tisdag 23 november 2010

Återfallsförbrytare

Jamlundakuriren kan idag rapportera om att StationsOmrådet haft besök av en förhärdad brottsling. Mitt i natten väcktes Stationskatternas människa av mystiska ljud i sovrummet. 


Prassel, prassel, ritsch lät det, uppger tvåbeningen för vår utsände kurrespondent. Då Stationskatternas matte trots alla sina brister, såsom snålhet med kattgodis, ändå försöker vara en god granne som respekterar tystnad nattetid, så visk-ryter hon yrvaket:
-Vad gör du? 


Prasslandet upphör omedelbart, och beskjuten av mattes pistol flyr brottslingen platsen. Åkallande diverse rysliga namn stiger tvåbeningen upp och laddar om pistolen under vattenkranen. Än är nattens prövningar inte över. Snart hörs visselsnusande andetag i mörkret, men då inkräktaren hör matte treva efter lampans strömbrytare vänder han på tassen och rusar sin väg i mörkret. Detta upprepas ett antal gånger, tills sömnen återigen övermannar tvåbeningen.


Vad är orsaken till prasselsmusslet? Är det mattes sparade 10000-kronorssedlar i Monopolpengar som är bytet? En undansmusslad kattgodispåse som lockar? Missa inte den uppföljande artikeln  som utlovas i kommande nummer av Jamlundakuriren.

14 kommentarer:

 1. Det låter rysligt, vad är det som händer hos er egentligen? Och matte med pistol, med vatten i! Det låter ju läskigt, tänk om ni hamnar ivägen för vattnet och inte inkräktaren?? Nosbuff

  SvaraRadera
 2. När kommer nästa nummer av Jamlundakuriren?? Ikväll? Hoppas det så man kan sova.

  SvaraRadera
 3. Men ååååhhhh, så där kan ni ju inte sluta! Fyjam vad spännande! Pistoler, vatten, prassel, brottsling, tassar och okänt byte... Hur skall det hela sluta? *biter på klorna* Hur skall vi nu kunna sova inatt?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Håller med Alice, det var inte snällt att få läsa något så pälsresande precis när man ska lägga sig! Det blir en sömnlös natt...

  SvaraRadera
 5. Vad spännande!
  Men att 2beningen är beväpnad känns sådär!
  Grrr...

  SvaraRadera
 6. Mjausan så spännande! Vi blir alldeles skakiga i morrhåren här hemma. Vi väntar med spänning på fortsättningen.

  SvaraRadera
 7. Jamarns så spännande... tur att vi inte hann läsa igår kväll för då hade vi inte kunnat sova.
  Hoppas att uppföljningen kommer, vi kan knappt bärga oss av den oliiidliga spänningen. Mjauis

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco - händelserik natt, kan man jama! Den där vattensprutan får man allt akta sig för. En yrvaken matte utan glasögon är ingen prickskytt, om man säger så... Kurr och burr.

  Kattson - får hoppas att nästa nummer förbereds snarast. Vi vill ju inte att någon ska ligga sömnlös!

  Maya - spännande men dåligt för sömnen, intygar matte.

  Alice - hujam, vilka otäcka ingredienser det var i nattens äventyr! Hoppas ni kunde sova litegrann i alla fall. Kurr och burr.

  Gustav - oj, oj, det var ju inte meningen att hålla alla vännerna uppe. Får hoppas att Jamlundakurirens utsände jobbar på flitigt.

  Max och Måns - visst är det läskigt med pistolen! Onödigt, tycker vi.

  Sippo - skakiga (och trötta) blir man när man har brottslingar på besök. Fortsättning följer!

  Smulan och Amanda - kurrespondenten får jobba på, helt enkelt! Vi vill ju inte att snälla oskyldiga kissar ska hållas vakna. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Undrar om det är spökkatten som har flyttat in hos er också. Vem kan det annars vara som prasslar om nätterna?

  Nosgos! Pss glöm inte att recensera Shreck och Puss in Boots sen)

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. Men huuu vad spännande. Vi väntar med med spänning på fortsättningen. Vem och vad kan det vara som prasslar i natten?

  SvaraRadera
 11. Sådant här kan ju få även en lugn katt att bita på klorna! Hemma hos oss har vi fritt nattprassel utan pistolhot dock. Husse och matte sover nämligen som klubbade... *suck*
  Väntar spänt på fortsättningen!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 12. Nea - allt är ett mysterium! Vem är prasselvandalen? Det vore riktigt, riktigt läskigt om det visade sig vara en spökkatt. *ryser* Recension utlovas när vi sett Shrekfilmen. Kurr och burr.

  Sol-Måne - det var riktigt läskigt, med en förbrytare som smög omkring och matte som viftade med pistolen. Vi undrar också vem det kan vara som prasslar...

  Inkan - det är en riktig rafflande historia. Och prasslande.

  Wikki - fyjam för pistoler! Fritt nattprassel låter riktigt tilltalande. Fast det beror förstås på vad man prasslar med, tillägger matte. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera