onsdag 9 mars 2011

Människojamare sökes

Så här brukar vår morgonrutin se ut: matte kliver upp och går på sin låda (helt onödigt, i vårt tycke). Sedan, när vi jamat uppfordrande och strukit oss mot hennes ben, bär det iväg ut i köket. Nu vidtar de viktiga bestyren. Där serveras torrisar och vattenskålen rengörs och fylls på. Medan vi mumsar på maten, hör vi att matte är och rumsterar om i vår låda med en spade. Efter det brukar den se väldans ren och fräsch ut.


Nu tycker matte att det är dags för hennes frukost. Tevattnet kokas upp, smörgåsar eller kanske yoghurt plockas fram. Matte slår på lilldatorn vid köksbordet och sätter sig ned för att äta sina torrisar. Menar frukost. Så långt förlöper morgonen i fullständig harmoni. Det är först efter det här momentet som matte, varje dag, börjar uppföra sig lite märkligt.


Kvittermissen: Klart man behöver gå på lådan. Är det så konstigt? *förvånat*


Nu är vi lagom mätta och belåtna. Lådan är ren och behöver inspekteras, och förresten brukar man ofta behöva uträtta saker när man ändå är där. Inget märkvärdigt med det, väl? Ändå händer det alltsom oftast att matte avbryter sitt frukostmumsande och börjar utstöta märkliga yttranden. Urk! Blörk! Om vi ska försöka vara onomatopoetiska. Hon ger sig för det mesta inte förrän hon antingen stängt dörren till köket, eller genomfört ytterligare arkeologiska utgrävningar av vår låda. Vi undrar om någon känner till en sådan där människojamare. Alltså en katt som kan prata med människor, och ta reda på hur de tänker. Vi skulle så gärna vilja veta varför matte beter sig så konstigt.

16 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag fattar precis vad ni menar!
  Min husmor (som jag kallar min människa) stod och hoppade i MIN nya soffa i fredags och skrek:
  "Kom igen HELLNER"
  Man blir ju mörkrädd! Jag har hört att det finns avdelningar för människor där de får vistas en stund och komma hem helt helade och jag var rädd att vi skulle behöva sända henne dit en stund. Men det gick över.
  Måste ta reda på vad det där HELLNER är för något.
  Förövrigt hittade jag hit genom KjelleBus.
  Trevlig sida - ni som får ha en EGEN!

  SvaraRadera
 2. Intressant att höra hur ni har det på mornarna. Först måste man ju fråga sig om inte matte kan ändra lite på rutinerna på morgonen. Jag tänker då främst på att hon börjar med att gå på sin låda, innan hon vare sig gett er frukost eller ordnat med era lådor. Sen till frågan om människojamare. Jag tror det är svårt för oss katter att förstå sig på så irrationella varelser som tvåbeningar. Tyvärr.

  SvaraRadera
 3. hmmmmm, jag håller med Kattson. Människojamare, det är nog att begära för mycket av en katt. Universums härskare är vi visserligen, men inte ens den visaste katt kan sänka sig SÅ lågt att den förstår en människa... Det är ju ingen logik i hur de uppför sig!

  Morgonbestyren går alltid i fel ordning här också. Frukost skall ju serveras FÖRST - medan vi äter kan de ju roa sig med att städa våra lådor och sånt. Knäppgökar!

  *viskar
  Kajsa är f ö en stinkefia!

  *normal röst
  ha det gott killar! Nosgos, buff och gottisar!
  Maurice

  SvaraRadera
 4. Gustav kämpar ju tappert på med sin jamiska-kurs, och vi håller alla tassarna för att den ska mildra språkförbistringen. Men annars har jag inget större hopp.
  Det verkar vara ett systemfel i frukost- och lådanordningarna. Kanske det finns en sån där Helpdesk ni kan jama med?
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. En katt som kan prata med människor? Ni menar på människospråk, då? Nä, det har jag aldrig hört jamas om. Tror inte det finns någon i hela världen som kan begripa sig på hur de "tänker". Ibland tror jag knappt de förstår det själva...

  SvaraRadera
 6. Vår matte é lika dan... *suck*
  Hon vill inte heller höra våra toalettbestyr till frukostmackan!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Jag tror inte det skulle räcka med en människojamare faktiskt. Det har ju mer än en gång konstaterats att våra människor beter sig lite underligt ibland.

  SvaraRadera
 8. Kattsonligen anser jag att er människa planerar åt hundan... eh, ursäkta svordomen... dåligt. Jag jamar, varför sätta sig så nära lådan om hon nu störs av den? Föreslå att hon äter utomhus eller hemma hos en granne istället.

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 9. Vår matte brukar börja med vårt vatten, maten och sist lådan innan hon själv går på sin låda, bra ordning tycker vi! De där ljuden förstår vi inte alls för det är ju självklart att man går på lådan när den just är rengjord. Märkligt. "skakar på huvudet" Nosbuff

  SvaraRadera
 10. min människa är alltid ohyfsad och går på sin låda först sedan gör hon sej iordning SEN serverar hon oss frukost...*suck* jag har upprepade gånger jamat till henne att JAG vill ha MIN frukost först men hon tycks inte förstå mej riktigt på den punkten

  SvaraRadera
 11. nej inte ett DUGG konstigt att man behöver en låda.
  har ni hört talas om djurarken?
  www.djurarken.se där kan man donera pengar till att bygga ett djurhem!
  sprid detta,så kanske vi snart har ett djurhem! kunde vi hjälpa katthemmet kompis så kan vi hjälpa till nu med!!

  SvaraRadera
 12. De är allt bra märkliga varelser de tvåbenta och svåra att förstå sig på. Att de ändrar ordning på bestyren är väl inte för mycket begärt tycker vi!

  SvaraRadera
 13. Vi förstår inte heller vad våran tvåbening gör vid våran låda?
  Urgrävning nä, skulle önska veta vad dom håller på med, mjau
  Det är så märkliga av sig dom där tvåbeningar, undrar om dom själva vet dom dom gör??
  *Funderar*

  Tassekram på er fina katter


  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 14. *asgarv*
  Ledsen, men vi känner ingen sån typ. *ler*

  SvaraRadera
 15. Hej igen.
  Tack för hälsningen och stödet.
  Tänkte bara tala om att jag har länkat till er på MIN SIDA "Panters vänner". Om det går bra annars jamar ni bara till så åtgärdar vi det på stubben

  SvaraRadera
 16. Nä, vi känner ingen sån heller. Här brukar det låta meeeen Ziizzzze efter lådbestyren. Hur kan de veta vilken av oss som varit på lådan tro????

  SvaraRadera