onsdag 3 november 2010

Mystisk åverkan

I veckan upptäcktes en mystisk åverkan på en av mattes favorithalsdukar. I stället för att vara lite slött draperad över galgen med vinterjackan, så låg den på golvet. Underliga håligheter hade till synes spontant uppstått i tyget.


 Findus: Hallåjam, det var värst vilken luftig sjal du har fått, matte.

Matte, vars misstänksamma natur vi tror att vi omnämnt  en eller ett par gånger tidigare här i vår blogg, tycktes mena att kvittermissen hade något med sakernas tillstånd att göra. Självfallet ville Rasmus varken bekräfta eller förneka någon inblandning. Han ansåg, att en låg profil var mest gynnsam med tanke på veckans Dentisranson.

 Rasmus: Det är nog en spökkattdräkt från Halloween som någon bus- eller godiskatt har glömt?

Se här, man trär in huvudet i stora hålet och framtassarna i de små på sidan. *trampa, böka*

Nu verkade det dessvärre så, att matte tycktes  fast övertygad om att buskatten kunde sökas på ganska nära håll. Inom lägenhetens väggar, så att jama. Då kände sig Rasmus manad att påpeka, att Snabeldraken fortfarande var halshuggen. Alltså har dammråttorna vuxit sig stora och feta och börjar snart djärvt ströva fritt inom stationsområdet.  Ett samtal till skadedjurssanerarna kan inom kort vara av nöden. Förmodligen, resonerade lillmissen, hade dammrådisarna i sin stora hunger tuggat i sig av halsduken.

Detta låter som fullt rimliga förklaringar, tycker vi, men matte är visst inte fullständigt övertygad. Vad tror ni? Tassa ned ditt jam i undersökningen här intill. Det är tillåtet att välja flera svar i enkäten, och det går att lämna tassavtryck fram till och med lördag 6 november.

14 kommentarer:

 1. Klart det är dom feta dammråttorna som varit i farten !!! Det ser man ju på dom stora hålen :)

  SvaraRadera
 2. Känner man väl igen råtthål när man ser dom!! Om ni vill ha ett expertutlåtande, alltså!

  SvaraRadera
 3. Dammråttorna skulle det apselut kunna vara, men om man tänker på uttrycket "Dammtussarna under sängen är änglarnas små tofflor" så garderar jag med Spökkatten. Det skulle i och för sig också kunna vara kunna vara avknipsarkatten som knipsat fram ett litet hjärta till sin älskade matte....
  Gos!

  SvaraRadera
 4. Jag garderar med både spökkatten och dammråttorna. Men jag tycker det är synnerligen fräckt av er matte att komma med anklagelser två dagar efter varandra! Har hon varit på er kattmynta och sniffat och fått såna där vanföreställningar som kan uppstå om man tar för mycket droger? Det ser ju vem som helst att ni katter är helt oskyldiga!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Det var det jamaste!
  Att er matte över huvudtaget tänker tanken att någon utav er lugna snälla väluppfostrade herrar skulle göra något sådant!
  Dags att tassa ett brev till KOK.
  Kattombudskatten!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Detta är ju ett klart fall av dammråttornas framfart. Jag förstår inte varför er matte jämt envisas med att misstänka stackars Rasmus.

  SvaraRadera
 7. Helt klart dammråttorna eller möjligtvis en mal, matte säger att de finns bland kläder ibland. Inte skull Kvittermissen gör hål i mattes sjal, det vore ju dumt med tanke på godis och sån´t. Noabuff

  SvaraRadera
 8. Vi tror på rådisarna och graderar med en kvarglömd spökkattdräkt från den gångna helgen. Lille Rasmus är nog oskyldig, inget kan ju bevisas utan vittnen och det finns väl inte.
  Fast liiite MISStänkt är det ju. Hålet som ser ut som ett hjärta är rätt gulligt :-). Tänk att dammrådisar är så duktiga! Nosgos

  SvaraRadera
 9. Haha, underbart inlägg! Håller på dammråttorna eller möjigtvis sjal-malarna. Inte katten gillar missar mattesjalar...?
  Tassklappar!

  SvaraRadera
 10. Av egen erfarenhet, så gissar vi på ett snuttehål. Riktigt goa, gosiga snuttegrejor går det ju hål på. Ju mer vi saknar matte, desto större snuttehål.
  Nosbuffar
  Mozart & Vincent

  SvaraRadera
 11. Det verkar som ett dammråtthål, men det skulle också kunna vara en jättemal. Att misstänka oskyldiga katter är ju häpnadsväckande.

  SvaraRadera
 12. så klart det är dammråttorna - något annat kan det INTE vara...

  SvaraRadera
 13. Lillagul - de var verkligen stora,hålen! Men om råttorna är feta så behövs det nog?

  Gustav - hah, nu kan vi visa matte att det är intygat av en expert! Då kan hon mumla om avknipsarkatter bäst hon vill.

  Gunsan - kloka ord. Och inte kan man städa undan änglarnas tofflor heller? Det där med hjärtat hade matte inte sett. *fniss*

  Alice - jamarns elände, kan det vara så illa att matte har varit i vår kattmynta? *oroliga* Det skulle förstås förklara alla vilda beskyllningar. Kurr och burr.

  Max och Måns - bra idé, här knåpas ihop ett utkast till KOK med detsamma. *buff*

  Sippo - vi har också märkt en tendens hos matte att skylla väldans mycket på lillmissen. Mörtigt!

  SvaraRadera
 14. Dui och Deco - en mal? Matte får kanske kolla sina kläder extra noga så att det inte finns hyresgäster. Nosbuffar.

  Smulan och Amanda - inga vittnen här, inte. :) Hjärtat var faktiskt gulligt, fast matte inte såg det förrän några påpekade det i kommentarerna. Kurr och burr.

  Frasse - tackar. Näää, vi tror inte heller att mattesjalar är någon kisemissdeliKATTess. Matte måste ha fått något om bakfoten. *kurr*

  Mozart och Vincent - hmm, snuttehål? Kanske matte skulle bli gladare att höra att vi saknar henne. *buff*

  Kattson - man kan tyvärr råka ut för en hel del häpnadsväckande saker. Tänk att bli beskylld så fort det händer något! Precis som du säger kan ju övriga faunan ha med saken att göra.

  Maya - tack för stödet. Vi tror att dammrådisarna ligger och fnittrar under sängen åt mattes beskyllningar mot en stackars katt.

  SvaraRadera