lördag 22 januari 2011

Porträtt av matte

Pälsvårdarebesök har stått på schemat för matte idag. Hon har satt ljusslingor i håret igen. Eller ljusa slingor, sa hon kanske? Den här gången blev vi missar i alla fall inte lika rädda som vid ett tidigare tillfälle. Men så luktade matte inte lika illa från pälsen heller!


Det var rätt skönt att komma hem igen, tyckte matte. Nog för att pälsvårdaren pysslade om henne på bästa sätt. Fast man känner sig inte särskilt vacker när man sitter med huvudet fullt av folieremsor, påstod matte. Hon tyckte mest att hon liknade trollet Rulle under proceduren, fast i stället för rosetter i håret så var det foliepaket. *stora ögon*


Sedan så har matte väldigt tjock och tät päls på huvudet. Ska vi jämföra med oss kissemissar, gissar vi att hon har päls som en vinterskrudad norsk skogkatt. Därav följde, att den stackars pälsvårdaren fick springa och blanda till ny färg tre gånger innan allt var färdigt.


Vi är lite nyfikna på hur matte såg ut när hon fick sina ljusslingor i pälsen. Ungefär så här kanske? Fast med hela huvudet täckt av silvriga foliepaket. *fniss*PS. Matte hälsar å det bestämdaste att hon inte har morrhår som Folie-Rulle!

6 kommentarer:

 1. *fniss* bra att matte päls inte luktade lika illa (för er) som sist. Hon blev säkert jättefin!
  Nu har vår matte lagt upp bild på sakerna som vi fick från Wikki!
  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Tvåbeningarna är ju inte lika lyckligt lottade som vi katter när det gäller päls. Deras pälsfärger behöver ju ofta hjälp, meden våra pälsar alltid har de vackraste färgerna som passar oss perfekt. Tror säkert matte blev jättefin ochc jag tror inte hon har morrhår heller.

  SvaraRadera
 3. Hmm, intressant att de inte kan vårda sin päls själva utan måste ha hjälp och sen är de inte nöjda med det de har heller. Konstigt. "funderar" Nosbuff

  SvaraRadera
 4. De är allt tur att vi katter slipper hälla illaluktande grejer i pälsen och folie ska man ju göra bollar av. Det är ju roliga att jaga.

  SvaraRadera
 5. Tsss :)
  Vilken beskrivning av mattes besök o utseende hos pälsvårdaren *flinar*
  Min matte såg visst ungefär likadan ut när hon satte ljusslingor i håret till nyår :)
  Hon luktade oxå jättekonstigt i pälsen när hon kom hem :(

  SvaraRadera
 6. undrar egentligen varför inte människorna kan vara nöjda med sin päls som den är. Utan de måste hela tiden göra en massa ändringar i den som att spöka ut sej med folieremsor och dylika saker.....

  SvaraRadera