tisdag 2 november 2010

Snoddas

Matte glömde nog att stänga till badrumsskåpet helt igår innan hon gick och lade sig. Därinne finns spännande skatter som mattes tandborste, hårklämmor, snoddar och diverse greppvänliga tuber med hudkräm i. Tillfället kunde alltså inte gå oss ur tassarna.


Om man hoppar upp i handfatet och ställer sig på bakbenen med framtassarna stödda mot badrumsskåpet så når man så lagom upp dit. På morgonen upptäckte matte att hela skåpet var länsat på hårsnoddar. Två av oss är på sannolika skäl misstänkta för inbrottet i skåpet. 


Svarte Mysak har ända sedan han var liten kattunge tyckt om att bära omkring små lätta saker i munnen och har tidigare visat sin skicklighet i snoddbortföring. Snoddarna har dock tidigare alltid återlämnats oskadda till sin ägare.


Svarte Mysak - cat burglar?


Då de bortförda offren denna gång återfanns svårt lemlästade, faller misstankar även på lilla avknipsarkatten, från denna dag också känd under benämningen Snoddas. Offren påträffades under köksbordet avknipsade på mitten. I vissa fall, då snoddarna hölls samman av små metallclips, har snittet lagts med stor precision på varsin sida om clipet.


Snoddas - hårbandens skräck?


Då inga vittnen trätt fram, har undersökningen lagts ned och matte har införskaffat nya hårsnoddar.

12 kommentarer:

 1. hahaha!
  Bra jobbat!
  Tvåbeningarna får skylla sig själva om de inte stänger in de saker de inte vill vi ska leka med!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Wow! Jag är helimponerad! Det här ska jag lägga på minnet.

  Nospuss!

  SvaraRadera
 3. Det var möjligtvis inte så att matte lämnade skåpet öppet med flit för att hon hoppades att det skulle försvinna saker så hon fick nya till sitt skåp?? Snoddar är ju kul! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Jag tycker inte det begicks ett brott. Det förstår väl alla att ni bara undersökte snoddarna för att kontrollera hållfastheten, så matte inte skulle göra sig illa.

  SvaraRadera
 5. Hårsnoddar är urkul att leka med och släpa på. Matte får skylla sig själv, när hon lämnar dem så spinnande lätt tillgängligt för bortförande.
  Det enda vittnet må vara Findus, men inte tjallar han på sina polare. Matte får förvara sina snoddar med större omsorg.

  SvaraRadera
 6. Det är ju många undersökningar som måste läggas ner i brist på bevis. Några katter, några avbitna hårsnoddar - vad bevisar det? Absolut ingenting.

  SvaraRadera
 7. Sannolika skäl...det är väl den lägre graden? Och att saken redan är nedlagd pekar ju på en ytterst svag bevisning. Möjligtvis skulle DNA kunna påvisa något, men frågan är om några hårsnoddar är värt det? Tycker att matte gjorde en salomonisk avvägning där. Och förhoppningsvis har hon lärt sig att stänga skåpet.

  SvaraRadera
 8. jag är en hårsnodds bödel. jag dödar alla och lämnar bara metallklippet. men matte gömmer dem nu. hon är orolig för att det ska förstöra mina tarmar. klokt, men sorgligt. tass Dino

  SvaraRadera
 9. Men hur kan matte anklaga er? Det ser man ju direkt att oskyldigare kattansikten får man leta efter...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 10. Max och Måns - klart matte får stänga skåpdörren om hon vill ha sakerna ifred! De är ju så skojiga, de där småprylarna.

  Mulla - välkommen till oss. Skåpdörrar på glänt är bland det mest lockande vi vet! Måste utforskas, bums. Kurr och burr.

  Dui och Deco - man vet aldrig med luriga matte. Snoddar är så lagom stora att bära på. *buff*

  Sippo - mjaaa, det kan nog ha varit så Rasmus tänkte. Matte måste ju ha hållbara grejer.

  Smulan och Amanda - det är verkligen skoj med snoddar. De rör sig så roligt, liksom slingrar till, när man petar på dem. Findus har inte sagt ett jam om vad han har sett.

  Kattson - nää, matte kom ingenstans med snoddashistorien. Och varför ska det alltid vara vi kissar som har hittat på bus? *frågande*

  Gustav - matte hummar och blir osäker, men lägre graden låter definivt trevligare. För oss. Äschjam, inte ska vi bry oss om DNA. *host, harkel* Tycker nog att matte måste överse med händelsen och stänga till skåpet ordentligt.

  Kattnosar - ååå, tycker du också om att leka med snoddar, Dino? Det är ju jamarskoj! Fast det där med att bita av dem gillade inte matte. Hon blev orolig för var delarna tog vägen, precis som er matte. Kurr och burr.

  Alice - tack för stödet! Det känns lite smått jobbigt när matte får för sig saker helt utan bevis. Nosbuffar.

  SvaraRadera
 11. Ligan tror att en tredje katt har smugit sin in och haft sönder schalen.
  Mjau

  SvaraRadera
 12. Inkan - det var väl genialiskt av Ligan att komma på det! Nog ser vi sååå oskyldiga ut? Kurr och burr.

  SvaraRadera