söndag 21 november 2010

Mössmingel

Findus: Näpp. Inga bilder. Jag surar faktiskt!

Matte hittade så fina, spännande bilder på en blogg. Vi tittade och beundrade. Mjaaa, man kan säga att vi inte kunde se oss mätta på fotona.

Rasmus: Hörde nog vad du sa, matte. *mutter*

Det fullkomligt vimlade av små sötnosar på bilderna. Ja, inte bara nosar utan även de små tassarna och morrhåren var gulliga. Lillmissen noterade särskilt att de oknipsade svansarna såg ut att vara delikattesser. Vi tyckte att de kunde passa utmärkt som lekkamrater till oss. Men vet ni vad matte har fräckheten att antyda? Att vi det var risk för att vi skulle förstöra de små parvlarna. Varför säger hon sådana konstiga och ogrundade saker? *häpna*

Isak: Kan jag inte få titta på bilderna bara en gång till? *bedjande*

Vad är det då för söta bilder vi jamar om? Det är på en massa små kuliga möss. Det är möss som målar porträtt, möss som badar i en tekopp, bakande, dansande, kakknaprande möss... Titta själva in hos dem HÄR. Det är väldans spännande att lära sig lite om hur mössen lever. Och inte skulle vi förstöra något! Bara leka med dem lite grann...

14 kommentarer:

 1. Vilka bilder! Vi skulle också vilja leka med dem! Förstår inte hur er matte tänker när hon säger att ni skulle förstöra.Det skulle ni ju aldrig göra Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Dui och Deco - ibland får de för sig så konstiga saker, tvåbeningarna. Visst såg de ut att vara skojiga att leka med? *drömmer* Nosbuff tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Oj vad mycket muslingar! De såg riktigt roliga ut... *drömmer* De skull vi också vilja leka med! Matte - kan du inte bjuda hem några? Bara några timmar....
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Jag undrar inte på att ni surar. Om ni vill titta lite närmare på goda munsbit... ähum, jag menar roliga leksaker är det väl inget fel idet?

  SvaraRadera
 5. Oj så fina möss, gulliga är dom också... Inte undra på att ni vill leka med dem.
  Fast ni får nog nöja er med de muslingar vi skickade. De är inte lika ömtåliga som dom på de fina bilderna. *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Totalt grundlösa anklagelser. Hur kan bara matte tro sådant om er? *chockad*

  SvaraRadera
 7. Vi dreglar morrar smider planer.
  Vi vill äta upp allihopa!
  *mums*

  SvaraRadera
 8. Alice - hoppas din matte bjuder hem några små möss. De är nog väldans bra lekkamrater, tror vi. Kurr och burr.

  Kattson - ibland måste man sura för att visa att man inte tolererar vilka beskyllningar som helst.

  Smulan och Amanda - nog var de söta, de små mössen. Fast matte tycks också tro att de är väldigt okattanpassade. De mössen som vi fick av er var jättefina och kuliga att leka med, så det är tur att vi har dem! Kurr och burr.

  Sippo - förskräckliga saker som matte kan häva ur sig! "Förstöra"... *fnyser*

  Max och Måns - de såg onekligen ut som små läckerbitar. Lycka till med planerna!

  SvaraRadera
 9. Inkan - liiite lek måste de väl hålla för? ;)

  SvaraRadera
 10. Våra människor misstolkar ofta vårt djupa, kattliga intresse för möss, fåglar och andra trevliga djur. Vi vill ju bara vara dem riktigt nära för att DETALJSTUDERA deras anatomi. Sedan kan det inte hjälpas att man ibland blir TVUNGEN till patologisk undersökning...av vetenskapliga skäl, alltså!

  SvaraRadera
 11. Gustav - en vetenskapligt intresserad kisse har det inte lätt. Tänk att bli så misstrodd när man bara försöker vara en hårt studerande katt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Hej pojkar vad fina ni är på bilderna, har matte börjat julpynta än? här hemma går katternas husse i stora planer och matte (jag) mest suckar >< Katterna älskar att klättra i granen, gör ni?

  /Em

  SvaraRadera
 13. Em -tackar! Inget julpynt i sikte än så länge! Matte brukar inte ställa fram så mycket, och urvalet har begränsats ytterligare sedan lilla sladdavknipsarkatten Rasmus flyttade hit. :) En gran att klättra i?! Ååå... *andäktiga* Matte, varför har vi inte skaffat det? Kurr och burr.

  SvaraRadera