lördag 1 januari 2011

Bak som bak

Dagen har gått i lugnets och vilans tecken, både för matte och oss. Fast nu på eftermiddagen gjorde vi en liten uppryckning och bestämde oss för att baka. Matte kan gott behöva lite tassistans när hon sätter igång.


Först hjälpte vi till med själva receptet. Lillmissen satte sig på det , mycket prydligt med svansen ringlad över framtassarna, så att det dumma papperet inte skulle flyga iväg någonstans. Matte litade nog inte riktigt på att receptet skulle ligga kvar, för hon kikade och spanade från alla håll. Dumheter! Det kunde hon väl se, att Rasmus gjorde ett bra jobb som pappersvikt. 


Efter en stund blev kvittermissen avlöst av Findus. Matte muttrade något om att det var mer kattbak än kakbak. *storögda* Men inte kan matte lämnas oövervakad. Medan hon plockade ned mjölet, passade Rasmus på att kontrollera bunken. Det såg riktigt bra ut. Bara ägg där nere, och inga äggskal alls.  Fast matte tyckte visst, att hon klarade sig bra utan nosologiska undersökningar och lyfte prompt ned lillmissen från köksbänken. Fnys! Jama om att vara otacksam!


Under tiden drog Isak sitt strå till stacken. Han kilade outtröttligt omkring mattes ben och berättade att det var dags för Dentabits-paus. Det är viktigt att ha matraster i arbetet.  Trodde ni förresten att matte hade lärt sig något sedan sist hon bakade? Icke. Precis som då, var kakformen alldeles nedkletad. Rasmus, som är en handlingens katt, började slicka ren formen, men då kom matte farande igen och började diska den. Precis som om hon inte litade på att lillmissen gjort ett bra jobb. *fnyser igen*


Egentligen borde vi få den där kakan uppkallad efter oss, så mycket som vi har jobbat med den. Hmm, finns det något bra kattigt namn på en kladdkaka? Lussekatter är ju liksom redan upptaget. Jahajam, ingen rast och ingen ro. Nu är det bäst att vi hjälper matte att vispa grädden. *slickar nosarna*


Mattes kommentar: Det är riktigt att jag fått ivrig tassistans vid baket. Fast när det är "min" fikadag på jobbet, så köper jag alltid fikabrödet! ;)

12 kommentarer:

 1. Otacksamt var väl bara förnamnet med all den hjälpen. Total kontoll på allting skulle vi jama att ni har. Hoppas att ni fick mycket grädde sen. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Äsch, vem tackar nej till lite katthår i bullarna? ;)

  SvaraRadera
 3. Otack är kattens lön. Jag tycker matte borde varit tacksam för allt arbete ni la ner på att hjälpa till.

  SvaraRadera
 4. Matte sitter och skrattar så hon nästan trillar av stolen, jag förstår inte alls varför. Instämmer med föregåenda jamare - otack är verkligen kattens lön. Ni gjorde ju bara allt ni kunde för att hjälpa till, jag vet inte hur er matte skulle klara sig utan så duktiga missar.
  Hoppas ni fick lite grädde som tröst!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. FINkaka
  RASkaka
  ISkaka
  Beroende på vem som hjälpt till mest.
  Att diska den redan diskade formen var elakt tyckte vi.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Fnissvoff!
  Ni är suveräna på att hjälpa till!
  Matte voffar att hon får någon "deschavy"-upplevelse om hur det var när hennes valpar var små...de ville visst också vara hjälpsamma.
  Fast mest av allt voffade hon om en bok. (Barnbok förstås, eftersom matte är barnbokstokig.)
  "Hjälpa till, sa Pulvret" av Inger o Lasse Sandberg.
  Inspirerad av denna blev förslaget "Pulverkaka". -Fast det låter väsentligen TORRARE än kladdkaka...
  Gott Nytt Voff <3!

  SvaraRadera
 7. Så mycket arbete matte lägger ner i onödan. Om formen redan höll på att diskas var det väl bara att vänta tills det var klart? Sen tycker jag att Kattkaka är det självklara namnet på en sån godbit.

  SvaraRadera
 8. Otacksam matte ni har , ni som var sååå duktiga på att hjälpa till med kakbaket !!!
  Min matte vill inte heller ha hjälp med något i köket , inte ens med disken :(
  Jag tycker faktiskt att det var himla dålig stil av min matte att inte ha någon Strömming eller något annat gott i sin väska :(
  God fortsättning på 2011 !
  Hälsningar Kjelle Bus :)

  SvaraRadera
 9. Lite katthår i kakan gör väl inget... Klart att våra 2-benta behöver all tasshjälp de kan få när det är dags för kakbak!

  Bosbuffar till tre tjusiga grabbar!

  SvaraRadera
 10. Katthår i kakan är ju bara ett kvalitetsmärke. Då vet ju alla att kakan har godkänts av experter!

  Bra jobbat killar!

  SvaraRadera
 11. Så bra att ni inte drog er för att lägga era nosar i blöt i kakbaket. Med våra högt utvecklade nosologiska färdigheter är vi ju ovärderliga som kaksmetsavsmakare.
  Kan tipsa om Tazzariner som är en delikat kattvariant av Mazariner :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. Matte Inkan asgarvar åt sista kommentaren. Matte bakar och låter arbetskamraterna stå ut. *ler*

  SvaraRadera