fredag 5 november 2010

Snälla Findus, ät någonting!

Det är konstigt att saker och ting kan ändras så fort. När det gäller mat, så har matte alltid varit lite av en hönsmamma vad det gäller Isak. Han äter inte riktigt lika fort som vi andra och kan gärna leka med maten, vilket medfört en viss risk för att hans mat på något mystiskt vis bara kan försvinna.


Nu är rollerna ombytta. Matte går omkring och vaktar på sin lillbamsing Findus. I morse ville han inte äta RC Oral torrfoder, som han annars älskar. Matte blev förvånad, och hämtade lite lightfoder. Det gick inte heller ned. Mjau bitar i sås och Purina kycklingmousse bara slickade gullefjun lite på. När inte ens några Dentisar smakade, började matte nästan hyperventilera. Det är så olikt Findus, så att matte knappt blivit mer förvånad om det växt ut vingar eller ett extra par ben under natten.


 Snälla mattes gulleplutt, ät någonting!

Mattes nallebjörn dricker i alla fall, vilket känns som en lättnad.  I munnen syns inget särskilt, så det är nog inget som gör ont. Lådan vakar matte över som en hök, eller hönsmamma, vilken liknelse som nu passar bäst?

Efter jobbet hade matte hoppats att lite torrisar skulle slinka ned, men icke. Däremot lite tonfisk, fast en hel del blev kvar på fatet. I alla fall tills de andra kissarna kom dit. Nu i kväll blir det soffmys och lite försiktig magmassage, ifall det är den som bråkar. Gissa om matte kommer att ha ögon och öron på helspänn?

11 kommentarer:

 1. Oj, vi förstår matte mycket väl. Husse är precis likadan när det gäller oss katter. Vi håller tassarna för att Findus snart börjar äta igen och att han bara inte kände för det nu.
  *håller stenhårt*

  SvaraRadera
 2. Vi håller med föregående jamare!
  Kom igen nu Findus!

  SvaraRadera
 3. Men lilla Findus då, hoppas det inte är nåt allvarligt utan att du bara är lite hängig. Min kompis Wilma kan låta bli att äta ibland och matte blir lika orolig varje gång, men efter 1-2 dagar är hon som vanligt igen, hoppas det är samma sak med Findus! Vi skickar lite spinnhealing ifall att. *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Vi håller tassarna här med. Hoppas att det går över fort. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Det är klart att matte är orolig. Det är ju jättebra att han dricker i alla fall. Kom att tänka på hårsnoddarna, ifall han svalt en sån? Kan han ätit någon olämplig blomma? Kanske finns några råd här: http://www.veterinaren.nu/katt
  Annars, tveka inte att rådfråga jouren på djursjukhuset!

  SvaraRadera
 6. Sånt här är viktigt att hålla koll på, precis som matte gör. Bra att Findus dricker och vi hoppas han snart börjar äta igen.

  SvaraRadera
 7. :/ Vi gillar inte vad vi hör.. Det där med maten är allvarligt. Kanske är det som Katten Gustav säger? Hoppas och håller tummarna för att det inte är allvarligt och att han börjar äta snart igen!

  SvaraRadera
 8. Sippo - mjaaa, vi har förstått att våra människor blir väldans oroliga för vår skull om något är annorlunda än vanligt. Tack för tasshållningen, det hjälpte alldeles säkert!

  Max och Måns - tack för uppmuntran. Findus den luringen har börjat smaska i sig igen. Kurr och burr.

  Alice - vad skönt att höra att andra katter gjort likadant. Det var första gången Findus matvägrade och matte blev förstås jättenervös! Tack för spinnhealingen. Nosbuff.

  Dui och Deco - tack för tasshållningen! Det känns skönt att andra tänker på en när man är lite hängig. *buff*

  Gustav - just snoddarna var mattes skräck! Tack för länken. Matte var inne och kikade där. Nu äter Findus igen, men matte fortsätter förstås att hålla lite extra koll, även på lådbestyren.

  Kattson - puh, nu verkar mattes lillbamsing vara som vanligt igen, men matte är fortsatt vaksam. Hon vill se att såväl ätande, drickande och lådgång är helt OK.

  Goliath och Lisen - fyjam, det var ett riktigt skrämskott. Tack för tumhållningen. Som tur är, var det bara en dag som aptiten var dålig. Det var så ovanligt för matglada Findus, så matte blev rejält orolig och undrade vad orsaken var. Tassen!

  SvaraRadera
 9. Men Plutten då.
  Nu äter du säger Ligan !!!

  SvaraRadera
 10. Men lille gubben då! Vi håller våra tummar och tassar och hoppas att det bara är något tillfälligt.

  Tass & Kram

  SvaraRadera
 11. Inkan - bäst jag gör som Ligan säger! Fast matte tycker jag ska lämna de andras skålar i fred?!

  Molly och Grabbarna - tack för tass- och tumhållning. Efter en dag började jag mumsa i mig saker igen. Matte hoppas också att det inte kommer tillbaka, för det var otäckt, hälsar hon. Kurr och burr.

  SvaraRadera