onsdag 5 januari 2011

Kalasfin kisse

Om inte alltför många veckor fyller matte år. Vi har redan filurat lite på hur detta ska firas. Extra nosgosdoser vid väckning är en självklarhet. Sedan tänkte vi, att matte kunde få sitta vid en långfrukost och mysa med oss, iklädd sin nya spinnrock. (Ja, för matte var tvungen att införskaffa en ny morgonrock eftersom den gamla fick stora vädringshål sedan lillmissen haft nos- mot tygkontakt med den. Fast riktigt lika ingosad är inte den nya rocken, så vi spinner inte fullt lika mycket åt den. Ännu.)


Självklart skulle vi hjälpa matte att baka en jättefin tårta, eller kanske en god kaka, att smaska på. Vi fick ju jättefina namnförslag på kattiga bakverk nyligen! Tigerkaka finns visst redan? Och tazzariner var väldans fyndigt! 


Findus: Vill du ha hjälp med en svanswaldtårta?

Sedan blir en tårta ännu finare med en dekoration på. Det behöver inte alltid vara en marsipanros. En kalasfin kisse passar precis lika bra, om inte bättre. Eller en ljuvligt söt liten mus kanske? Undrar förresten om de går att göra av tonfisk eller räkost? Annars tycker vi att man snarast borde uppfinna marsipan i de smakerna!

Presenter vet vi att matte inte alls tycker är viktigt. Fast om man fick önska sig något, så skulle hon vilja ha ett slags presentkort som man kryade på sig av. I så fall skulle vi ge ett sådant bli frisk-kort till ett par av våra bloggvänner just nu. Håll tassarna för Biekatten Moses och Goliath, som har det kämpigt för tillfället. Vi hoppas så, att det snart går över igen!

10 kommentarer:

 1. En swanswaldtårta verkar väl vara grädde på moset så att jama! Sen har hon ju världens bästa krya på sig kissar redan så sådär hemskt mycket mer behöver hon nog inte önska sig. Vi föreslår att ni gosar i skift hela dagen! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Swanswaldtårta låter ju jättefint. Jag har aldrig ätit tårta, men om jag skulle det, då skulle jag välja en sån.

  SvaraRadera
 3. Vädringshål i kläderna är väl bara nyttigt? Ni ordnar väl snart nya, så att matte inte får eksem eller så av för tättsittande morgonrock?
  Tårta av tonfiskmousse med mellanlager av räkor och dekorerad med Dentabits i vackert mönster föreslår jag. Skulle kunna tänka mig att vara med och uppvakta...

  SvaraRadera
 4. Matte gillar säkert Mjau med kycklingsmak tror Ligan. *ler*

  SvaraRadera
 5. Sån tur att ni är ute i god tid med planeringen för mattes födelsedag. Jag tror ni kommer hinna ordna ett kalas matte sent ska glömma. Många bloggkissar hjälper ju gärna till med fina idéer också.

  SvaraRadera
 6. Ni är så snälla som tänker på oss.. Vi hoppas också att allt blir bra snart! Kramar

  SvaraRadera
 7. Kika in till oss, matte har ett förslag, bara ni får lite hjälp *fniss*
  http://hjulia.bloggplatsen.se/2011/01/06/4298017-mjauis/
  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Eftersom min matte sjunger i kör fick hon en idé om att ni kunde framföra denna hyllningssång i trestämmigt jam:
  "Vår fina matte fyller år
  Och därför hon denna hyllningssång får
  Tack och jubeljam
  För att vi till matte fick just denna dam
  Vi vill ge henne allt hon vill
  Smaskiga kakor och nya hål i morgonrocken därtill
  Nu höjer vi våra svansar
  och runt vår matte dansar!"
  Lycka till med firandet!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 9. Så duktiga ni är som är ute i god tid och planerar så bra. En tårta blir säkert toppen och tänk så glad matte kommer att bli!

  Tass & Kram

  SvaraRadera
 10. Åh ett sådant presentkort vore toppen att ha. Borde alla ha att plocka fram när man helst behövde det. Jättebraig ide. Nu skall vi bara hitta någon som kan uppfinna ett sådant också!

  Nosgos

  SvaraRadera