fredag 28 januari 2011

Korvskinn och munkorgar

Äntligen kan vi koppla av lite! Matte har slutat fara omkring som en Duracellkanin. 


Isak: Aaah, det här är livet! *kurr*

Snabeldraken är testad, och till vår stora förvåning så köpte nog matte en med munkorg. Den är riktigt tystlåten av sig. Inte så att vi är bästa kompisar, men både Isak och Rasmus stannade kvar i samma rum, om än på ett visst avstånd, för att kolla in nykomlingen. Det har garanterat inte hänt med vår tidigare vrålande best! Innan matte höjer den helt till skyarna ska hon prova de olika munstyckena och se hur väl den klarar av katthår. Men den får ett preliminärt "tassen upp" i alla fall. Och vi som hade hissat fiskbensflaggan... *snopna*

Soffan är hopmonterad till slut. Till mattes förtret, så var det inga vanliga skruvar i den, nu när hon ville testa sin skruvdragare. *fniss* Faktiskt gick soffan jättefort att montera, med vår hjälp förstås. Vi var ju där med tassar och nosar och pekade på vad matte skulle göra. Värre var det att få på sofföverdraget. Matte mumlade något om att klämma in en falukorv i ett prinskorvskinn.  Listig som hon är, köpte matte standardklädseln som är vit. Passar jättebra ihop med en röd, en kolsvart och en grårandig katt. Hon ville nog se alla våra fina katthår riktigt bra mot klädseln? (Här hälsar matte att hon ska fundera vidare på klädseln i lugn och ro. Till dess har hon samlat "ta bort katthår-tips" på nätet som hon ska anteckna under rubriken Anslagstavlan.)

Återstår bara att se om man kan mysa lika bra till en film i den nya soffan som i den gamla. Ha en trevlig fredagskväll, vänner!


Matte lånar bloggen: Dammsugaren, som förvånade oss allihop med tanke på ljudet, är en Philips FC9160, inköpt på Siba (1490 kr). Det fanns faktiskt modeller med lägre decibel-tal, men då jag förklarat att jag hade katter som helst inte skulle få hjärtsnörp varje gång snabeldraken åkte fram, rekommenderade säljaren, som själv hade hund, den här. Han menade att de som var ännu tystare i gengäld hade sämre sugförmåga med tanke på djurhår. Kanske något ovetenskapligt,  men säljarens demonstration visade att ljudet inte var speciellt högt, och då modellen faktiskt var ca femhundra kr billigare än den första jag tittade på så försökte han inte pracka på mig den dyraste. ;) En djurägares åsikt borde vara värd att lyssna på, tyckte jag. Så, nu har jag pryat klart som dammsugarförsäljare!

12 kommentarer:

 1. Den där snabeldraken låter högst intressant. Vad heter den och var köper man den? Husses skrämmer nästan pälsen av oss katter här hemma.

  SvaraRadera
 2. undrar just vad den där snabeldraken är för en filur. Min människa har en sån där som man bara sticker in slangen i väggen - men den låter i alla fall rätt mycket.

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att den nya draken inte låter lika illa som den gamla! Vi har också en vit soffa i gästrummet, matte sa något om att det syns nog inte så mycket hår på den som på en svart, undrar vad hon menar? Matte hälsar att hon ser fram emot alla hårtipsen! Ha en riktig myskväll och gotta in er ordentligt i soffan. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Låter ju jättebra att den Snabeldraken låter mindre än den gamla :)
  Kan tänka mig att er matte får problem med att välja färg på klädsel om inga av era katthår ska synas *fniss*
  Matte hojtar här att hon skulle kunna tänka sig er vita soffa. Hade matchat mig purrfekt säger hon ;-)

  SvaraRadera
 5. Själv bryr jag mig inte ett dugg om snabeldraken, men Piff och Puff flyr i panik så fort den plockas fram, så det var bra att få veta att det finns en tystare. Tycker matte, alltså. Mig kvittar det totalt.
  Matte minns inte om hon berättat om "antihår-svampen"? Hon har köpt den på Arken Zoo, och har provat den ett år nu. Finns inget bättre, säger hon. Ser ut som en vanlig svamp typ man tvättar bilen med. Man drar den över tyget, och allt hår liksom korvar ihop sig. Sedan är det bara att skaka, plocka bort eller dammsuga. Kostar mellan 80-90 kr.

  SvaraRadera
 6. Om nu tvåbeningar nödvändigtvis måste hålla på med snabeldrakar är det ju toppen att det finns tysta såna också. Och vad bra att soffan blev riktigt ihopmonterad. Har ni montörsutbildning? Bra med vitt överdrag på soffan så ni syng ordentligt alla tre.

  SvaraRadera
 7. Kul med tips på snabeldrake, för vår behöver nog bytas snart. (Nejdå, den är inte nackad än, men vi jobbar på det *fniss*)
  Bra med vit soffa, ni SYNS som Kattson påpekade.

  =^.^=

  Nosbuffar på er grabbar å en kram till er matte från vår

  SvaraRadera
 8. Matte har inte haft tid/ork att svara på kommentarer senaste tiden, fast hon och vi är jätteglada att ni lämnar ett tassavtryck! Ska försöka rycka upp mig - i alla fall idag...

  Sippo - matte har svarat i inlägget, som du säkert har sett. Fast be att få en demonstrationskörning, för vi kan ju tycka olika. Vi tycker att den har lågt ljud i förhållande till vår gamla. Ljudet blir något högre på maxprestation, men det använder vi inte hela tiden.

  Maya - det kan vara värt att testa några olika i affären. Matte höll på att trilla omkull när hon insåg att det fanns dammsugare som faktiskt var ganska tysta.

  Dui och Deco - vit bakgrund måste framhäva den vackra pälsen mycket bättre? ;) Men ni har ju mycket vitt i pälsen, så er matte tänkte nog rätt. Angående tips önskar matte att det fanns något trolleriknep, men tyvärr måste hon nog städa själv i fortsättningen också... Nosbuffar.

  Kjelle Bus - du skulle nästan kunna gömma dig på en vit soffa. ;) Inte riktigt, förstås, men din fina, tjusigas päls syns nog inte så väl mot vitt. Matte funderar på att specialbeställa en röd/svart/grå klädsel, men då måste vi ju ligga på bestämda platser, förstås... Kurr och burr.

  Gustav - även om Piff och Puff kan vara lite egensinniga ibland, tycker vi synd om dem om de är rädda för snabeldraken. De kan verkligen vråla högt! Matte håller med din matte om svampen. Den är suverän! Tass.

  Kattson - riktiga montörer är vi förstås inte, men vi är riktigt duktiga amatörer, om vi får jama det själva. Tur att vi kan rycka in och hjälpa matte.

  Smulan och Amanda - att det ska vara så svårt att ta kål på en snabeldrake. Hoppas att er matte hittar någon bra modell när det blir dags. Vi tror vi kommer synas jättebra i soffan1 Till och med när vi inte är där, tillägger matte. *stora ögon* Kurr och burr, och matte kramar tillbaka.

  SvaraRadera
 9. Här klappas det tassar och händer av glädje över att det tydligen finns tystlåtna drakar. Verkar som om både matte och snabeldrakeförsäljare har gjort ett jamarbra jobb!
  Matte tipsar om att en stilig pläd eller två i soffan kan vara ett rätt så bra skydd mot hår och fläckar - var nu de kommer ifrån... :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Matte är också i faggorna att köpa en ny snabeldrake snart så jag har noga tassat ner vilken tystlåten drake din matte köpte.

  Givetvis hade matta aldrig klarat av att montera i hop soffan om inte ni varit där. Tvåbeningar behöver en fast tass som vägleder dem :)

  Nosgos.

  SvaraRadera
 11. Vad spännande. Nya saker innebär nya KaTTonger jue. Sedan var det ju ett extra plus att snabeldraken är lite tystare.

  SvaraRadera
 12. Frasse - visst är det tur att alla bestar inte vrålar som besatta! Matte tackar för tipset och ska omedelbart fundera ut var hon har sina plädar, säger hon. Kurr och burr.

  Nea - hoppas att din matte hittar en riktigt lågmäld drake, vår sort eller någon liknande. Tror också att det var bästa att vi övervakade soffarbetet. Annars hade säkert allting brakat ihop vid första bästa tillfälle. *kurr*

  Sol&Måne - det var rena paradvåningen till kattong, väldans rymlig! Tysta snabeldrakar borde vara ett tvång, tycker vi. Fyjam vad de kan låta annars. *ryser* Tass.

  SvaraRadera