torsdag 11 november 2010

Räksjukan

En snopen matte skulle lägga in en burk Ben&Jerry-glass i frysen. Snopen, därför att frysens strömbrytare var avslagen. Hur gärna hon än skulle vilja skylla detta trista fenomen på någon annan, fick matte inse att det nog var hon själv som låg bakom. För en tid sedan skulle hon slå om funktionsläget från snabbinfrysning till normalläge men tryckte på fel knapp i hastigheten, nämligen strömbrytaren. *skakar på huvudet*


Allt som låg i frysen var fortfarande kylskåpskallt, men fullständigt upptinat. Mest var det ointressanta saker som bär och grönsaker. Lite kryddväxter fanns det också. Men sedan uppdagades den riktiga förlusten.


Isak: Det doftar väldans gott här. *snusa, sniffa* Tror bestämt det finns räkor i närheten!

Hela påsen med frysta räkor var alldeles upptinad och vattnig. Vi jamade förstås ändå, att vi ville ha en riktig räkfrossa, men det ville inte matte gå med på. Hon sa att vi kunde få vinterRÄKsjuka. Det lät ganska trevligt, och det sa vi åt matte. Fast matte envisades med att det minsann inte alls var så trevligt med räksjuka. Eller sa hon kräksjuka? I vilket fall, det var med stor sorg vi såg henne kasta bort påsen med räkorna. Bakslug som matte är ibland, så gick hon genast ut med soppåsen, så det går inte att sopsortera i natt heller. *suckar*

8 kommentarer:

 1. nej men oj, inte ska ni ha räksjukan. Det är bättre att låta bli då och äta friska räkor istället...

  SvaraRadera
 2. Nej fy, det räcker mer än väl att Gustav är sjuk och kräks, inte vill vi att ni skall få RÄKsjuka! Där var er matte förståndig! Här fick vi prova temptations med ostsmak idag och jamarns vad goda de var! Jag gillar inte vanliga dentisar men de där var så goda att morrhåren krullade sig! Ni får be matte om lite godis istället för räkorna.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Det var tråkigt med räkorna. Jag tror ni får kolla vilka knappar matte trycker på lite noggrannare i framtiden. Men, nu får hon väl köpa nya räkor, och de behöver nog provsmakas innan de läggs i frysen igen. Tala om det för matte!

  SvaraRadera
 4. Vilket slöseri på så goda saker! Men det är klart vi vill ju att ni ska vara friska så det var nog klokt av matte ändå. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Fick ni inte en endaste räka??? Fyjam så trist, fast å andra sidan så kanske matte hade rätt i att skydda er från räksjukan eller vad den nu hette.

  SvaraRadera
 6. Trist att matte tryckte på fel knapp och räkorna blev dåliga.
  Bra att hon genast kastade soppåsen för OM ni hade "sopsorterat" under natten hade ni kunnat bli jättesjuka.
  Vi katter är dock väldigt duktiga på att rata dålig mat, men kanske inte lite dåliga räkor.

  Matte köper säkert mer räkor åt er alla.

  SvaraRadera
 7. Men fy vad trist att höra !!!
  Både att matte tryckt på fel knapp o att den förväntade Räkfrossan blev inställd !
  Var nog ändå tur att er matte genast gick ut med soporna , för jag har hört att den där VintekRÄKsjukan är hiskelig !!!

  SvaraRadera
 8. Maya - du har nog rätt att det är bättre med alldeles nya. Matte skall omedelbums skickas iväg. I alla fall när affärerna öppnar...

  Alice - Vad bra att ni har hittat ett godis som ni gillar båda två! För du, Alice, har väl inte varit så förtjust i de flesta kattgodisar om vi minns rätt? Bra idé att be om mer godis! Nosbuffar tillbaka.

  Kattson - mjooo, nog visste vi att matte behövde övervakas, men att hon till och med slog av frysen? Provsmaka nya räkorna... *noterar*

  Dui och Deco - synd att slösa bort räkorna, men om de var dåliga så vill vi förstås inte bli sjuka. Får jama med matte om nya räkor i stället! Nosbuff.

  Sippo - nix, jättesnålt var det. Fast det luktade räkor långa vägar så fick vi noll och intet. *sniff* Men räksjukan är kanske otäckare än vad det låter?

  Smulan och Amanda - här ska genast tassas ned nya räkor på inköpslistan. Fånigt av matte att trycka på fel knapp. Man blir ju liksom så sugen på godsaker när de plockas fram!

  Lillagul - visst hade vi velat ha en egen räkfrossa. *drömmer* Fast om det är så som flera kompisar påpekat, att den är otäck, räksjukan, så var det kanske lika bra att matte slängde bort räkorna. Bäst att övervaka mattes knapptryckande i fortsättningen!

  SvaraRadera