söndag 16 januari 2011

Drömmar om värme

Suckjam, här har inte hänt så mycket idag. Ja, med undantag för när matte skuttade runt på ett ben i köket, förstås. Hon hade råkat trampa rätt i Findus slicksmakportion av creme fraiche. Till råga på allt hade matte mage att klaga. Än Findus då? Som fick mattes tass mitt i maten. *fnys*


Annars har vi mest suttit på fönsterbrädan och tittat ut. Det har singlat ned en och annan blöt snöflinga, som har lämnat ett spår på fönsterrutan. Då har vi kunnat jaga flingan med tassen, tills det plötsligt bara finns en blöt fläck kvar. 
Annars önskar vi förstås, att det inte kom mer snö. Vi är ju innekatter, så vi påverkas inte på annat sätt än att det är kallt och otrevligt på vår fina balkong. Fast vi tänker på andra missar, som inte har ett hem att tassa in och värma sig i. 


Matte pratar längtande om sommar, värme och stranden. Det låter som ljuva mjau i våra öron. Fast vi vet inte riktigt vad stranden betyder. Matte har försökt förklara, och det låter som om någon har ställt en jamarstor kattsandlåda bredvid en stor vattenskål. Låter lite konstigt. Kanske vi ska fråga Gustav om det där, för vi tror att han har nära till stranden.Mattes tillägg: Ramar från picnik.

7 kommentarer:

 1. Vilket sätt att stampa mitt i maten. Hur svårt kan det vara att hålla koll på endast två ben?

  Vi håller med om att det vita gärna får försvinna nu. Det börjar bli lite enformigt.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder! Gustav vet nog vad stranden är vi har inte en aning. Håll tassarna borta från vår mat så vida det inte är påfyllning. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder.
  Vi har stort vatten, men Gustav har gigantiskt stort vatten.
  Och strand vet vi inte heller vad det är, hoppas Gustav kan upplysa oss.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Typiskt tvåbeningar att först klampa omkring i vår mat, sen skylla på oss! För min del spelar inte årstiderna så stor roll nu, men jag tänker på mina kompisar som inte har nånstans att gå in. De är det synd om.

  SvaraRadera
 5. Just nu ligger jag mest och njuter av att ha fått min goda sömn tillbaka efter sjukhustraumat. Inget vitt i världen kan störa min lycka över att slippa sömnlösheten!
  Men förstår fullkomligt att det är jobbigt att ha en matte tassande runt i maten. Klart att det är ni som drabbas hårdast av detta, inte matte!
  Stort vatten vet jag inte heller något om men ett par gånger har matte låtit mig tassa runt i badkaret med bara lite vatten i. Kändes konstigt - till slut ställde jag mig på tre ben för att åtminstone skydda EN tass från det våta. Sen hoppade jag upp. Lite kul men man tröttnade fort.
  Tassklappar
  PS Jag mår MYCKET bättre nu - tack för era tröstande jam!

  SvaraRadera
 6. Ja jag Tarzan såg en konstig sak som matte hade på bordet.
  Jag tyckte det kom konstiga ljud därifrån?
  *Funderar så in i vassen vad det är för ngt?
  maju, mjau, mjau, mjau
  tyckte jag det lät som, *FNIISS*
  Så ni måste skynda er in hos oss och kolla på den däringa konstiga saken, *FNISS*

  Tass på er nätvänskatter.


  Tarzan

  övriga missevänner här hemma jamar oxå till er

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas att alla snart ska få det som jag, nästan inget vitt alls kvar. Om det finns några katter utan egna hem här, så har de i alla fall inte kallt. Fast jag hoppas förstås att alla har nånstans att bo.
  Ja, jag bor ju på en strand, så visst vet jag vad det är. Mycket praktiskt! Man kan ha nytt toaställe varje dag, allt efter humör. Det stora vattnet är däremot helt ointressant, förstår inte vad det ska vara bra för?

  SvaraRadera