måndag 24 januari 2011

Att fåna sig eller att inte fåna sig?

Mungiporna pekar lite nedåt idag på matte. Och ändå tycker hon så mycket om pussel annars. Hur kunde det då bli så fel när Rasmus skulle göra sitt eget pussel till matte? På morgonen låg det en massa knipsade sladdbitar på golvet. Det var nog meningen att matte skulle bygga ihop dem igen. Fast det var väldans svårt för matte att få ihop sitt headset.


Nu är det inte första gången som lillmissen gör inbrott i väskan när matte glömt stänga dragkedjan ordentligt. Då lever alla sladdar farligt! Fast nu börjar matte få nog av att köpa nya hörlurar. Förresten verkar de inte vara alldeles lätta att få tag på heller, eftersom matte har en flera år gammal modell på sin mobil. Det känns lite onödigt att lägga ut mer pengar på headset än vad telefonen kostade en gång i tiden. 


Därför är matte lite i valet och kvalet. Ska hon satsa på något nytt, som dessutom har en bättre kamera än nuvarande? Kanske en ajfån? Mjaa, att fåna sig eller att inte fåna sig, det är frågan. Vad säger de hussar och mattar som har en sådan? Är de bra, och vad använder ni dem mest till? (Matte använder inte alltid sin mobil jättemycket, så hon är lite tveksam om det blir som att lyxrenovera köket när man på sin höjd kokar havregrynsgröt i micron.)  ;)  Råd mottages med tackJAMhet!


Så kan matte inte låta bli att visa detta ännu en gång. Synd bara att det inte är samma vinkel på bilderna hela tiden. Här ser ni den nyfikna balanskonstnären Isak i aktion. Klicka på bilden så händer det lite mer. 
Tillägg: Matte har använt PhotoFunia Animator för att åstadkomma detta.


Cat burglar.

12 kommentarer:

  1. Snygg jobbat, Isak! Sånt skulle en tvåbeninga aldrig klara av. Sen kanske matte skulle satsa på en självstängande väska innan hon skaffar ny telefon?

    SvaraRadera
  2. Fniss! Rasmus strajks ögän! Angående ny telefon så rekommenderar husse en HTC Desire. Det är en sån han själv använder när han tar bilder, och de brukar ju bli rätt bra. Det enda negativa är att batteriet bara räcker en dag om man håller på och surfa och sånt. Ajfån ger husse rysningar längs ryggraden hävdar han.

    Heltuff bild förresten. Hur gjorde ni den?

    SvaraRadera
  3. Husse är lite konservativ och har mest sin telefon att ringa med. Så han har inga åsikter om ajfån.
    Håller med Sippo att bilden är underbar.

    SvaraRadera
  4. Är er matte säker på att ni inte oxå har en Råtta i er bostad ??!! Ja , menar anklaga Rasmus ?? Vad är det för fasoner !!
    Vilken balanskonstnär du är Isak , blir nästan lite avis :)
    Min matte hälsar att hon har en mobil med både så kallad touchskärm o utdragbart tangentbord.
    Hon är visst nöjd med den , för man kan visst både kolla mail o blogga på den :)
    Ajfåne har matte ingen erfarenhet av , men har hört att det tar ett tag att vänja sig men sen älskar man den visst ?!

    SvaraRadera
  5. Jubeljam för det fantasstiska bildspelet och för Isaks balanskonst. Inga dåliga grejor, sanna mina jam.
    Vad gäller ajfånen så har min husse en och han ÄLSKAR den. Men husse är bara 21 år så man kanske inte ska jämföra sig med honom. Fast er matte kanske inte är så gammal som min :-)
    Matte tycker inte att de ajfån-kameror hon testat är riktigt så bra som de vanliga kamerorna. Pixlarna är kanske många men skärpan blir inte alltid så bra. Men visst är fånarna fantasstiska med alla sina möjligheter! Och det funkar superbra att gå in på bloggar och Facebook etc.
    Mjau, det blev långt, hoppas ni har någon nytta av mattes helt ovetenskapliga åsikter :-)
    Jamar med Kjelle, anklagelserna om sladdgnagning duggar tätt just nu men alla är oskyldiga tills motsatsen har bevisats.
    Tassklappar

    SvaraRadera
  6. Vad skicklig Isak är! *imponerad* Det där skulle jag aldrig klara av. Matte säger att jag rent av är klumpig, men det vill jag å det bestämdaste avvisa! Matte använder telefonen mest till att ringa så hon hälsar att hon tyvärr inte har några bra råd.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Isak har min fulla beundran, vilken skicklighet han uppvisar! Angående ajfånen har jag konsulterat matte, och hon älskar sin och använder den till allt, säger hon. Kollar epost, googlar, spelar spel, laddar ner mängder med nyttiga, praktiska och roliga appar. (Kolla väder, lära sig hur olika fåglar låter, kartor, vattenpass, gps mm) Det är som en liten dator man alltid kan ha med sig. Kameran är inte alls lika bra som en vanlig, men ger hyfsade bilder för webben. Minst använder hon den att ringa på, men det går ju det också förstås. Gillar man datorer måste man gilla ajfån, säger matte.

    SvaraRadera
  8. Matte verkar ha lite svårt att uppskatta Rasmus hjälp undrar hur mycket man ska behöva försöka för att de ska bli nöjda. Husse har en ajfån och tycker den är jättebra till det mesta. Nosbuff

    SvaraRadera
  9. jag gillar den där bilden helskarpt! Bra jobbat!

    SvaraRadera
  10. Så duktig du är Isak, på att hoppa in i skåpet så där, mjau.
    Här hemma har vi ingen chans att hoppa in i ngt köks skåp *SUCK* Det är för högt upp, tycker vi, nästan upp i taket, *FNISS*

    Tassen till er alla.

    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  11. Bra jobbat Isak!
    Det där med ajfån vet inte matte eller husse nåt om. Matte använder sin måbil (en mycket enkel Nokia) bara till att ringa med eller skicka sms till husse... hon har visst tagít nåt kort med den också, men sen är det stopp. Inget surfande med den inte, men hon är ju hemma jämnt så det behövs inte.

    SvaraRadera
  12. PS
    Vi glömde det viktigaste... matte lyssnar på ljudbok med hjälp av sin mobil OCKSÅ, så platsen för minneskort var nästan det viktigaste för henne ;-)
    DS

    SvaraRadera