. Det där med Kattmust låter som en jamande bra idé. Det är en given succé.

  SvaraRadera
 5. *asgarv* Ni är ju för sköna.
  Tre Jamare slår Ligan ett slag för.
  Perfekt

  SvaraRadera
 6. Känner vi inte igen den dränkta musebusen??? Den verkar bekant på når sätt, fast hade den ingen svans??? *fniss*
  Underbara idéer ni killar har. KattMUSt måste ni bara göra, liksom kattmynta-te. Väntar ivrigt på resultatet av era vissioner.
  När kommer de i affärerna???
  Tre Jamare är en fin varumärke. *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Det var då för väl att matte var förkyld för ett år sen, annars hade vi inte fått ta del av era idéer och uppfinningar. Ser fram emot att se backar med KattMUST i affärerna till jul.

  SvaraRadera
 8. Gustav - tänk att man kan få så fina idéer av att bada en musebuse! Sju flaskor beställda. *noterar*

  Alice - vilka härliga förslag på produktutveckling! Undrar om det finns några bra ställen att plocka dRÅTTningar i närheten? Får skicka ut matte på spaning. Jamre med muskot! *fniss*

  Dui och Deco - hoppas att flera tycker om Kattmust, för vi gillar det jättemycket. Ni har förstås rätt i att man vill att tvåbeningen ska vara bara lite lagom sjuk, inte dålig på riktigt. Kurr och burr.

  Sippo - vad roligt det vore om bryggeriet Tre jamare blev en succé! Tänk vad många kissar som skulle bli glada åt något annat än vatten till julmaten.

  Inkan - vi hoppas att Ligan blir nöjd med produkterna! :)

  Smulan och Amanda - ehum, våra möss får av någon anledning väldans kort svans efter ett tag. *harkel* Vi hoppas att Kattmusten snart finns på en affärshylla nära er! Tre jamare är ett väldans bra varumärke, som liksom talar för sig självt, tycker vi. Kurr och burr.

  Kattson - tänk att det kom något bra av mattes förkylning. Hoppas att våra produkter snart når butikerna. *håller tassarna* Det finns nog fler kissar som skulle tycka om Kattmust. :)

  SvaraRadera