fredag 21 januari 2011

Hålla koll

Idag har matte och Rasmus varit lite på kollisionskurs. Om vad som egentligen hände finns olika versioner. Matte hade sällskap av lillmissen när kattlådan skulle tömmas i morse. Matte petade runt lite i sanden med spaden, när Rasmus bestämde sig för att titta in. Han var noga med och övervakade mattes förehavanden. Detta kallade matte vara i vägen.  


Kvittermissen berättade däremot, att han fått rusa in i lådan för att hålla koll på matte. Hur dumt det än kan låta, så höll hon faktiskt på att gräva upp allt sådant där otrevligt som renliga kissar försöker begrava i sanden. Självfallet måste Rasmus då snabbt gräva ner alla otäcka klumpar igen. Fattas bara annat, inte vill vi att sådant ska ligga överst! När matte ändå inte fattade vinken, så tog lillmissen tag i spaden med tassarna. Inget mer grävande, tack!


Inga bilder. Och inga kommentarer!


Så har vi fått en fråga från några av våra bloggkompisar om varför vi kallar oss för stationskatterna. Vi har en tågstation alldeles inpå oss, med god utsikt över alla leksaksstora tåg och ytte-pyttemänniskor som kilar omkring där nere. Ibland när det kommer tvåbeningar springande, kan vi slå vad om en RC Oral-torris om de ska hinna med tåget eller inte. *hihi* Här presenterar vi oss som stationskatterna. Det har gått lite mer än ett år sedan dess, men texten gäller fortfarande. Möjligen med undantag för vem som numera är hjärnan bakom de flesta busen?

6 kommentarer:

 1. "Vara i vägen", HUR många gånger används inte dessa ord av våra människor när vi är behjälpliga? Det är rent oförskämt. Det ni jamar är ju så elementärt, LÄNGST NER ska hum-hum vara!

  SvaraRadera
 2. Vara i vägen? *fnys*
  Ni ville givetvis hjälpa till, och inget annat.
  Självklart måste man ha koll på vad 2beningarna ha för sig. Och att lägga "det där" ovanpå sanden, var ovanligt dumt!

  SvaraRadera
 3. Jag förstår Rasmus helt och hållet. Vem vill ha sina bestyr uppgrävda för allmän beskådan??? Underligt att vi katter ska behöva förklara allting hela tiden. *suckar*

  SvaraRadera
 4. Tänk att alla försök att hjälpa till ska missförstås å det grövsta..oförskämt! Hoppas att ni får en trevlig kväll ändå. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. hehe "Vara i vägen" är bandit expert på.
  Speciellt att puffa n är torrisar ska hällas i skålen så hälften hamnar utanför.
  :-))
  Tazz och Kram

  SvaraRadera
 6. Men har matte missförståss hela idén med er låda? Tur att Rasmus så tålmodigt försöker lära henne vad som gäller. Tvåbeningar behöver gott om tid att lära sig saker.

  SvaraRadera