söndag 13 mars 2011

Mums mums

Dubbelmumsigt har det varit idag. Matte lagade fläskfilé, och då måste vi förstås provsmaka så att köttet smakar bra. Det gjorde det! *slickar nosarna* Synd bara att provsmaka verkar betyda få alldeles för lite.


Sedan hjälpte vi matte med att plantera växterna hon köpte igår. Lecakulorna var verkligen skojiga att rulla omkring. Jorden var krafsvänlig, och blommorna smakade gott. Mums igen!


Tyvärr bestod Bambu Bitt mest av några kala, avgnagda stjälkar som stack upp från balkonglådan. Han befriades därmed från sitt uppdrag som kattgräs efter 1 månad, 1 vecka och 4 dagar. Nu till de nyinskaffade växterna. Igår hade matte ingen bild på dem, så hon satte in en skojig bild på Pippi som ledtråd. Och vilka kluriga namnförslag vi fick! Pannkaksblomma och äggplanta (aubergine). Ni är så fyndiga!


Isak: Vad har vi här då? *snusa*

Plättar i luften.

De är lite spännande, de nya slingrande blommorna. Dessutom gjorde de, att matte blir sugna på plättar. Snart står hon nog som Pippi och gräddar. Hoppas hon kastar upp dem i luften och att någon liten, liten en hittar vägen ned till golvet.

9 kommentarer:

 1. Nä, har Bambu Bitt fått gå vidare nu? Det var en tapper växt att kämpa så ända in i det sista. Hoppas er nya krukväxt är lika stark. Vi har aldrig hört talas om en växt som har plättar i luften. Den är väl förresten inte giftig va?

  SvaraRadera
 2. Tänk att det alltid är får små smakbitar, själva ska de minsann glufsa i sig i mängder utan att det gör något. Rolig namn på grönsakerna! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Nä men har Bambu Bitt gått o dött sen jag var här sist :(
  Vilken tur att er matte köpt lite nytt grönt till er att tugga på :)
  Jag begriper inte heller varför smakprov är så löjligt små ??!!
  Matte har jobbat i helgen igen och husse är ju så himla dålig på det här med datorer så inte har jag kunnat tassa runt på egen hand och hälsa på mina tjompisar.
  Tur att matte bara jobbat kort dag idag så att jag fick tillgång till datorn :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt med lite nya växter att tugga på! Hoppas hon reagerar gladare än vår matte när jag tuggade på hennes nya orkide....
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Bra att ni åtminstone fick lite smakbitar av fläskfilé, som är så gott. Nu får vi bara hålla tassarna för att matte inte är så skicklig att fånga de pannkakor hon kastar upp i luften...

  SvaraRadera
 6. Bambu Bitt klarade sig rätt länge ändå - tur att hans ersättare är lika mumsig! Här är det bara lillie som äter pannkakor. Hon pratar fortfarande om pannkakor med mosade jordgubbar. Fast hon vill inte gå ut i regnet och köpa ägg. Vi gillar inte ägg heller. Så vi tycker att hon kan stanna inne där det är varmt och tort. (Hade det gällt tonfisk hade vi hamnat i ett helt annat läge...)

  Vi tror inte vi har smakat fläskfilë. Vi skall sätta upp det på inköpslistan. Tillsammans med pannkaksblomman. Den såg mumsig ut. Nu blev vi sugna på grönsaker. Hmmm. Kanske vi skall skicka ut henne i regnet i alla fall och köpa gräslök och sallad till oss?!

  Ha det gott - hoppas ni får några pannkakor ni också.
  tassen, nosgos och gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 7. HM, vi får oxå så små smakbitar, undrar som Kjellebus, varför smakbitar är så små??
  Önskar dom vore lite större iaf, *FNISS*

  Så duktiga ni är som hjälper matte att plantera växter.
  Det måste vi lära oss till våren, när matte ska köpa blomlökar att plantera på uteplatsen, mjau.

  Tassetass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 8. Framför mattes och mitt djupa beklagande av Bambu Bitts bortgång. Kanske orkidéer är lite mer seglivade ändå, funderar matte.
  Så ni säger också plättar? Trodde det bara var vi här i Södern. Plättar är förresten en av de få rätter matte är bra på att laga så kanske, kanske kan det bli lite omväxling i dietmaten nu. Jamartack för att ni inspirerade henne!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 9. Här (i Småland) har vi både plättar och pannkakor: plättar är de däringa småttingarna, pannkakor eller tunnpannkakor är väl en plätta som är lika stor som stekpannan. Pannkaka är däremot inte en plätt eller något annat än en ugnspannkaka. Det finns ingen logik i språk... Men pannkakor och plättar (och pannkaka) är gott!!!

  SvaraRadera