måndag 7 mars 2011

En musling om dagen

Det märks tydligen att vi fäller hår just nu. Ligger vi och rullar på köksbordet, påpekar matte att bordsskivan blivit alldeles luden. För att inte tala om, vilken pälsmagnet soffklädseln är. Nu tycker ju vi, att saker bara blir vackrare med lite pälsdonationer på, men matte är av den bestämda uppfattningen att löspälsen bör kammas bort innan den hamnar som hårbollar i magen eller på kläderna.


Riktigt lika magnifika högar som våra vänner Zizze och Måne  blir det förstås inte. Men matte brukar kunna kamma ur en pälstuss ungefär lika stor som en liten rasselmus med gummikardan från var och en av oss. Och visst är det skönt att slippa de där nedra hårbollarna.


Rasmus: En musling om dagen är bra för magen. Ehum, att bli av med musebusen, alltså.

Okej, nu är pälsen kardad. Får man äntligen lite vila i soffan?

Undrar just hur många muslingar vackre Kolfart hade satt i sig? Det är änglakatten Lizas matte som berättar om den hemlöse kolsvarta kissen, som efter en del matning och övertalning flyttat in. Men utelivet medför en del snyltgäster i magen. Så här berättar hon: 

I hallen hade han lagt upp en portion köttfärssås och spagetti åt oss till frukost. Vid en närmare titt visade det sig att det var uppkräkt kattmat med mask! Fy vad äckligt! Aldrig har jag sett en sån enorm bandmaskhärva som det här. 

Vi följer med spänning Kolfarts utveckling, från att lära sig att använda låda till att lite försiktigt, nästan i smyg, leka med myntabollar och spön. Heja Kolfart! Vi håller våra tassar för dig.

14 kommentarer:

 1. Nämen är det Lizas människor som skaffat sig en ny misse - Kolfart? Det hade vi faktiskt ingen aning om... *skäms*

  Avslutningsvis vill jag meddela att ni är inte ensamma om att förlora stora pälstussar...

  SvaraRadera
 2. Snygga bilder på er idag igen! Det där med pälsen gnälls det om här med, ren och skär avundsjuka är vad det är! Vi tassar också in till Liza vi har också missat Kolfart "hänger med huvudet" Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Mjausingen vad söt Rasmus var på bilderna idag! *nosrodnad* Tänk att det är samma gnäll här om hår överallt. Men inte gnälls det över mattes hår som är myyyyycket längre är våra pälsar. Orättvist!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Hoppas matte får tag på en sån där massagekarda snart. Låter mysigt med massage. Försvinner det litet päls också så får man väl ta det.
  Uschjam för mask i magen, jag har också spytt upp en långing, fast det är ett tag sedan. Sånt slipper ni som är inne.

  SvaraRadera
 5. hej i svansarna,pip och murre här.

  SvaraRadera
 6. Det gnälls här med över att vi tappar päls, men det är ju vår och ljusare. Vi måste ju klä om när det blir varmare väder.

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Nu har vi läst hela Kolfartbloggen.
  Jätteintressant att följa.
  Jag(Max) tappar också en massa hår nu.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Jag blir ju alltid så jamarns irriterad när matte kammar mig, så hon går in för metoden plocka-pälstussar-för-hand-från-golvet nu. Bra metod, tycker jag men matte är inte lika entusiastisk.
  Fyjam för masken, där känner man sig lyckligt lottad som innekatt.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 9. Det är konstigt att människor inte kan se skönheten i en pälsklädd soffa eller klädesplagg. Toppen att Kofart fick ett hem så han får hjälp att bli av med sina maskar. Han behöver ju tillgodogöra sig maten själv.

  SvaraRadera
 10. Det är ett himla kammande här hemma också, och det gnälls över att det är päls överallt. Konstigt att de tvåbenta inte kan se tjusningen med lurvig löpare på bordet och annat som blir pälsklätt.

  SvaraRadera
 11. Vi gillar inte kammar och sånt. De luggas. Vi har en människobebisborste och den vill vi bli borstade med. Vi förstår inte heller det där med vår päls. Hela vintern har lillie klagat över att hon fryser och skulle vilja ha en päls. Men, när vi ger henne av vår päls så plockar hon fram den hiskelige, hugalige, horrible, hemska snabeldraken...

  SvaraRadera
 12. haha Läser en muslim om dagen. :-))

  SvaraRadera
 13. Hej govänner!
  Kolfart är lite tyst och försiktig av sig, men börjar bli lite tuffare nu. Ikväll har vi hållit lite tass. :) Trevligt att ni tycker hans blogg är spännande att följa. Vi hoppas så att han ska bli trygg med oss.
  Nosbuffar!

  SvaraRadera
 14. Här är det mest husse som gnäller över att jag tappar päls för han är ju lite enerlergisk mot katter.
  Mycket päls blir det när matte kammar mig ungefär som hos Zizze och Måne :)
  Stackars Kolfart som hade så mycket maskar i sin mage :(
  Vi ska hälsa på han imorgon för nu är det sovdags säger matte.
  Natti Natti !

  SvaraRadera