torsdag 25 november 2010

Vidare utredning

Jamlundakuriren kan meddela, att prasselutredningen på StationsOmrådet har fortskridit. Stationskattsmatten övermannades av sömnen i sin vakttjänst, men i tidigt morgonljus uppsökte hon brottsplatsen. Där, i hörnet nära balkongdörren, återfanns skvallrande små vita flagor på golvet. 


Tre av varandra oberoende svansförsedda vittnen hävdade att detta måste vara spår av det kalla vita som faller ned utomhus. En närmare undersökning fastslog att så inte var fallet. Det vita var tunna pappersflagor som härrörde från papperet uppklistrat på sovrumsväggen. Då Stationskatternas matte hade tämligen diffus uppfattning om hur en korrekt säkring och behandling av spår går till, hämtade hon ett limstift och utförde diverse restaureringsarbeten på platsen.


Påföljande natt lyckades tvåbeningen få en skymt av brottslingen. En pälsklädd, gråstrimmig yngling jagades under vattenbeskjutning från platsen. Efter en stund visade också en påpälsad rödhårig herre intresse för brottsplatsen, vilket födde spekulationer om en medbrottsling.


Den senaste händelseutvecklingen är att tvåbeningen hittade större vita flagor i sovrummet vid hemkomsten från sitt jobb. Detta tyder på att prasselkuppen fortgått under dagtid. Matten avböjer att kommentera, men anonyma källor nära utredningen uppger för vår kurrespondent att matten är ilsken som en hel bikupa. Källan berättar vidare att det råder oro i Området för sanktioner. Det ryktas om en nära förestående omplacering av en bokhylla för att blockera tillträde till brottsplatsen. Vidare har människan ertappats med att bära omkring på en klosax. 


Detta var allt för idag från kurirens utsände.  Händelsernas utveckling ska noga bevakas och rapporteras. 

12 kommentarer:

 1. Det verkar som om matte MISS-tänker er!!! Och hota med klosax bara så där, det är verkligen inte snällt!Förslår fjäsk-dvs gosa så mycket ni kan så fattar hon att det inte är ni. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. se upp så att inte ni blir anklagade för något....

  SvaraRadera
 3. Hm , tror inte att jag ska låta Kjelle Bus läsa detta :)
  Inte för att jag tror att ni grabbar på någotvis skulle vara inblandade i detta , men man behöver ju inte ge Kjelle uppslag på fler bus precis ;-)

  SvaraRadera
 4. Fnissvoff, fnissvoff fnissvoff!
  <3 underbar framställning <3!
  *vift vift vift*

  SvaraRadera
 5. Men, är det någon som förstör mattes tapeter hos er? Vem kan det vara som smiter in? För jag kan aldrig tro att ni oskyldiga katter skulle göra så! Kan det vara spöket som var hos Sippo häromdagen? *morrhårsdarr* Oj, vad spännande det skall bli med fortsättningen!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Vilken spännande och välformulerad rapport! *klappar tassarna* Men det verkar som om matte misstänker er för något. Men vi vet ju alla hur oskyldiga ni är egentligen.

  SvaraRadera
 7. Oj, så spännande. Vem kan det vara som busar om nätterna hos er, för NI har väl ingen aaaning om hur eller varför det fanns små pappersbitar nära balkongdörren i hörnet.

  Väntar med spänning på upplösningen. Förresten, varför fanns det ingen fotograf för att säkra spår på brottsplatsen?
  *nosgos*

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco - lustigt att ni skriver det, för det är nästan så att vi känner oss lite misstänkta! Klosaxen har matte redan använt, så nu har vi så trubbiga, tråkiga klor. *sniff* Gos låter som ett bra tips just nu. Kurr och burr.

  Maya - matte säger inget rakt ut, men vi tycker det finns vissa antydningar om vilka som är misstänkta...

  Lillagul - hmm, konstigt, matte nickar instämmande när hon läser vad du skrivit. *förvånade*

  Trassla - tackjam. *spinner* Man har inte roligare än man gör sig... även om nattprassel i tapeterna INTE tillhör mattes favoriter. Kurr och burr.

  Alice - det är jättekonstigt med tapeterna, hur de bara kan gå sönder så där. Läskigt om det är ett spöke som irrar omkring här. *ryser* Hoppas allt får sin förklaring. Helst en som inte inbegriper oss missar. Nosbuff tillbaka.

  Sippo - tackar, det är så skönt att höra att våra vänner inte misstror oss. (Hör du det, matte?) Konstigt att det alltid är vi katter som ska misstänkas när det händer något.

  Smulan och Amanda - något rackarns busfrö är det som ställer till det. Klart att vi borde haft en fotograf på plats. Matte lyckas visst klanta till det mesta i utredningen. *suckar* Kurr och burr.

  Inkan - hihi, vilken bra idé! Ska genast föreslå det för matte.

  SvaraRadera
 9. Men matte tror väl inte att ni...???
  Nä så tokigt kan det ju inte vara. Men väldigt mystiskt. Fortsatt noggrann bevakning är av nöden.

  SvaraRadera
 10. Men vad är det som händer hos er??? Nu måste ni ordna med vaktskift, för att se vem som gör vad! Så att ni frias från alla misstankar, menar jag. OM nu någon skulle tro att det var ni, alltså!

  SvaraRadera
 11. Kattson - mystiskt är rätta jamet! Ibland är det nästan så att vi undrar om matte inte misstror oss? Men här ska hållas noggrann vakt!

  Gustav - det sker väldigt märkliga saker här. Vaktskift är nog enda lösningen, för matte bara somnar hela tiden. Hon tar visst inte uppgiften på allvar.

  SvaraRadera