söndag 23 januari 2011

Utegångsförbud

Här funderar vi skarpt på att ge matte utegångsförbud. Vi har knappt sett skymten av henne på hela helgen. Det värsta är nästan, att hon verkat ha ätit en massa gottigheter på fester på sitt håll, medan vi sitter och knaprar torrisar. *sniff*


I lördags var det avtackning av en arbetskamrat som blivit pangsjonär. Där satt hela mattes jobb på en restaurang  och smaskade i sig lamm, entrecote eller scampi. Men inte kom matte hem med någon doggy bag, inte. Orättvist. Torrisar är inte riktigt samma sak, hur goda RC annars än är.


Och idag försvann matte kvickt ned till centrum efter frukost, för att handla presenter till sin barndomskompis och hennes yngste son, som fyller år på samma dag. Sedan var hon borta jääättelänge på födelsedagskalas. Gör man så mot sina små katter?


I alla fall var det något uppmuntrande som hände idag. Matte kom hem med en ny ampellilja, som vi snabbt friserade om. Det var väldans mumsigt med lite färskt grönt att tugga på. Just nu släpper vi hår så att pälsen yr också.


Rasmus: Gott-gotti-gott-gott.

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle och visar kantnepeta, inte ampellilja.

7 kommentarer:

 1. Lås in henne! Inte kan man vara bort på det där sättet och glömma att ta med något hem till sina älskade katter. Håra riktigt ordentligt! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Scampi är "påklädda" JETTERÄKOR, de är supermumsiga!!! Kräv att matte lagar sånna hemma!Vi brukar få smaka om matte äter sånt, fast vanliga tigerräkor är ännu godare ;-)
  Nosgos!

  SvaraRadera
 3. Låter som våran helg.
  De är inte på jobbet men ändå inte hemma.
  *suckjam*
  Sedan borde er matte givetvis tagit hem en Cattybag!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Jag tycker ni ska kedja fast er vid benen på matte, då kan hon inte smita iväg så där. För visst förtjänar ni lite av allt det goda som hon smaskar i sig.

  SvaraRadera
 5. Ett jam i rättan tid! Det är precis som med det här eviga jobbandet. Varje morgon ger sig matte iväg fast hon hela tiden säger "jag vill stanna här hos dig, kise!". Funderar på att ta ett allvarligt jam mellan fyra ögon med hennes chefer.
  Vad är viktigast - vi katter eller jobbet? Vi eller festerna?
  Hoppas ni fick något extra delikatt som plåster på såren.
  Väldigt vacker bild på Rasmus i det gröna :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. Min matte har placerat ampelliljan HÖGT uppe på ett skåp, totalt utanför all tillgänglighet. Ibland är det ingen ordning på mattar. Som din, som rymmer ideligen. Att dessutom berätta om allehanda läckerheter för er, är ju på gränsen till tortyr! HUR kunde hon glömma smuggla med sig litet till er??

  SvaraRadera
 7. Inköp av färsk ampellilja ursäktar en del, men inte allt. Några scampi kunde hon gott tagit med sig hem från restaurangen. För ni ville väl också tacka av pangsjonären?

  SvaraRadera