fredag 19 november 2010

Test: Jobbar din människa för mycket?

Häromkvällen läste vi, att smarta kissen Nikita och hennes kompisar på Södertälje katthem skulle ställa blogghjälpen mot väggen. De tyckte, att hon ibland kunde skylla på jobbet när viktiga kattsaker skulle uträttas. Hmm, undrar om inte vi också borde tuffa till oss lite och fråga matte om det där jobbet som hon ofta skyller på?


Rasmus: Hörru matte, varför har du varit så lat med att hjälpa oss att blogga den här veckan? *strängt*
Matte: Jamen, det har varit så mycket på jobbet. 4 personer har varit lediga eller sjuka, och det är mycket om man bara är 10 stycken i vanliga fall. *ynkar sig*
Findus: Inga men! Det är faktiskt helt onödigt att du är så många timmar på jobbet varje vecka!
Matte: Jooo, det förstås. Men vill ni inte att jag ska ha råd att köpa Dentisar och Kungliga Kaninen till er? Och en och annan myntad mus?
Isak: Muslingar hit och muslingar dit. Det finns annat viktigt också. Se här, vi har fått post från Smulan och Amanda som du måste hämta ut. *pekar med hela tassen*
Matte: Inte ikväll, väl? Jag är ju så trött... och förresten är det sent.
Rasmus: Inga men, jamar vi ju! Jourbutiken har faktiskt öppet till klockan sent. Ända till elva. Marsch iväg!


Vår erfarenhet efter den här veckan är att matte gärna skyller på jobbet. Fast ibland jamar hon förstås sanning också. Det brukar märkas på hennes uppförande. För att hjälpa våra medkatter att kunna diagnosticera om deras människor jobbar för mycket, har vi sammanställt ett litet test.


 • Är din människa alldeles för trött att gosa när du kommer och nosbuffar halvfyra på morgonen så att h*n morrar åt dig som en skällis i stället för att klia dina öron?
 • Är det bråttom, bråttom på morgonen så att Bregottpaketet glöms framme och du kan slicka i dig så mycket du vill?
 • När din människa ska titta på en film på kvällen, glömmer h*n att slå på DVD-spelaren och sitter och stirrar rakt fram på myrornas krig på TV utan att märka något?
 • Får du kvällsmat tre gånger för att din människa glömt om h*n redan gett dig mat?
 • Håller du på att bli utestängd i trapphuset av din stressade människa?


Om du svarat "MJAAA" på tre eller fler av frågorna är det stor risk för att din människa stressar för mycket på jobbet!  Ta ett allvarligt jam med denna/e om vad som är viktigt här i livet, nämligen glada och nöjda kissar!  (Tyvärr måste vi meddela att vi misslyckats med att uppfostra vår människa. Vi kunde tassa ned MJAAA på alla frågor i testet.) 


funny pictures of cats with captions
see more Lolcats and funny pictures

11 kommentarer:

 1. Vi är nog mycket bortskämda, för matte är hemma hela dagarna, nästan ALLA dagar.
  Hoppas att er matte hämtar paketet, för det finns spännande saker till er i den. *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Det där känner vi igen! Men vi har tur för vi har både husse och matte och oftast är någon av dem hemma på morgonen eller inte alltför sent på dagen. Flera portioner mat på kvällen gör inget i och för sig (det är ju extremt snålt hos oss) men Dentisarna"suck" Hoppas det blir extra gos, mys och bus nu då. Nobuff

  SvaraRadera
 3. Smulan, Amanda och deras 2-benta - visst önskar vi att matte kunde vara hemma liiite mer, även om vi vill att hon ska gno ihop pengar till våra Dentisar. :) Självklart ska matte hämta ut paketet snarast. Hon fick en liten tidsfrist till imorgon, men då bär det av till utlämningsstället. Vi är ju jättenyfikna, så vi kanske inte kan sova inatt. *trampar ivrigt med tassarna* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Dui och Deco - mmm, det där med att få kvällsmat flera gånger var ju faktiskt en fördel. Fast mest är det trist, för matte blir så grinig och trött när hon jobbat mycket. Bra för er att matte och husse har lite olika tider. Då hinner ena gosa mer på morgonen och den andra kommer hem tidigare på kvällen. Vi håller tassarna för att Dentisransonerna ökar snart! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. min människa jobbar alldeles för mycket det kan jag sätta tassen på

  SvaraRadera
 6. Här började vi också fundera öve det där matte kallar jobb när vi läste Nikitas inlägg, vi blev lite oroliga ett tag. Tur att ni kom med er checklista, vi kunde svara Mjaa på flera av punkterna så matte är nog på jobbet ändå som hon säger. Listan sparar vi ner, den kan komma väl till tass vid flera tillfällen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Vi har nog också lite tur eftersom vår husse är hemma hela dagarna. Fast trots det så kan han ibland glömma bort viktiga saker, som att ge godis och sånt.

  SvaraRadera
 8. Maya - din människa också? Vilka konstiga idéer de har, våra tvåbeningar. Man borde jobba lagom mycket, tycker vi.

  Alice - klart man undrade när man läste vad Nikita skrivit. Går de verkligen till jobbet som de säger? Men när vi tänkte efter, blev vi nästan helt övertygade om att matte jobbat den här veckan, som hon sagt. Fast testet kan man behöva göra fler gånger! Kurr och burr.

  Sippo - det är jättekonstigt att man kan glömma bort något så viktigt som att ge godis! Fast så gör vår matte med. Tur att man kan jama ifrån ordentligt.

  SvaraRadera
 9. Jag visste inte att det var flera som hade samma problem med "arbetande" människor som vi på Södertälje Katthem, men på ett sätt var det ju bra att det inte bara var blogghjälpen. Man blir ju lite orolig att hon ska vara fegast i hela Sverige när deet gäller at skylla på jobbet. Jättebra checklista, den ska jag ta med mig när jag nån gång flyttar till ett eget hem.

  SvaraRadera
 10. Ligan har helt klart en Matte som jobbar för mycket. :-(

  SvaraRadera
 11. Kattson - det verkar som om vi är flera som har människor som skyller på det där jobbet. Undrar vad de gör där hela dagarna, egentligen? *funderar*

  Inkan - jam-ha, då har vi en matte till som stressar på jobbet. *skakar på huvudet* Märkliga människor.

  SvaraRadera