söndag 14 november 2010

Fnissande lussande

Nu har tävlingarna för årets Lussekatt börjat poppa upp lite här och där, har vi sett. Matte har nog inte tänkt anmäla oss, men vi kände att vi kunde behöva fräscha upp minnet lite. Det är bra att kunna jama med i texterna när man ser Lucia på TV tidigt på morgonen. Matte sitter med tekoppen i handen och tittar, och kanske vi kan få någon extra ranson Dentisar att knapra på? Därför googlade vi lite om Luciatexter. Än slank vi hit,  än slank vi dit, och än slank vi in på en skojig sida, Saltmannen.


Saltmannen visar knasigheter om felhörda låttexter, där någon sjungit med i sångerna men inte riktigt förstått/hört texten utan sjungit med egna ord. Ibland med riktigt dråpliga reslutat. *fniss* Människorna har ju förstås inte lika bra hörsel som vi kissemissar har, och då kan det bli rejält fel. En liten dos knasigheter på temat Luciasånger kommer här.

 • Lusse Bulle, Lusse Bulle, elva nätter före jul.
 • Lusse lelle, Lusse lelle, älvan äter före jul. 


Här sjunger kören inte fel. Bara överjordiskt vackert.

 • Staffan var en stalledräng med taco i sin hjärna.
 • Staffan var en stall-legend.

En liten julsång slinker med också:

 • En liten tid vi leva här, med mycket möbler och ett stort svärd. Hej Tomtegubbar...

Matte och vi har en annan favorit bland felhörningarna. Den får komma med ändå, fast det inte är en Luciasång.
 • Teddybjörnen Fredriksson, hans moster var afghan.
Kan skällisen verkligen vara björnens moster? *förvirrade*

13 kommentarer:

 1. "Fniss" där ser man hur det går för våra tvåbeningar som inte hör ordentligt..Vi borde få en Dentis för varje gång de inte hör vad vi jamar..Nosbuff

  SvaraRadera
 2. *lol* Ja . jisses vad fel dom där 2-benta kan höra :)

  SvaraRadera
 3. Hihi... täk så kuligt det ka va att höra fel... *nosgos*

  SvaraRadera
 4. Ja nog hör de där tvåbeningarna dåligt ibland... Jamar man efter godis kommer de med en rasselråtta, jamar man efter bus kommer de och vill gosa osv, vidare smarta är de inte...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Typiskt människor som inte tvättar öronen ordentligt. *suckar* Tänk så fel det kan bli då.

  SvaraRadera
 6. Håller med Alice, vidare smarta är inte tvåbeningar. Men det gör ju inte så mycket, i alla fall inte för de tvåbeningar som har lyckan att ha en katt eller fler.

  SvaraRadera
 7. Det är roligt med LusseKatter.
  och gott

  SvaraRadera
 8. Hahaha och jubeljam!!! Så himla kul! Afghan...!! :-)
  Men de gör väl så gott de kan med de öron de har, våra kära hussar och mattar. Roligt blir det i alla fall :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 9. Fniss, ja vi kan inte heller förstå att tvåbeningar inte jämt hör vad som sjungs.
  Dom, borde lära sig bättre, mjau

  Tassekram/
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 10. Vad är det vi hör? Har matte inte tänk anmäla er? Jag tror i alla fall att Isak gjort sig finfint med en luciakrona på huvudet ;)

  SvaraRadera
 11. Är allt bra med er grabbar? Kanske är ni fullt upptassade med att öva in juljam till Lucia? Ta inte för mycket av glöggvattnet bara.

  Nosgos!

  SvaraRadera
 12. Dui och Deco - vilken bra idé att få en Dentis när de inte hör! Vi skulle ha en hög med Dentisar att ligga och vräka oss i. Knapra på också, förstås! Kurr och burr.

  Lillagul - tvåbeningar måste ha allvarliga konstruktionsfel på öronen! Undrar om det är för att de inte kan ställa in lägena ordentligt och vifta med dem åt rätt håll? *hihi*

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - det blir så tokigt så det blir underhållande. *fniss* Tasskram.

  Alice - det har du förjamat rätt i! De kommer ALLTID med fel saker, fast man har jamat jättetydligt vad man vill! Kurr och burr.

  Sippo - nä, det är förstås inte ofta vi har sett matte slicka sig i öronen. Undrar om vi borde göra det? *funderar* Fast jamiska verkar matte ha svårt att förstå i alla fall.

  Kattson - näää, inte är de särskilt smarta, tvåbeningarna. Tur att matte har oss som tar tass om henne. Alla borde ha en kisse hemma så att de klarar de mest enkla saker!

  SvaraRadera
 13. Inkan - skoj att vara med när det bakas. Och att ligga och mysa på nygräddade bullar är varmt och mysigt, kan vi intyga. Goda också? *lägger på minnet*

  Frasse - hehe, egentligen borde vi vara glada över att de hör så fel. Underhållande blir det ju! Väldigt underlägsna öron har de hur som helst. Undrar om det går att önska fina kattöron i julklapp?

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan - hur svårt kan det vara att höra rätt? *förvånade* Fast ganska roligt blir det! Kurr och burr.

  Goliath och Lisen - Isak? Isaaaak?! Står du framför spegeln och virar julgransbelysningen om öronen? :)

  Nea - vi gnolar lite på Luciasånger i lugn och ro medan matte är på jobbet. Glöggvattnet har inte kommit fram ännu, men snart... Få se om vi kan få matte att göra mer kattvänliga pepparkakor i år. Tonfisksmak, kanske? *funderar* Kurr och burr.

  SvaraRadera