tisdag 9 november 2010

Virvlande vindar

Virvlande vindar var vad som mötte oss, när vi äntligen fick matte att pallra sig ur sängen i morse. Inte inomhus, förstås. Men när vi satte oss på fönsterbrädan var det riktigt spännande att titta ut. Det virvlade omkring en massa löv i en snirklig dans utanför rutan. När man bor så högt upp som vi, är det inget man ser varje dag, precis. 


 Isak: Kom grabbar, får ni se!

 Rasmus: Nä, nu tror jag att jag myntat för mycket! Är det löven som dansar hula hula här utanför?

Blott en skugga som virvlar förbi...

Findus hade inte tid att sitta i fönstret och spana ut just då. Medan matte stod och försökte fånga virvlande löv på bild, var ju bordet obevakat. Sådana chanser ska inte försummas.

Findus: Gott vatten, fast vattenskålen var i pyrigaste laget. Tack, jag var riktigt törstig! Men vilket glas är ditt, matte?

14 kommentarer:

 1. Haha, så där dricker jag oxå vatten....

  SvaraRadera
 2. Tänk så spännande att se löven fladdra runt hos er, ni bor ju trots allt väldans högt upp ju. Får ni inte svindel när ni tittar ut genom fönstret? *ryser*

  Jamarhärlig bild på Findus. Där är en kisse som förstår att ta för sig. *hehe*

  SvaraRadera
 3. Ni kan ju kontrollera väldigt stora områden uppifrån er lägeneht. Det blir ett tufft jobb. Bra att ni delar på uppgifterna, så att t ex Findus ser till att tanka sig när ni jobbar med kontrollerna. Antar att ni turas om sen?

  SvaraRadera
 4. Det godaste vattnet är det som finns på annorlunda ställen. Man blir jättetörstig så fort man hittar vatten där det inte brukar finnas något!
  Duktiga löv ni har som orkar flyga så högt, här håller dom sig mest på marken.

  SvaraRadera
 5. Vilken utsikt! Snygga bilder på er också! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder! Men fick inte ni sånt där äckligt vitt???
  Vi har massor av det... Bläää...
  Tufft av Findus att dricka ur mattes glas, bara han inte fastnar med huvudet i glaset *ryser*, mycket bättre att doppa tassen och slicka av den.

  SvaraRadera
 7. Är det kanske träning inför att bli en bonzai-kitten, Findus?

  SvaraRadera
 8. Konstigt att löven kan blåsa ända upp till er!
  Här har vår matta med löv försvunnit under vit sliskig snö!
  Sedan jamar vi att er matte borde fixa större glas!
  /Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Maya - du med? Det var riktigt spännande att prova något nytt.

  Sippo - näää, inte är det ofta vi ser löv på vår höjd. Matte blir alldeles toksvindlad när hon tittar ut, men vi klarar oss bättre. *fniss* Findus hälsar att en obevakad tallrik eller glas i stationskattsområdet klassificeras som tillåtet byte. :)

  Kattson - visst är det ett området som heter duga som vi spanar av. Det där med att vila eller äta i skift var ingen dumt förslag. Dui och Deco har ju redan lyckats bra med det, så det är värt att prova!

  Gustav - det är så sant som det är jamat. Ibland hittar vi en skål i diskhon med vatten i. Det brukar vara gott, men matte tycker vi är konstiga som dricker där.

  Dui och Deco - mjooo, man ser långt härifrån. Många människor som myllrar omkring. Kurr och burr.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - nu har vi vitt, men det vita kom senare under dagen. Findus tyckte nog att det var liiite trångt i glaset. Kanske måste prova dopptekniken nästa gång?

  Goliath och Lisen - nääa,inglasad låter inget skoj, men ninjakatt vore kanske inte så dumt? Eller Puss in Boots? *drömmer*

  Max och Måns - det blåste rätt rejält ute i går. Annars ser vi inte löv så ofta. Nu har vi också fått vitt. Matte ska se vad hon kan göra åt glasen. Detta var ett bjässeglas från IKEA. Nästa storlek blir nog en skurhink? :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Jag bor också högt upp men inga löv hittills. Däremot spindlar - de är kul att jaga när de vågar sig in :-)
  Jag gillar mattes vatten bättre än mitt eget. Det är som när man stjäl mat på bordet - mjau så mycket godare det är med stulna läckerbitar!
  Tassklappar.

  SvaraRadera
 11. Jisses vad det måste blåst om löven virvlade runt uppe hos er på 9:e våningen !!??
  Klart man inte missar ett obevakat bord med mat o dryck på :)
  Jag missade inte chansen häromkvällen med mattes delade Kiwi som stod på köksbordet i väntan på en sked :)
  Jättegod var den , förstår inta alls att matte inte ville äta den ??!!
  Jag slickade ju bara lite på den ju ;-)

  SvaraRadera
 12. Hihi, roligt att löven dansar hula hula! *fniss*
  Jättehäftig utsikt ni har!

  Tass & Kram

  SvaraRadera
 13. haha Så söt sista bilden var.

  SvaraRadera
 14. Frasse - spindlar låter jätteskojigt att leka med! Synd bara att matte börjar yla operaarior när hon får syn på dem. Det förtar lite av nöjet att ha det sirenljudet på i bakgrunden. Att välja om man vill äta från sin egen eller mattes tallrik borde vara en självklar rättighet, tycker vi. Synd att inte matte håller med!

  Lillagul - det blåste jättemycket den dagen! Avledande manövrar som leder till att bordet blir oövervakat måste absolut utnyttjas. Klart du måste provsmaka på kiwin! Du behövde ju inte vänta på någon sked, och då kunde du tala om för matte om den var lagom mogen eller inte. Förresten var du ju snäll och lämnade det mesta till henne...?

  Molly och Grabbarna - det var en riktigt komplicerad koreografi på de där löven! Inte är vi vana att se dem alldeles utanför fönstret heller. Vi ser riktigt långt och det är spännande. Kurr och burr.

  Inkan - allt måste provsmakas, även om det är lite trångt om utrymmet! Matte tyckte nog också att det var en lite kulig bild, eftersom hon hellre knäppte kort än tog bort glaset. :)

  SvaraRadera